15 x Lunch op het terras in het Haagse groen

2 februari 2023
Den Haag is één van de groenste steden van Nederland. Zoek samen met je kroost zo'n groene oase op waar je geniet van een koffie of lunch. Wij tippen deze Haagse groene kindvriendelijke pareltjes met speelplekken of leuke uitjes in de buurt.
Lunchen in het groen - terras Pluk! Den Haag

Chalet Ten Bosch


Als je dan toch in koninklijk Den Haag bent, geniet dan ook eens van een royal lunch in een prachtige omgeving. Bij Chalet Ten Bosch kun je heerlijke tosti's, panini's en andere lekkernijen eten. Kun je (als het weer kan) ook gelijk het Louwmans auto museum of huis Ten Bosch bezoeken bij het altijd leuke Haagse Bos.Theepaviljoen De Horsten


Ook lekker koninklijk is Theepaviljoen De Horsten op de grens van Wassenaar en Voorschoten. Als je vanaf de ingang het stenen pad blijft volgen zie je vrij snel dit prachtige Theepaviljoen liggen. Laat je verwennen tussen het groen met heerlijke koffie, thee, taart of iets anders lekkers. En de kinderen ravotten lekker op het grasveld. Neem een bal mee!Restaurant Greens - Westbroekpark in Scheveningen


Pak je fiets en ontdek dit mooie park vlakbij de kust in Scheveningen. Heerlijk om lekker rond te wandelen (bekijk de 300 soorten rozen!), een bezoekje te brengen aan de eendjes in de eendenvijver en lekker te spelen in speeltuin Westbroekpark. Na het ravotten kun je naar het terras van restaurant Greens, waar alles draait om eerlijk en heerlijk eten & drinken! Een beetje verstopt in het Westbroekpark vind je Waterkant. Een relaxte, groene plek om even wat te eten en te drinken. Hier zet je midden in het groen, op het gras lekker buiten. Of om bijvoorbeeld een roeibootje te huren!Koffiehuis 't Pompke - Scheveningse bosjes


Op de hoek van de Pompstationsweg ligt het knusse en sfeervolle koffiehuis 't Pompke, aan het Scheveningse bos. Precies op de route naar zee, dus een ideale en fijne plek om even bij te komen van een fietstochtje naar of van het strand.
Vlakbij 't Pompke vind je een supertoffe speeltuin, uit onze blog best bewaarde geheim Den Haag. Echt een aanrader om daar heen te gaan met de kids! Als je de speeltuin uit komt en nog eens goed kijkt, vind je ook nog het gezellige horecapaviljoen met enorm terras Onder de watertoren, ja bij die watertoren. Geniet van kindermenu op het zonnige terras met een ijsje toe.Dichtbij het Zuiderstrand


Het Zuiderstrand is een heel mooi Haags strand met leuke strandtenten, maar net wat rustiger dan Scheveningen. Ga lekker naar strandpaviljoen Zuid, met een échte kinderkaart. Dichtbij het Zuiderstrand kun je smullen van de pannenkoeken bij Pex, echt een begrip in Den Haag, zo lekker! Natuurlijk met een flink terras tussen het Haagse groen. Evenals het luchtkussen buiten en de aparte speelruimte binnen. Voor de wat grotere kids is de grote speeltuin van de bosjes van Pex om de hoek. Een topplek!


Bosjes van Pex

En als je toch deze kant op gaat en er een héle gezellige familiedag van wilt maken, bezoek dan (als het weer kan) ook eens een toffe familievoorstelling bij het Zuiderstrandtheater!

Juni Café Nutshuis - midden in de stad


Zin in een verrassende lunch en ook nog gezond? Kom naar Juni Café in het Nutshuis en geniet van een feestje op je bord! Het Nutshuis is een onafhankelijk podium voor kunst, cultuur en maatschappij en heeft een volledig biologische stadstuin – De Nutstuin – met fruit- en notenbomen! Extra leuk bij het Nutshuis zijn regelmatig kindvriendelijke tentoonstellingen en workshops.

Nutshuis


Villa Ockenburgh - en andere stadsoases


In het mooie Ockenburgh is het ook prima vertoeven bij Villa Ockenburgh met een ontbijt, lunch of taartje! In het groen om het restaurant vind je een terras, een moestuin, zandbak en trampoline. Villa Ockenburgh bevindt zich op de Buitenplaats Ockenburgh en wordt omringd met prachtige natuur waardoor je heerlijk tot rust komt.Tegenover Ockenburgh zit Pluk! Den Haag. Een hele fijne en bijzondere kinderboerderij met lieve diertjes, een speeltuin, lunchroom met terras, speeltuintje en een speurtocht. Ook verbouwen ze bij Pluk! hun eigen groenten en (klein)fruit die je kunt kopen in het winkeltje. Genoeg te doen dus!
Ook in de Westlandsebuurt, Schilderswijk, zit een stadsoase: Theetuin Jacobahof. Kom lekker spelen en de dieren en planten van bijbehorende Stadsboerderij Jacobahof bewonderen.

Theeschenkerij IJgenweis - Clingendael


Nog een paradijsje in het groen is Theeschenkerij IJgenweis in het stadspark Clingendael in Den Haag. Een theehuis met sprookjesachtige rood-witte luikjes, een rieten kap en een zonnig terras met uitzicht over het groen. Voor kinderen vind je hier een kinderkaart en speelhoek. In de omgeving van het theehuis zijn de oud-Hollandse tuin, het Sterrebos en een Japanse tuin. Je kunt er heerlijk wandelen over het landgoed en er zijn twee speelweiden met natuurlijke speelvoorziening.Madestein

Madestein is een van de grootste groengebieden van Den Haag met veel recreatievoorzieningen. Rond de grote en kleine recreatieplas liggen diverse strandjes met daaraan lig- en speelweides. Aan de zuidkant van de grote recreatieplas vind je restaurant Madestein met groot terras aan het water. Leuk om hier een sloep te huren. Op de nabijgelegen Stadsboerderij Hoeve Bijdorp wonen allerlei dieren, zoals konijnen, schapen, kippen, geiten, varkens en koeien. Er is ook een vlindertuin in Madestein met heel veel vlindersoorten.

Madestein


Café Boom - Zuiderpark


Café Boom is een nieuwerwets, gezellig café in het Zuiderpark bij het Zuiderparktheater. Binnen is het gezellig en het heeft een gedeeltelijk overdekt terras en een mooi uitzicht op de het park, de vijver en de ganzen! Het café wordt gerund door de vrijwilligers van het Zuiderparktheater. Je geniet van een glas wijn, een tosti, appeltaart of cappuccino van de prachtige natuur om je heen. Of zak lekker weg op de picknickbanken op het terras.Iedereen is welkom in Café Boom: van jong tot oud! Op het theaterterrein komt geen verkeer, zodat de kleintjes lekker vrij buiten kunnen spelen. In Café Boom koop je ook kaarten voor de voorstellingen in het Zuiderparktheater, hét openluchttheater van Den Haag.Heel veel plezier in het groen op het terras en smullen maar!