Sinterklaasintocht in de regio Den Haag!

23 oktober 2023
Hoera! Sinterklaas en de Pieten zijn (bijna) weer in Nederland. Bekijk hier de intochten en de leukste activiteiten in 2023 voor kinderen in en om Den Haag!
Sinterklaas in Scheveningen
Hoe krijgt Sinterklaas het toch ieder jaar weer voor elkaar? Al die afspraken in een paar weken tijd! Wij mochten zijn agenda even inzien en hebben zijn afspraken in en om Den Haag voor je op een rijtje gezet, zodat je met je kinderen Sinterklaas kan ontmoeten. 

Sinterklaasjournaal op TV 2023

Sinterklaas en zijn Pieten komen naar Nederland. Het Sinterklaasjournaal is vanaf maandag 13 november, elke dag op Zapp. Natuurlijk met Dieuwertje Blok. Gaan jullie ook kijken?

Landelijke Sinterklaasintocht op TV 2023

De landelijke intocht van Sinterklaas vindt in 2023 plaats op zaterdag 18 november in Gorinchem. Je kunt het feest zaterdag 18 november vanaf 12.00 uur volgen op NPO3.Intocht Sinterklaas Scheveningen Haven 2023

Sinterklaas en de pieten komen op zaterdag 18 november weer met de stoomboot vol cadeautjes, pepernoten en ander lekkers aan in Scheveningen Haven. Na een feestelijke ontvangst in de haven zullen de Sint en de pieten door de winkelstraten van Den Haag trekken. Bekijk de route!
Sinterklaasvoorstellingen

Vier op zondag 26 november Sinterklaas met het Residentie Orkest! De leukste Sint-liedjes, verhalen en gedichten komen voorbij. Natuurlijk mag je meezingen. Met instrumententuin, muziek maken samen met echte musici.Ga voor een swingend Sinterklaasfeest met het Pepernotenpopconcert (3+) in de Rijswijkse Schouwburg. Meezingen, meezwaaien, mee dansen of gewoon lekker luisteren, net als bij een écht popconcert. Ga op 25 november voor een supervoorbereiding voor het heerlijk avondje.Rijd mee op de Pepernotenexpress

Bij Stoomtrein Katwijk Leiden kan je op 25 en 26 november meerijden op de Pepernotenexpress. Ga voor een ritje om het Valkenburgse meer samen met de pieten! De Sint wacht je op in het museum, dan is het natuurlijk tijd voor een foto met hem en de pieten.Er zijn nog veel meer activiteiten voor de kinderen in Den Haag met Sinterklaas 2023. We houden je in onze uitagenda op de hoogte.

Intocht Sinterklaas in Leidschendam 2023

Op 18 november 2023 wordt Sinterklaas weer opgewacht in de Sluis in Leidschendam. De intocht met zijn stoomboot en pieten wordt rond 10 uur verwacht. Het pietenorkest is de Sint vooruit gereisd en zal vanaf 9:45 uur al vrolijk aan het spelen zijn. Iedereen die de optocht gezellig wilt komen bekijken, wordt geadviseerd aan de kant van Voorburg te gaan staan.


Intocht Sinterklaas in Voorburg 2023

Na het bezoek in Leidschendam gaat Sint door naar Voorburg! Verwelkomd door een pietenorkest, zet Sinterklaas zaterdag 18 november ook daar voet aan wal. En waar kan dat meer in stijl dan in het Huygenskwartier? De pieten spelen vanaf 12.45 uur in de Huygenshaven in afwachting van de stoomboot van Sinterklaas. Die meert rond 13.00 uur aan in de haven, nabij de Kerkbrug.


Intocht Sinterklaas Zoetermeer Stadshart 2023

Op zaterdag 18 november komt Sinterklaas aan in Zoetermeer; van 10-16 uur is het groot feest in de stad. Ook brengt hij samen met de burgemeester een bezoek aan het Stadshart.

Intocht Sinterklaas in Delft

In Delft wordt Sinterklaas op zaterdag 25 november verwacht. Vanaf 12:00 is Sint met zijn Pieten op het water te vinden. Rond 12:45 komt de pakjesboot aan op de Oostsingel. Vanaf hier gaat Sint met zijn Pieten op weg naar de Markt. Om 15:00 barst het feest met Sint, de Burgemeester en zijn Pieten helemaal los op de Markt. Handjes geven, op de foto met een Piet, dansen en lachen met Pieten; het kan allemaal. Om 15:45 vertrekt het gezelschap.

Intocht Sinterklaas in Wassenaar 2023

Op zondag 19 november komt Sinterklaas in Wassenaar. Om 12.45 start een kinderprogramma in de haven en rond 13.20 wordt de aankomst van Sinterklaas verwacht. Om 14.15 is op het evenementenplein een show van Piet Martino en Magic Piet. Leuk!


Aftellen tot pakjesavond

We hebben leuke tips verzameld voor een heerlijke avondje! En wat dacht je van dit gratis Kidsproof Sinterklaasspel? Maar voor het zover is, kun je de dagen aftellen met deze leuke aftelkalender naar dinsdag 5 december 2023
Veel Sint-plezier!


Tip: ben je nog aan het stoeien met het maken van je verlanglijstje? Kijk dan eens in onze categorie Kinderwinkels voor inspiratie!