Slot LoevesteinTerug naar het overzicht

Kruip in de wereld waar Hugo de Groot uit wist te ontsnappen. Bezoek de vesting!
In het oerhollandse rivierenlandschap, waar Maas en Waal samenkomen, liet ridder Dirc Loef van Horne in 1361 zijn kasteel bouwen. Toen ideaal om tol te heffen, tegenwoordig ideaal voor een dagje uit met het gezin.

In het kasteel, de voorburcht en het soldatendorp is voor iedereen van alles te beleven. In het museum leer je over Hugo de Groot, de Middeleeuwen en de Hollandse Waterlinie.

Bij binnenkomst overhandigen we je de sleutel van Loevestein. Hiermee ontdek je van alles over de geschiedenis en verhalen van het slot en de vesting. Leer musket schieten. Meng de juiste ingrediënten voor buskruit zodat je de kruittoren laat schudden op haar grondvesten. Zorg jij ervoor dat de vesting niet onderloopt als het water gaat stijgen? En… hoe ontsnapte Hugo de Groot uit het kasteel? Beleef het!

Op Loevestein kun je je energie wel kwijt. Dwaal door de muurtrappen, struin lekker over de vestingwallen en ontdek allerlei geheime plekjes. Of test je conditie op ons klimparcours.

Heb je trek gekregen? In de Taveerne kun je terecht voor drinken met wat lekkers, een echte kids lunchbox, frietjes of een ijsje.

Kijk voor meer informatie over een Dagje Loevestein, kinderfeestjes of schoolreisjes op de website via de roze button!

Slot Loevestein

Loevestein 1
5307 TG Poederoijen
Openingstijden Elke dag van 11.00 tot 17.00 uur, check voor uitzonderingen de website. Prijs Volwassenen: € 12,50. Kinderen 4 t/m 18 jaar: € 8,50. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Bijna meivakantie!

Bijna meivakantie!

Lekker niet naar school en heel veel leuke dingen doen! Onze Uitagenda staat bomvol te gekke meivakantie-tips in Den Bosch én omgeving. Coole films, toffe exposities, coole workshops & nog veel meer. Leuk voor het hele gezin!

Wat zijn jullie plannen?