icon-closeLandelijk Natuurmonumenten Oerrr 2
icon-closeLandelijk Natuurmonumenten Oerrr 2

Sinterklaasintocht in de regio Den Haag!

8 september 2020
Sinterklaas 2020 vieren we anders dan normaal. Ook al gaan de intochten niet door, er zijn nog volop leuke Sinterklaasactiviteiten!
Sinterklaas in Scheveningen
Hoe krijgt Sinterklaas het toch ieder jaar weer voor elkaar? Al die afspraken in een paar weken tijd! Wij mochten zijn agenda even inzien en hebben zijn afspraken in en om Den Haag voor je op een rijtje gezet, zodat je met je kinderen Sinterklaas kan ontmoeten. 

We vieren dit jaar Sinterklaas in kleine kring. Door de corona maatregelen wordt het een ander avondje dan we gewend zijn, maar we maken er toch wat gezelligs van. Je leest onze 23 thuistips voor een fijne sinterklaastijd hier.

Let op: nog niet alles is bekend vanwege wijzende Corona-maatregelen. Check daarom altijd vooraf of het defintief doorgaat.

Sinterklaasjournaal op TV 2020

Sinterklaas en zijn Pieten komen naar Nederland. Het Sinterklaasjournaal is er vanaf 11 november, elke dag op Zapp. Natuurlijk met Dieuwertje Blok. Gaan jullie ook kijken?

Landelijke Sinterklaasintocht op TV 2020

De landelijke intocht van Sinterklaas vindt in 2020 plaats op zaterdag 14 november. Waar de Sint aanmeert blijft geheim. Je kunt het feest zaterdag 14 november vanaf 12.00 uur volgen op NPO3.

Intocht Sinterklaas Scheveningen Haven: gaat niet door

Helaas komt Sinterklaas dit jaar niet aan in Scheveningen Haven en is er ook geen rijstoet. We hopen natuurlijk dat Sinterklaas in 2021 wel weer voet aan wal zet in Scheveningen! Als alternatief brengt Omroep West op zondag 15 november van 10.00 uur tot 10.30 uur de intocht van het afgelopen jaar nog eens op de buis, waarbij ook wordt geprobeerd verbinding te maken met Sinterklaas en er zo alles aan te doen de goedheiligman toch een beetje ‘binnen te halen’.

Sinterklaas-activiteiten in Den Haag en regio

Sinterklaas komt ieder jaar naar het theater en er zijn nog veel meer activiteiten voor de kinderen in Den Haag met Sinterklaas. We houden je hier en in onze uitagenda op de hoogte.

Rabarber speelt de voorstelling een Pietenbende in haar theater Merlijn aan de Bilderdijkstraat. 22 november t/m 2 december 2020 zie je de kinderen van Rabarber in actie. Een heerlijk Sinterklaasvoorstelling voor alle kinderen vanaf 3 jaar.

Al een aantal jaar te zien (en niet voor niets!) is de nostalgische voorstelling KLAAS van NTjong in de Koninlijke Schouwburg! Op 29 november 2020, te zien op zolder in de Koninklijke Schouwburg. Op 2 december kun je samen met Dieuwertje Blok het echte Sinterklaasfeest vieren! Of kom naar het Zuiderstrandtheater bij Ernst, Bobby en de Rest met hun 'Pimp de Sint' show! (Deze laatste is geannuleerd, wordt mogelijk wel verschoven, update 6-11-2020)


Sinterklaas gaat digitaal in Wateringen

Zaterdag 14 november komt Sinterklaas digitaal aan in Wateringen. Met een online videoboodschap zal hij de Wateringse kinderen toespreken en hen Doe-het-Zelf opdrachten geven om veilig het feest te vieren. Met het juist verrichten van de twee opdrachten zijn er gave prijzen van de speelgoedwinkels te winnen in vier leeftijdscategorieën.

Vanaf 14 november krijgen klanten bij aankoop bij deelnemende winkels een zakje snoepgoed (zolang de voorraad strekt) cadeau. De video’s en opdrachten zijn vanaf 14 november, 12.00 uur te vinden op ikwinkelinwateringen.nl/sinterklaasIntocht Sinterklaas in Leidschendam: afgelast

Intocht Sinterklaas Zoetermeer Stadshart 2020: alternatief

In Stadshart Zoetermeer kunnen 14 dagen lang schoentjes worden gezet. Uiteraard volledig coronaproof. Van 20 november t/m 3 december worden twee leegstaande winkelpanden in het Stadshart omgetoverd tot Sint's Schoenenhuis. Kinderen kunnen hier gratis hun schoentje zetten, en de dag erna deze mét cadeautje weer ophalen


Intocht Sinterklaas Wassenaar 2020: afgelast


Intocht Sinterklaas in Rijswijk 2020 afgelast

 

Intocht Sinterklaas 21 november in Delft: online! 

Sinterklaas en Pieten slaan dit jaar Delft niet over, maar zullen dat wel op een andere wijze doen. Dit jaar geen Jetskipieten, geen stoomboot gevuld met vrolijk zwaaiende Pieten en Sint, geen stoet door de Delftse binnenstad en helaas ook geen eindfeest op de Markt. In plaats daarvan zullen Sinterklaas en Pieten te zien zijn via een livestream op zaterdag 21 november a.s.

Tips voor pakjesavond

We hebben leuke tips verzameld voor een heerlijke avondje! En wat dacht je van dit gratis Kidsproof Sinterklaasspel?

Veel Sint-plezier!


Tip: ben je nog aan het stoeien met het maken van je verlanglijstje? Kijk dan eens in onze categorie Kinderwinkels voor inspiratie!