• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Klimbomen en wandelpret

25 september 2023
Een paadje met de leukste klimbomen, het Monkeybos en als toetje een waterspeelplaats... Dit is vanaf nu onze favoriete zondagochtend wandeling!

Het was meer nood dan een plan. De slagboom voor de verderop gelegen parkeerplaats Meijendel was dicht en rode letters meldde: VOL. Ik had de kids het Monkeybos beloofd, dus we parkeren bij de rotonde aan de Meijendelseweg en gaan lopen. Meestal zijn ze daar niet echt fan van, maar dit was zo'n succes dat ik het graag met jullie deel;-).

Vanaf de parkeerplaats lopen we het zandpad op en na de eerste bocht hoorde ik al; "Maaaaam, kom es kijken!! Een heel mooi uitzicht hier!". We volgen het pad, eigenlijk is het in het begin even kort links aanhouden, en dan alsmaar rechtdoor langs het fiets/autopad.

Al snel viel het oog van de mannen op de bomen. 'Wauw dit zijn echt fantastische klimbomen.'Met takken die al laag bij de grond afsplitsen en je zo tak voor tak naar boven klimt.  Mijn 'pas op, niet te hoog' wordt tegenwoordig vakkundig afgeserveerd met een verwijzing naar de SIRE reclame (laat jongens.. ). Dus ze klommen hoger en hoger.

We spotten nog een paar joekels van paddenstoelen en zelfs een prachtige kikker!Het fietspad oversteken ging bijna mis, want zoonlief zag een gave boom aan de overkant en een groep hele snelle racefietsers dacht net voorbij te scheuren. Even oppassen dus hier!

Na een goede kilometer ben je bij het Monkeybos, maar misschien wel net zo mooi is het enorme grasveld links waar je kunt voetballen, huttenbouwen, picknicken... De mogelijkheden zijn eindeloos. Het allerleukste vonden ze de waterspeelplaats bij De Tapuit!Vraag bij De Tapuit, het bezoekerscentrum van Dunea om een emmertje waarmee ze eindeloos kunnen spelen.
Ook leuk is het net nieuwe aquarium in het bezoekerscentrum, ga zeker even binnen kijken!

Omdat we ons zo blij voelde over deze hele geslaagde ochtend maakten we het feest compleet met een pannenkoekDe volgende keer zet ik de auto meteen op het eerste parkeerterrein bij de rotonde aan de Meijendelseweg en zeg ik niet dat we gaan wandelen, maar op zoek naar klimbomen. Succes gegarandeerd!

Waar neem jij je kids graag mee naartoe buiten? laat het ons weten denhaag@kidsproof.nl

Groetjes, Tamara


 

Naar de website