10x speelbossen, speeltuinen en buitenplekken in Den Haag!

11 oktober 2023
In en om Den Haag zijn zoveel mooie plekjes om naar buiten te gaan met de kinderen. Van bos, park, strand tot speeltuin. Waar neem jij je kinderen mee naar toe?

Naar het bos
Altijd leuk: banjeren door het bos! En ondanks dat we midden in de drukke Randstad wonen, is rondom Den Haag superveel en mooi bos te vinden. Zo kwamen wij laatst een eekhoorntje tegen in Clingendael. Een mooi gebied aan de noordkant van Den Haag. Met speelweides, speeltuin, en een boerderij met lammetjes in het voorjaar. Heb je de kabouterboom al gevonden?

Iets verder weg, maar ook leuk De Horsten tussen Voorschoten en Wassenaar. Neem vooral een voetbal mee want er is een prachtig groot grasveld. Tip: begin mei-half mei bloeit de Seringenberg, de klim waard!Het Haagse Bos is ook zo relaxed en met kinderen een échte Haagse topper. Leuk om te ontdekken met deze speciale Haagse Bos-app! Natuurlijk ga je als je toch in het haagse Bos bent direct even spelen in het speelbos Robin Hood!

Een vrij nieuw bos en iets verder weg, maar écht leuk met kinderen is het Bentwoud. Met gave speeltuin, kabouterpad en nog veel meer!Favoriet blijft natuurlijk ook Meijendel. In het bezoekerscentrum De Tapuit is heel veel leuks te zien en te doen. Het Monkeybos blijft natuurlijk een hit. Wat fijn om zo'n speelbos in de buurt te hebben! Ook vind je hier de superleuke Dunea Duincampus. Dé plek voor alle kids van 6-12 jaar die alles willen weten over de natuur. Je wandelt vanuit het bos Meijendel zo naar de duinen en het Haagse strand. Wat boffen we toch dat we in Den Haag wonen!Strand & duinen
Of je nu wilt zonnen, in de golven wilt spelen of lekker uitwaaien: het strand is altijd leuk! Daarom dit overzicht van Haagse stranden. En de weg naar het strand toe vinden wij vaak nóg fijner... en dan bedoelen we niet de autoweg, maar de duinpaadjes! Heerlijk ook om van duinpannen te rollen en springen!Een gaaf gebied om te fietsen en wandelen is het Westduinpark! Je vindt het tussen Scheveningen en Kijkduin. Wie weet vind je nog een paar van die grote grazers... en als je dan toch je laarzen aan hebt: het Laarzenpad door de Duivenvoordse polder bij Leidschendam is ook zo leuk!Naar de speeltuin
Speeltuin en kinderen: altijd een succes! Wij houden echt van natuurspeeltuinen waar de kids kunnen spelen, ontdekken, vies worden... we hebben 12 toffe buitenspeeltuinen in en om Den Haag op een rijtje gezet. En hier nog 5 waterspeeltuinen!

Tot slot een speciale tip: de natuurspeeltuin van Voorschoten gelegen naast Van der Valk. Hier vind je ook Tante Tokkie, natuurboerderij met heel veel lammetjes en een fijne plek voor afhaal koffie, warme choco en wat lekkers!
Heel veel buitenplezier!

Tamara & Jantine