Sinterklaasintocht in de regio Den Haag!

8 september 2020
Jaja, Sinterklaas komt ook in 2020 weer naar Nederland. Ook al gaan de intochten niet door, er zijn nog volop leuke Sinterklaasactiviteiten!
Sinterklaas in Scheveningen
Hoe krijgt Sinterklaas het toch ieder jaar weer voor elkaar? Al die afspraken in een paar weken tijd! Wij mochten zijn agenda even inzien en hebben zijn afspraken in en om Den Haag voor je op een rijtje gezet, zodat je met je kinderen Sinterklaas kan ontmoeten. 

Let op: nog niet alle data zijn bekend, we passen deze zo snel mogelijk aan naar 2020 wanneer bekend is waar en wanneer Sint zijn intochten heeft. Daarnaast kan vanwege Corona de intochten anders vormgegeven of geannuleerd worden. Check daarom altijd vooraf of het defintief doorgaat.

Sinterklaasjournaal op TV 2020

Sinterklaas en zijn Pieten komen naar Nederland. Het Sinterklaasjournaal is er vanaf 11 november, elke dag op Zapp. Natuurlijk met Dieuwertje Blok. Gaan jullie ook kijken?

Landelijke Sinterklaasintocht op TV 2020

De landelijke intocht van Sinterklaas vindt in 2020 plaats op zaterdag 14 november. Waar de Sint aanmeert blijft geheim. Je kunt het feest zaterdag 14 november vanaf 12.00 uur volgen op NPO3.

Intocht Sinterklaas Scheveningen Haven: gaat niet door

Helaas komt Sinterklaas dit jaar niet aan in Scheveningen Haven en is er ook geen rijstoet. We hopen natuurlijk dat Sinterklaas in 2021 wel weer voet aan wal zet in Scheveningen!

Sinterklaas-activiteiten in Den Haag en regio

Sinterklaas komt ieder jaar naar het theater en er zijn nog veel meer activiteiten voor de kinderen in Den Haag met Sinterklaas. We houden je hier en in onze uitagenda op de hoogte.

Rabarber speelt de voorstelling een Pietenbende in haar theater Merlijn aan de Bilderdijkstraat. 22 november t/m 2 december 2020 zie je de kinderen van Rabarber in actie. Een heerlijk Sinterklaasvoorstelling voor alle kinderen vanaf 3 jaar.

Al een aantal jaar te zien (en niet voor niets!) is de nostalgische voorstelling KLAAS van NTjong in de Koninlijke Schouwburg! Op 29 november 2020, te zien op zolder in de Koninklijke Schouwburg.

Ontmoet Sinterklaas op de trein op zondag 29 november bij Stoomtrein Katwijk Leiden en rijd met hem mee. De eerste stoomtrein vertrekt om 11 uur voor een rit langs het meer. Sinterklaas is de hele dag aanwezig. Hij rijdt mee in de trein of zit op zijn sinterklaaszetel in het museum.


Intocht Sinterklaas in Leidschendam: afgelast


Intocht Sinterklaas Zoetermeer Stadshart 2020: afgelast


Intocht Sinterklaas Wassenaar 2020: afgelast


Intocht Sinterklaas in Rijswijk 2020 afgelast


Intocht Sinterklaas 21 november in Delft: online! 

Sinterklaas en Pieten slaan dit jaar Delft niet over, maar zullen dat wel op een andere wijze doen. Dit jaar geen Jetskipieten, geen stoomboot gevuld met vrolijk zwaaiende Pieten en Sint, geen stoet door de Delftse binnenstad en helaas ook geen eindfeest op de Markt. In plaats daarvan zullen Sinterklaas en Pieten te zien zijn via een livestream op zaterdag 21 november a.s.

Tips voor pakjesavond

We hebben leuke tips verzameld voor een heerlijke avondje! En wat dacht je van dit gratis Kidsproof Sinterklaasspel?

Veel Sint-plezier!


Tip: ben je nog aan het stoeien met het maken van je verlanglijstje? Kijk dan eens in onze categorie Kinderwinkels voor inspiratie!