Ontdek de natuur, het is vlakbij!

13 februari 2019
Na het zien van Backyard Wilderness in Omniversum waren wij hélemaal geïnspireerd om de natuur in te gaan. Vandaar deze buitentips om samen met je kinderen te ontdekken én om zelf mee aan de slag te gaan!
De leukste buitentips voor kids in en om Den Haag, Leiden en Delft!
Apenkooien in de duinen!
In het Monkeybos in Meijendel kunnen je aapjes hutten bouwen, boom klimmen , roetsjen van de kabelbaan... Super! Ernaast ligt De Tapuit, het bezoekerscentrum van Dunea, waar iedere vakantie gratis activiteiten zijn.
Monkeybos en De Tapuit 

Tips van de duinwachter
Meijendel ligt in Nationaal Park Hollandse Duinen en is zó mooi. Duinwachter Hans van Dunea kent het gebied als geen ander en vertelt welke plekjes je niet mag missen. Mét leuke tips om samen met je kinderen te doen!
Hans aan het woordAls boswachter op tuinsafari
Doe je voordeur open en kijk eens met de ogen van een boswachter! Boswachter Mark Kras vertelt je er alles over. Tip: op 21 februari, 24 maart en 14 april kun je na het zien van Backyard Wilderness op tuinsafari bij Omniversum!
Ga je mee

Op zoek naar Scotty
In Rotterdam vind je het bijzondere natuurgebied Eiland van Brienenoord. Ga op zoek naar Scotty, de Schotse Hooglander! (note: Scotty is op wintersport van november t/m april). En leef je uit in de natuurspeeltuin!
Eiland van BrienenoordHet Huttenbos
Midden in het Haagse Bos ligt Speelbos Huttenbos. Klimmen, klauteren en je evenwicht bewaren over de boomstammen en andere obstakels en natuurlijk hutten bouwen!
Bouwen maar! 

Zuiderpret
Deze natuurspeelplaats ligt aan de rand van de grote speelweide in het Zuiderpark. Maak een boomhut, slinger naar de overkant van de beek... en er is een uitkijktoren!
Spelen in het groenSpelen en dieren
Lekker buiten ravotten kan ook érg goed in de natuurspeeltuin in Voorschoten. Vlakbij is de kinderboerderij met pony's, geitjes, varkens en nog veel meer. Fijne plek!
Naar Voorschoten 

Haagse boerderijen
Er wonen veel lieve dieren bij de 10 Haagse stadsboerderijen. Altijd wel eentje in de buurt. Heb je zin om te helpen voeren en verzorgen? Kom langs en vraag het de beheerder!
Help je meeOntdektuin
Bij het Veldwerkcentrum in het Zuiderpark is een ontdektuin waar je kunt proeven, ruiken en voelen aan allerlei planten. Er is zelfs een colaplant en dropplant!
Ruiken & proeven

Geniet in de polder
Vlakbij Leiden vind je De Tuin van de Smid, middenin Polderpark Cronesteyn. Hier zijn vaak natuuractiviteiten, je kunt er heerlijk eten, dieren aaien en buiten spelen.
Tuin van de SmidFijne plek in Delft
Wat is Stadsboerderij BuytenDelft toch een fijne plek! Lieve dieren, fijn terras, vuurplaats, de waterspeeltuin... En vlakbij is De Papaver met leuke en leerzame activiteiten.
BuytenDelft 

Ockenburgh
Wat een leuke route op Landgoed Ockenburgh, aan de rand van Den Haag. Scan de QR-codes met je mobiel en maak in drie kwartier een gave ontdekkingstocht!
Ontdekkingstocht50 buitendingen lijst
Heb jij weleens iets van de 50-dingen-die-je-gedaan-moet-hebben-voor-je-12e-lijst gedaan? Slootje springen, in een boom klimmen, koe knuffelen en nog veel meer!
Doe jij ze allemaal

Avonturenpad
Leuk bij Boerderij 't Geertje: het Wildpluk Avonturenpad! Met een bakje, schaar én leuk boekje met handige kaart ga je op avontuur. Lees snel onze ervaring!
Op plukavontuur Ontdekkingspad
Leuk voor alle kids: het ontdekkingspad! Haal de kaart bij Boer en Goed, het fijne kaaswinkeltje bij natuurspeeltuin De Swetse Speeldernis tussen Leiden en Zoeterwoude. Leuk!
Ontdekken

Kabouterpad
Met rode puntmuts én knapzak ga je op zoek naar kaboutersporen op het Kabouterpad in het leuke Bentwoud. Let op: wel even van tevoren reserveren!
Ontdek BentwoudMaak je eigen Backyard Wilderness met deze DIY tips!

Jouw tuin een dierenparadijs?
Of je nu een achtertuin hebt ter grootte van een voetbalveld of een klein balkonnetje: met deze tuintips van de Dierenbescherming wordt jouw tuin een 'Backyard Wilderness'. En heb jij zelf een tip? Deel die vooral!
6 x Tuintips voor de dieren! 

Ontdek de natuur om je huis
Van een vlinderkroeg tot een wormenhotel... Wij tippen vijf heel simpel te maken knutsels, waarmee een kleine natuurwetenschapper nog meer fijne ontdek-uurtjes gaat beleven. Gewoon rondom het huis!
5 x Natuurtips om zelf te doenOok naar Backyard Wilderness in Omniversum?
Zeker doen! Het is een heerlijke grootbeeldfilm met adembenemende beelden én nodigt je uit om er zelf op uit te trekken. En hoe leuk: ingesproken door onze 'eigen' boswachters Jenny van Leeuwen en Mark Kras!
Backyard Wilderness in Omniversum