• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Kinderboeken shoppen in Den Haag

26 mei 2024
Op zoek naar een mooi boek om cadeau te doen? Bij deze boekwinkels in Den Haag slaag je gegarandeerd! Of je nou een boek zoekt voor je eigen mini of als cadeau, er is voor elk kind een boek te vinden. Van eerste boekjes tot spannende Young Adults en alles er tussen in. Extra leuk; in deze winkels wordt ook heel veel georganiseerd voor kinderen. Kom naar een voorstelling, luister naar een verhaal of doe mee aan workshop!
Kinderboeken in Den Haag
1- Kinderboekhandel Alice in Wonderland
Kinderboekwinkel Alice in Wonderland aan het Piet Heinplein nummer 2 is een begrip in Den Haag en een uitje op zich. Als enige boekwinkel helemaal gespecialiseerd in kinderboeken! Met hun brede assortiment en de kennis van eigenaren Yvon en Stefan is het moeilijk hier niet te slagen. Daarnaast zijn er vaak leuke activiteiten in de boekhandel, die vind je in onze uitagenda.
2- Paagman
Van oudsher is Paagman gevestigd aan de Frederik Hendriklaan in het Haagse Statenkwartier. Een tweede Haagse vestiging vind je in het centrum aan de Lange Poten. Speciaal voor de kids is er Villa Paagman! "De allerleukste, gaafste, grootste en meest belevenisvolle kinderboekwinkel van Nederland" zeggen ze zelf. Hier vind je niet alleen een enorme collectie Nederlandse en Engelse kinderboeken, maar het is ook een lees-, speel- en doewinkel van maar liefst 150m2. Kids kunnen zich hier uren vermaken bij de attracties en er worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd.

Naast een boek ook nog op zoek naar wat anders? Hier vind je ook spellen, speelgoed en knuffels. Kom dus gauw eens langs in één van de winkels in Den Haag, in The Mall in Leidschendam of Delft.

3- De Vries Van Stockum
Deze Haagse boekhandel vind je in de Passage en is één van de oudste boekhandels van Den Haag. Hier vind je duizenden boeken voor jong en oud! Regelmatig wordt er ook voor gelezen aan kinderen door schrijvers en illustrators. En tijdens het shoppen kan je even lekker tot rust komen of een nieuw boek bekijken aan de leestafel.
>>>>Boekwinkels zijn niet de enige plek waar kids in aanraking kunnen komen met boeken. Dat kan bijvoorbeeld ook in de bieb of in musea.

Bibliotheek Den Haag
Met 17 locaties is er altijd een locatie van Bibliotheek Den Haag bij jou in de buurt. Tot 18 jaar kun je gratis lid worden van de bieb. Leen je boeken online of in de bieb en duik in een nieuw verhaal. Luister je liever dan dat je leest? Je kunt ook 10 luisterboeken per keer lenen. Ontdek in de bieb samen een leven vol (voorlees)plezier, theater, muziekoptredens, knutselworkshops en meer. Ik wil gratis lid worden! >>>

Huis van het Boek
Ontdek de wereld van boeken bij het Huis van het Boek in Den Haag! Er zijn niet alleen ontzettend veel boeken te bewonderen van vroeger en nu, maar je leert ook alles over papier, hoe een boek nou eigenlijk gemaakt wordt en nog veel meer. Bij dit leuke museum weten ze ook precies wat kinderen willen. Niet alleen maar kijken en luisteren, maar ook wat doen. Vier de liefde voor het boek >>>Kinderboekenmuseum
Eén van de állerleukste musea volgens onze kinderen is het Kinderboekenmuseum! Voor de kleintjes is er bijvoorbeeld 'Ik ben Kikker' (0+) en 'ABC met de dieren mee' (2 t/m 6 jaar). In Papiria (7+) krijg je hulp van bekenden als Dolfje Weerwolfje, Minoes en Pippi Langkous... Ga ook zeker langs De Eigenwijze Kinderen van Annie M.G. Schmidt (7+). Voor de tieners is er Backstreet, ook heel gaaf! En in dit museum zijn altijd leuke extra tentoonstellingen, workshops, events en andere activiteiten. Ontdek de tentoonstellingen >>>Ga op stap tussen de boeken en verdwaal in oneindig veel verhalen. Veel plezier!