• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

12 toffe buitenspeeltuinen in en om Den Haag!

14 maart 2024
Naar de speeltuin is altijd leuk! We klommen, spetterden, gleden en draaiden wat af... Deze 12 (.. en dan nog een aantal andere leukerds in Delft...;-) horen bij onze favoriete buitenspeeltuinen in en om Den Haag. Urenlang speelplezier gegarandeerd!
De leukste speeltuinen in en om Den Haag
Speeltuin 't speelduin
De naam zegt het al, dit is een speeltuin in de duinen! Een toffe natuurspeeltuin met keien, boomstammen en toestellen waar kinderen zich heerlijk mee kunnen vermaken. Klimmen, klauteren, glijden en vooral spelen met heel veel zand. Welk kind wil dat nu niet?
We waren al meerdere keren getipt over deze speeltuin in de bosjes van PEX en dat maakt nieuwsgierig natuurlijk. En wat een leuke speeltuin is dit midden in het bos.  Hartstikke leuke speeltoestellen, bankjes, boomstammen en picknicktafels om te zitten. Prima vertoeven hier, terwijl de kinderen lekker spelen.

Monkeybos
Over bos gesproken... het Monkeybos mag natuurlijk niet in het rijtje ontbreken! In dit gave speelbos in Meyendel kunnen je apen helemaal los. Hutten bouwen, slingeren, kabelbaan, in bomen klimmen en lekker ravotten in de natuur. Fijne plek!

Bosjes van Poot Apenbos
Ook hier kunnen je apen goed terecht! Deze speeltuin vind je tegenover scoutinggroep Be Pals Prinses Juliana en is ontworpen door de kinderen van de school en scouting zelf. Het resultaat mag er zijn met een kabelbaan, schommels en veel klim- en klautermogelijkheden. Wij houden van de uitstraling van de houten toestellen hier!Prinsenbos
Nog een tip die we van één van onze volgers kregen: het Prinsenbos in Naaldwijk! In dit recreatiegebied vind je van alles: een recreatieplas waar je kunt zwemmen en spelen, speeltoestellen en in het bos leer je van alles over bloemen en planten. Er is namelijk een kruidentuin, een vogelscherm en een vlindertuin. Superleuk!

Westerpret
Een topper in Zoetermeer: speeltuin Westerpret! Er is namelijk zoveel te doen. Je kunt er klimmen, glijden, op de trampoline, schommelen, met de kabelbaan en tafeltennissen. Maar er is ook een 18-holes midgetgolfbaan én een speciale quadbaan. De kleintjes kunnen terecht in de peuterzone en een speelbunker. En er zijn nog bootjes ook!

Westbroekpark
Nóg zo'n leuke speeltuin: in het prachtige Westbroekpark! De speeltuin heeft o.a. een klimkasteel, schommels en een kabelbaan. Ook ligt er een grote speelweide naast. Neem dus gerust je bal mee!Leidschendam
De speeltuin van de Leidschendamse speeltuinvereniging is een gezellige buurtspeeltuin met leuke glijbanen, schommels, klimhuisjes, wipjes en een kabelbaan. Ook kun je door een onderaardse tunnel kruipen en over een wiebelende touwhangbrug naar het kasteel toe lopen. Durf jij het?

Zuiderpret
Deze toffe natuurspeelplaats ligt aan de rand van de grote speelweide in het Zuiderpark. In de omliggende bosjes maak je boomhutten met de losse takken. Of ga via stapstenen in het water, boomstammen, slingertouwen en loopbruggen naar de overkant van de beek. Ook is er een uitkijktoren en een kruipbuis. Spelen in het groen!

Molenweide
In Natuurspeeltuin Molenweide Loosduinen vind je heel veel groen, wilgentunnels, wilgentipi's, en klim- en klauterparcours. Kortom, genoeg om je heel lang te kunnen vermaken!Met je uk naar PLUK
Voor de allerkleinsten is er bij PLUK Den Haag een hele schattige speeltuin waar ze lekker met zand en water kunnen spelen. Ondertussen geniet jij lekker op het terras er direct naast. Goed geregeld!

Speelbos Robin Hood, Haagse Bos
Een avontuurlijke speeluin midden in het Haagse Bos. De speeltuin is net helemaal vernieuwd! En al missen we de houten speelelementen wel een beetje, de speeltoestellen die ervoor teruggekomen zijn zijn perfect om je uren te vermaken!

Natuurspeelplaats
Naast deze top 12 hebben we eigenlijk nog een favoriet... en dat is misschien wel het best bewaarde geheim van Den Haag! Blogster Annemarie vertelt er alles over in 'het best bewaarde geheim van Den Haag'!

Speeltuinen in Delft
De leukste speeltuinen in Delft hebben we ook voor je op een rijtje gezet in dit aparte overzicht.


Veel speelplezier!

Tip: Meer inspiratie? Je vindt ons overzicht met binnen én buitenspeeltuinen in Den Haag nog veel meer!

Tip: Mis je een leuke speeltuin? Mail ons via denhaag@kidsproof.nl!