Geniet van winters Den Haag!

6 december 2021
Geniet met je gezin van gezellige winterse sferen in Den Haag! Kom schaatsen in Scheveningen, geniet van de lichtjes, en waai uit op het strand met daarna een lekkere take-away glühwein of chocolademelk. Welkom in Winters Den Haag!
Have a Royal Winter: het mooiste, warmste en gezelligste seizoen in Den Haag. Maatregelen of niet, de koninklijke stad aan zee beleef je op haar mooist deze winter. Plan een dagje Scheveningen want uitwaaien is al-tijd een goed idee. Sjees over het ijs van CoolEvent, sta versteld van verrassend entertainment en bekijk de fantastische ijssculpturen. Haal een warme chocolademelk als take-away om je tussendoor mee op te warmen. Deze zijn namelijk allemaal nog wél open!

Je Haagse bezoek is pas compleet met een wandeling door de prachtig verlichte binnenstad. Haal een last-minute kerstcadeau door middel van Click and Collect. Wandel een van de vele routes of stap op de fiets.

Enfin, je leest het goed: maatregelen of niet, in Den Haag beleef je ook deze winter een Royal Winter! Onthoud wel: alle events op deze pagina en in de agenda vinden plaats onder voorbehoud en kunnen in verband met eventuele nieuwe RIVM-richtlijnen worden gewijzigd.Winter in Scheveningen


Scheveningen is niet alleen leuk in de zomer, maar juist ook in de winter! Deze wijk van Den Haag is prachtig verlicht en je komt allemaal lichtobjecten tegen. Op de Pier en de boulevard van Scheveningen is heel veel lekkers te krijgen. Van warme chocolademelk tot pannenkoeken, lekker verse snert, pasta, sushi... voor ieder wat wils!Wat voor weer het ook is: wij moeten gewoon altijd even naar de zee... met de golven spelen blijft altijd leuk! De Pier is natuurlijk een must als je op de boulevard van Scheveningen bent. Met de kinderen lopen we er het liefst bovenop, lekker buiten uitwaaien! Het uitzicht is echt gaaf. Helemaal als je in het reuzenrad gaat natuurlijk!Niet te missen in winters Scheveningen is Cool Event! Op deze schaatsbaan op het Kurhausplein kun je schaatsen huren en met je kinderen lekker schaatsen. Daarnaast staan twee grote zeecontainers op het Pierplein en de Noord Boulevard; deze zijn het decor van de ijssculpturen tentoonstelling ‘Let our future grow’ en ‘Stowaway’. Leuk voor jong en oud!
Stap op de fiets, of beter ga met een (gehuurde) bakfiets!


The Hague Marketing laat je graag zien hoe gezellig de stad is met alle mooie kerstversieringen. Met deze fietsroute kom je langs de mooiste, leukste kerstbomen en versieringen die staan te pronken op verschillende locaties in Den Haag.

Maak een tussenstop onderweg bij lokale ondernemers voor de leukste kerstcadeaus en drink een hot choco of gluhwein bij een Take Away op de route.

Te leuk! Voor de Foodhall Scheveningen staan kerstverlichting figuren zoals een teddybeer. Dit is het eindpunt van de route. Geniet van een take away en uitzicht aan zee!

Tip: zelf geen bakfiets? of een keer een electrische bakfiets huren? dat kan met BAQME. Je vindt BAQME nu in Den Haag! En met de speciale Kidsproof kortingscode qf4i6x krijg je €3,50 rijtegoed, dat is 20 minuten rijtegoed. Superfijn!Een hele leuke én lockdown proof manier om het MuseumKwartier te ontdekken is met de gratis Augmented Reality route. Scan de QR-tegels en de geschiedenis van die plek komt letterlijk tot leven. In totaal zijn er 10 verhalen die via audiofragmenten te beluisteren zijn én kun je met jouw favoriete augmented figuur op de foto. Of wuif vanuit de glazen koets!Tips die nu gesloten zijn, maar hopelijk snel weer kunnen->


Aan de overkant van het Kurhaus vind je Pathé Scheveningen (altijd leuk een filmpje te pakken met je kinderen!) en ook het AFAS Circustheater. Hier waren we deze maand bij Disney's Aladdin en er staan dit seizoen nog veel meer leuke familie voorstellingen op het programma. We hopen dat ze snel weer open mogen, want we komen hier graag!
_ Madurodam is gesloten_ Ook tippen we graag de Winterweken bij Madurodam. Hier zie je Nederland in het klein, hélemaal verlicht met tienduizenden lampjes! Er branden gezellige vuurtjes, je kunt marshmallows roosteren, er is een winterspeurtocht voor kinderen... leuk uitje met het gezin! We hopen er snel weer naartoe te mogen.Winters plezier in de Haagse binnenstad

Leuk idee! Rijdt gratis mee met de Have a Royal Winter Hop on Hop off koetsen! Deze rijden een route door de prachtige winterse binnenstad. Je mag één halte meerijden tenzij er bij de volgende stop niemand instapt natuurlijk. Geniet van deze koninklijke rondrit die onder andere langs paleis Noordeinde, het wonderschone Lange Voorhout en het Kerkplein rijdt maar ook stopt aan de kop van de Grote Marktstraat waar je vervolgens al je kerstinkopen kan doen. De koetsen rijden op zaterdag 11 & zondag 12 december en op zaterdag 18 & zondag 19 december tussen 13.00 en 17.00 uur. Bekijk hier de verschillende haltes.Overal in de binnenstad vind je leuke winkels én fijne horeca die er weer een fijne winterse sfeer van weten te maken. Op de Grote Markt vind je bijvoorbeeld gezellige vuurtjes. Vinden de kinderen altijd magisch!
Museumkwartier Den Haag organiseert in het nieuwe jaar, na de lockdown, ook weer Kunstsnacks voor gezinnen. Een culturele traktatie op de woensdagmiddag die naast plezier jouw kids vooral veel inspiratie geeft. Samen met een host ga je op tournee en krijg je een uniek kijkje achter de schermen, mini voorstelling of bijzonder programma. Per tour bezoek je steeds drie plekken; een theater, museum en/of galerie. Heel leuk!
En dan is er nog iets speciaal voor kinderen op de laatste dag van de kerstvakantie: Sniester Junior! Dit is een moddervette eerste indoor XXL editie van de Sniester Junior: hét muziekfestival op de Grote Markt! Voor kids een dag waarop alles mag. Alles!

Shoppen
Tot slot ga je natuurlijk naar de sfeervol verlichtte binnenstad van Den Haag voor je kerstinkopen. Bestel ze met CLICK & COLLECT.  Vergaap je in de gezelligste maand van het jaar aan de oogstrelende winteretalages.

Deze en nog meer Haagse winteruitjes vind je door op de roze button te klikken.

Veel plezier, geniet van de feestdagen en stay safe!

Tamara & Jantine  - Kidsproof Den HaagNaar de website