• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Doe een dagje Delft deze zomer!

8 juli 2024
Een dagje Delft is altijd leuk met je kinderen! Dwaal door de historische straatjes en bezoek de leukste kinderactiviteiten. Hier vind je handige tips voor een zomers gezinsuitje met je kinderen in Delft.
Het mooie, historische centrum van Delft
Wij zijn dol op Delft! En deze zomer is een bezoekje aan Delft ook echt superleuk. Zoveel te beleven met je kinderen!

Hieronder hebben we een 'voorbeeld dagje uit' voor je uitgestippeld. Altijd handig als je een stad wilt ontdekken. 

Dagje Delft met kinderen


10.00 uur:
bij de VVV Delft (op het Stationsplein) kun je een speurtocht van 2 euro ophalen en die door de dag heen lekker invullen. Leuk voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Als prijsje krijg je een lekker ijsje! Tip: neem meteen een gratis citymap mee.

10.30 uur: vanaf het station is het ongeveer 10 minuutjes lopen naar Museum Prinsenhof Delft. In dit voormalige Hof van Willem van Oranje, kun je met je gezin met de Cold Case koffer onderzoek naar de moord op Willem van Oranje... wat is er eigenlijk gebeurd? En wist je dat de kogelgaten nog in de muur zitten waar Willem van Oranje is vermoord? Spannend!Tip: check ook de speciale zomervakantie-activiteiten bij Museum Prinsenhof Delft! Er zijn workshops portretkunst maken, je kunt een mok, bord of schaaltje in Delfts Blauw schilderen en mee met de spannende rondleiding bij stadsgevangenis Het Steen!12.00 uur: tegenover het museum zit snoepwinkeltje Kouwenhoven. Hier kun je snoepjes uitzoeken bij het leukste en oudste winkeltje van Delft! Je vindt hier Oudhollandse snoepjes - pepermuntkussentjes, kaneelstokjes, boterwafeltjes en toverballen - maar ook nostalgisch speelgoed, klassieke ansichtkaarten en ouderwetse olielampen. Hier snuif je echt de sfeer van vroeger op. Winkeltje Kouwenhoven is geopend op de dagen dat het museum geopend is van 12.00-16.00 uur.12.00-13.00 uur: tijd voor wat lekkers: pannenkoeken bij het gezellige Stads Koffyhuis! En niet zomaar pannenkoeken, maar van meel van monumentale korenmolen 'De Roos' uit Delft en naar traditioneel Delft recept. Aanrader! Ben je niet van zo pannenkoeken? Er staat nog veel meer op de kaart:-).13.00–14.00 uur: Ontdek het mooie Delft vanaf het water met een rondvaartboot. Je vaart door de oude stad, langs historische panden, over de grachtjes en onder de oude bruggen door. Tip: ben je van wat meer actie? Je kunt ook suppen door Delft!14.00 uur: we nemen de handige City Shuttle naar het Royal Delft Museum.

14.30 – 16.30: Delft is natuurlijk wéreldberoemd vanwege het Delfts Blauw. In het Royal Delft Museum ontdek je er alles over. Je kunt met de hele familie een tour volgen door het museum. Hierin wordt je meegenomen in de historie van Royal Delft en het productieproces van Delfts Blauw. Er is ook een speurtocht en een speciale kinderaudiotour.
Tip: vul de tour aan met een workshop Delfts Blauw schilderen en neem je geschilderde tegeltje direct mee naar huis!16.30 uur: een lekker ijsje halen bij het inleveren van de VVV speurtocht.


Tip: Heb je nog zin om ergens een hapje te eten met je kinderen? Bij kindvriendelijk restaurant Huszár aan de Hooikade hebben ze heerlijke burgertjes. Zij werken zoveel mogelijk met eerlijke, lokale en biologische producten. Zuivel, vlees en eieren zijn biologisch van bijvoorbeeld van Hoeve Biesland uit Delfgauw.

Extra tips die alleen tijdens de zomervakantie te doen zijn:


> Sta oog in oog met een Triceratops-skelet in DOK in OPEN

> Maak je eigen Triceratops met knipperende ogen die reageren op beweging bij het TU Delft Science Centre. Info volgt.

> Doe mee met de workshop, rondleiding of het schilderen tijdens de speciale zomer-activiteiten van Museum Prinsenhof Delft

Naar de website