Geniet van winters Den Haag!

12 december 2022
Geniet met je gezin van gezellige winterse sferen in Den Haag! Kom schaatsen in Scheveningen, geniet van de lichtjes, en waai uit op het strand met daarna een lekkere glühwein of chocolademelk. Welkom in Winters Den Haag!
Have a Royal Winter: het mooiste, warmste en gezelligste seizoen in Den Haag. De koninklijke stad aan zee beleef je op haar mooist deze winter. Plan een dagje Scheveningen want uitwaaien is al-tijd een goed idee. Sjees over het ijs van CoolEvent, sta versteld van verrassend entertainment en bekijk de fantastische ijssculpturen. Haal een warme chocolademelk om je tussendoor mee op te warmen. Of ga naar een knus restaurant waar het hardvuur knappert!

Je Haagse bezoek is pas compleet met een wandeling door de prachtig verlichte binnenstad. Van 14 - 18 december zie je The Hague Highlights. Maak een avondwandeling van ongeveer 45 minuten langs alle plekken waar de lichtkunstwerken te zien zijn. De Royal Christmas Fair op de Lange Voorhout is een uitstekende plek om je wandeling te starten en te eindigen.

Vrolijke kinderactiviteiten
De Royal Christmas Fair is een unieke belevenis voor kinderen. Dagelijks kom je er kerstacteurs en (kinder)koren tegen en kun je er culturele activiteiten en voorstellingen bezoeken. De sfeervolle aankleding, knisperende vuurtjes en enorm veel (LED)lichtjes zorgen voor een ultieme kerstsfeer.

In Den Haag beleef je ook deze winter een Royal Winter!



Winter in Scheveningen


Scheveningen is niet alleen leuk in de zomer, maar juist ook in de winter! Deze wijk van Den Haag is prachtig verlicht en je komt allemaal lichtobjecten tegen. Onze favoriet is NIJNTJE in haar gouden glitterjurk, je vindt haar voor het plein van Madurodam.

Benieuwd waar je de overige lichtobjecten vindt? Klik hier.



Op de Pier en de boulevard van Scheveningen is heel veel lekkers te krijgen. Van warme chocolademelk tot pannenkoeken, lekker verse snert, pasta, sushi... voor ieder wat wils!



Wat voor weer het ook is: wij moeten gewoon altijd even naar de zee... met de golven spelen blijft altijd leuk! De Pier is natuurlijk een must als je op de boulevard van Scheveningen bent. Met de kinderen lopen we er het liefst bovenop, lekker buiten uitwaaien! Het uitzicht is echt gaaf. Helemaal als je in het reuzenrad gaat natuurlijk!



Niet te missen in winters Scheveningen is Cool Event! Op deze schaatsbaan op het Kurhausplein kun je schaatsen huren en met je kinderen lekker schaatsen.

Op de 600 m2 overdekte ijsbaan voor het Kurhaus in Scheveningen kan jong en oud tussen 12 november 2022 en 22 januari 2023 schaatsen. De toegangsprijs voor Kurhaus on Ice schaatsbaan € 7,50, tickets inclusief schaatshuur € 12,50.  Let op: noren worden niet toegelaten op de schaatsbaan in verband met de veiligheid. Handschoenen zijn verplicht.

Kleine schaatsbaan - Boulevard
Naast de grote schaatsbaan op het Kurhausplein zal er van zaterdag 10 december tot en met zondag 8 januari 2023 ook een kleine schaatsbaan te vinden zijn op de boulevard.

(IJs) spektakel bij het Cool Event 
Op 13 en 14 januari geniet je van een betoverende solo schaatsshow en van de schaatsers met verlichte vleugels. Twee shows achter elkaar, om 17:30 uur en 19:00 uur. Tijdens deze avonden zijn ook de spectaculaire metersgrote vliegers te bewonderen vanaf de boulevard.

IJssculpturen expostie
Van vrijdag 2 december t/m zondag 22 januari 2023 ijssculpturen op de boulevard van Scheveningen. Bewonder de sprookjesachtige sculpturen en zie hoe de kunstwerken gemaakt worden, maar ga ook zelf aan de slag. 

Leuk voor jong en oud!



Na een bezoek aan het Cool Event, kan er worden opgewarmd bij de Foodhall Scheveningen met de 2 voor 1 actie op warme chocolademelk of glühwein. Of bestel je lekkere gerechten van de 16 verschillende keukens die de hal rijk is. Op 29, 30 december en 6, 7 januari wordt de dag feestelijk afgesloten. Laat je rondrijden in een koets langs alle acts, bewonder de metergrote vliegers met verlichting, geniet van de schaatsshow op de ijsbaan en laat je betoveren door de Human Discoball of Lucifer’s Party vuuract op de Noordboulevard. Hét recept voor een magische winter voor jong en oud.



Stap op de fiets, of beter ga met de boot!

The Hague Marketing laat je graag zien hoe gezellig de stad is met alle mooie kerstversieringen. Met deze fietsroute kom je langs de mooiste, leukste kerstbomen en versieringen die staan te pronken op verschillende locaties in Den Haag.

Maak een tussenstop onderweg bij lokale ondernemers voor de leukste kerstcadeaus en drink een hot choco of gluhwein  op de route.

Ook te gek is is de lichtjesvaart van de Willemsvaart! Vanaf het water de lichtjes van Den Haag bewonderen en ondertussen genieten van wat lekkers.

Te leuk! Voor de Foodhall Scheveningen staan kerstverlichting figuren zoals een teddybeer. Dit is het eindpunt van de route. Geniet van een take away en uitzicht aan zee!



Een hele leuke manier om het MuseumKwartier te ontdekken is met de gratis Augmented Reality route. Scan de QR-tegels en de geschiedenis van die plek komt letterlijk tot leven. In totaal zijn er 10 verhalen die via audiofragmenten te beluisteren zijn én kun je met jouw favoriete augmented figuur op de foto. Of wuif vanuit de glazen koets!



Tips voor het hele gezin


Aan de overkant van het Kurhaus vind je Pathé Scheveningen (altijd leuk een filmpje te pakken met je kinderen!) en ook het AFAS Circustheater. Hier waren we deze maand bij Disney's Aladdin en er staan dit seizoen nog veel meer leuke familie voorstellingen op het programma.



Ook tippen we graag de Winterweken bij Madurodam. Hier zie je Nederland in het klein, hélemaal verlicht met tienduizenden lampjes! Er branden gezellige vuurtjes, je kunt marshmallows roosteren, er is een winterspeurtocht voor kinderen... leuk uitje met het gezin!



Winters plezier in de Haagse binnenstad

Leuk idee! Rijdt gratis mee met de Have a Royal Winter Hop on Hop off koetsen! Deze rijden een route door de prachtige winterse binnenstad. Je mag één halte meerijden tenzij er bij de volgende stop niemand instapt natuurlijk. Geniet van deze koninklijke rondrit die onder andere langs paleis Noordeinde, het wonderschone Lange Voorhout en het Kerkplein rijdt maar ook stopt aan de kop van de Grote Marktstraat waar je vervolgens al je kerstinkopen kan doen. De koetsen rijden op 16,17,18 en 22 december. Bekijk hier de verschillende haltes.



Overal in de binnenstad vind je leuke winkels én fijne horeca die er weer een fijne winterse sfeer van weten te maken. Op de Grote Markt vind je bijvoorbeeld gezellige vuurtjes. Vinden de kinderen altijd magisch!




Shoppen
Tot slot ga je natuurlijk naar de sfeervol verlichtte binnenstad van Den Haag voor je kerstinkopen. Vergaap je in de gezelligste maand van het jaar aan de oogstrelende winteretalages.

Deze en nog meer Haagse winteruitjes vind je door op de roze button te klikken.

Veel plezier, geniet van de feestdagen !

Tamara & Jantine  - Kidsproof Den Haag



Naar de website