Dagje Delft met kinderen

15 november 2021
Delft is zo'n leuke stad om te ontdekken met je gezin! Dwaal door de historische straatjes en bezoek de leukste kinderactiviteiten. Hieronder de leukste tips voor een gezinsuitje met je kinderen in Delft.

Ontdek Delfts Blauw bij Royal Delft

Bij Delft denk je natuurlijk aan Delfts Blauw! Daarom mag een bezoek aan Royal Delft niet ontbreken aan je dagje Delft. En dat is met kinderen ook heel leuk. Doe de speciale kinderaudiotour, kinderspeurtocht en schuif aan in het kinderatelier. In de schoolvakanties zijn vaak leuke workshops en activiteiten!



Museum Prinsenhof Delft

In Museum Prinsenhof Delft, het voormalige Hof van Willem van Oranje, vind je alles over de 3 thema’s waaraan Delft zijn (inter)nationale bekendheid te danken heeft: Willem van Oranje, Delfts Blauw en Delftse Meesters. Wist je dat de kogelgaten nog in de muur zitten waar Willem van Oranje is vermoord? 



Ontdek al speurend de binnenstad

Heel leuk is om de binnenstad en de geschiedenis van Delft met je telefooon en Gouke te ontdekken! Gouke is een eigenwijze meid die verzeild raakt in een spannend avontuur... Deze wandeling is gratis te beluisteren vanaf je eigen telefoon en is heel spannend omdat er gebruik wordt gemaakt van een soundscape. Hierdoor beleef je dit verhaal alsof je live in een film rondloopt.



Smullen en shoppen

Aan de Voldersgracht vind je één van onze favoriete koffietentjes: Kek Delft! Hier geniet je van fantastische taartjes, koffie, heerlijke ontbijtjes, smoothies, american pancakes en nog véél meer. Alles omgeven door leuk hebbedingetjes. Superplekje!



Nog een leuk eettentje aan de Voldergracht is Pleck Delft. Een fijne plek voor mooie spullen en lekkers. En je kunt hier toffe cactussen kopen!

Net buiten het centrum vind je speelgoedwinkel Poppedijn. Een speciaalzaak voor houten speelgoed, wat niet wil zeggen dat alles van hout is. Maar wel is alles verantwoord, duurzaam en passend bij verschillende ontwikkelingsfasen. Daarnaast kun je hier ook speelgoed huren, er zijn activiteiten... kortom: een bezoekje waard!


Science Centre Delft

Techneuten in de dop beleven in TU Delft Science Centre de dag dag van hun leven! Hier ontdek je wat de studenten en onderzoekers van de TU Delft allemaal doen. Er worden vaak workshops georganiseerd. Tijdelijk is het Science Centre Delft gesloten voor publiek, wegens een verhuizing. De Escaperoom is nog wel open! 



Leuke buitenplekken in Delftse Hout

Net buiten Delft, achter de IKEA langs de A13, vind je een supermooi, groen gebied bomvol leuke adresjes met kinderactiviteiten: De Delftse Hout! Hieronder allerlei tips met de kids.

Stadsboerderij BuytenDelft

Bij Stadsboerderij BuytenDelft is het altijd leuk! Er zijn heel veel leuke lieve dieren en er worden het hele jaar activiteiten georganiseerd.



Ook vind je op deze boerderij een gezellig restaurantje waar je o.a. lekkere pannenkoeken kunt eten. In de zomer haal je daar natuurlijk een ijsje.



In de zomerperiode kun je bij BuytenDelft ook naar de superleuke waterspeeltuin! Daar kunnen kinderen heerlijk spelen met water en zand, er staan ook wat klimrekken en schommels en roetsj je met de kabelbaan over het water.



De Papaver

Aan de overkant van Stadsboerderij BuytenDelft vind je natuur en milieucentrum de Papaver. Voor kinderen zijn daar hele leuke speur- en ontdektochten voor in het Delftse Hout. Ook zijn er wisselende tentoonstellingen die je gratis kunt bezoeken.

Speel bijvoorbeeld samen zwerfafval-bingo in de Delftse Hout, doe een heuse kompastocht, ga slootje vissen of maak je eigen knapzak en ga op een tocht door de Polder van Biesland en naar de Berg van Zegwaard. Heb je jongere kinderen? Dan is het dierenvriendjespad perfect. 



Smullen in Delftse Hout

In het Delftse Hout vind je nog 2 leuke restaurants om met je kinderen naartoe te gaan. De eerste is Knus, waar je ook waterfietsen kunt huren en een modderspeeltuin is (schone kleren mee dus..;). 



Ook héél leuk is restaurant Du Midi, waar ze ook geitjes houden in een weitje waar de kinderen bij mogen. Tip: je kunt hier ook overnachten bij Buitengoed De UylenBurg, met gezinskamer!



Vlakbij vind je Hoeve Bieslandhof. In de stal kun je daar heerlijk biologische producten kopen. De groenten, het vlees en de zuivel is veelal van de eigen boerderij of uit de omgeving. Een fijne plek om naar toe te gaan, ook omdat je daar de dieren ziet en mag aaien. En er staat een grote trampoline in de tuin, altijd fijn!




Wij wensen je heel veel plezier in Delft!

Tamara & Jantine - Kidsproof.nl