• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Op kindertour door het Mauritshuis!

31 mei 2024
Het Mauritshuis is een leuk uitje met kinderen voor elk moment! Speciaal voor families en kinderen zijn er kindertours door het museum. Kies voor een speurboekje of gebruik een audiotour via de app, met welke tour ga jij op stap? En goed nieuws... kinderen mogen altijd gratis naar het museum!
Speuren in het Mauritshuis
TIP: in de zomervakantie zijn er extra veel leuke activiteiten voor kinderen in het Mauritshuis


Deze activiteiten kun je het hele jaar doen met je kinderen:


Speurtochten door het Mauritshuis (4+ en 7+)

Ga samen op speurtocht door het museum! Met kinderen vanaf 4 jaar ga je samen op zoek naar de dieren in de schilderijen. Je krijgt tips van boswachter Tim, bioloog Auke-Florian en natuurlijk Maurits Muis!

Met kinderen vanaf 7 jaar ga je samen speuren, kijken en in gesprek. Het is je misschien nog niet eerder opgevallen maar er zijn ook veel kinderen op de schilderijen te zien. Wat doen ze? Waar praten ze over? Klopt alles wat je ziet?

De speurboekjes haal je gratis op bij de servicebalie in de Foyer. Klaar met speuren? Dan kan je een kleine verrassing ophalen bij de servicebalie. Niet vergeten, hè ;)Jill Tour (7+)
Wist je dat het Mauritshuis het lievelingsmuseum van illustrator Jill Schirnhofer is? Ga samen met haar het museum in! Ze maakte een tour langs haar favoriete schilderijen. Ga aan de slag met het doe-boekje en luister naar de bijbehorende audiotour. Via de audiotour vertelt Jill je wat ze ziet en wat haar opvalt.

Met dit doe-boekje leer je spelenderwijs naar schilderijen kijken. Van 'ontplofte' boeketten tot Jills lieveling: het Meisje met de parel. En Jill zou Jill niet zijn als het boekje niet barst van de vrolijke illustraties. Voor jou heeft ze ook veel leuke kijk- en tekenopdrachtjes die je zelf kan doen. Zo mag je zelf een eigen fantasiemuseum of favoriete pose tekenen.

Jill heeft ook een workshop gemaakt die je altijd overal kan doen: Maak jouw eigen MeisjeDieren in het Mauritshuis Tour
Ga je mee op zoek naar alle dieren in het Mauritshuis? Download de gratis app en kies de thema tour 'Dieren in het Mauritshuis'. Boswachter Tim, Auke Florian van Naturalis en medewerkers van Diergaarde Blijdorp nemen je mee op avontuur!Mauritshuis Murals fietstour
Liever op tour in de buitenlucht? Er zijn 5 muurschilderingen gemaakt die geïnspireerd zijn op schilderijen uit het Mauritshuis. Spring op je fiets, het is tijd voor een rondje Den Haag!

Klik op de roze button om tickets voor het museum te boeken. Daar vind je ook de links voor het downloaden van de apps.

Kies je tour en bezoek het museum! Of ga vaker langs en doe ze allemaal.

Veel plezier! Naar de website