Stoer verjaardagsfeest: karten en lasergamen!

2 juli 2019
Je zou je 9e (of 10e, of 11e..) verjaardag maar mogen vieren bij Gamecity Zoetermeer! Karten én lasergamen, dat is toch helemaal fantastisch!
Kartfeestje Gamecity Zoetermeer

Onze jarige werd 9, tijd voor een feest! Hij keek al een paar jaar jaloers naar zijn grote broer die dol is op karten. Nu onze jarige ook de minimum lengte van 135cm heeft staat er niets meer in de weg. Cool we gaan karten!

Het feestje vieren we bij GameCity in Zoetermeer waar je volop keus hebt. Karten moest het natuurlijk sowieso zijn, maar over de tweede activiteit werd even getwijfeld: lasergamen, bungee soccer of sumo worstelen?  Het klinkt allemaal te gek. Hij koos toch voor lasergamen. "Dat vindt echt iedereen leuk mam!" Oke.

Terwijl wij inchecken en het programma doornemen, stuiteren de jongens door de ruimte. Wow een arcade met games, en kijk hier zie je de karts. Wat gaat dat hard!

We krijgen een eigen feesttafel waar we opgehaald worden voor de eerste activiteit. Wij beginnen met karten en worden meegenomen naar de baan. Voor ons is een groep volwassenkarts aan het racen. De 8-en 9-jarigen zijn vet onder de indruk hoe hard dat gaat. Ze zijn ook blij als ze horen dat ze hun eigen kinderkarts krijgen, die écht wel kunnen racen maar iets minder hard gaan. Stiekem vinden wij dat ook wel een fijn idee.Na de uitleg en veiligheidsinstructies, mogen de eerste stoere racers instappen. Natuurlijk mét helm op!


Ze zullen 2 heats van 4 wagens rijden. Dat is een uitzondering omdat er 2 jongens onder de 135cm bij zijn. Zij mogen in een duo kart met één van de medewerkers mee-racen. En dat is geen straf, want laat die duo karts nou megahard gaan en alles en iedereen inhalen. Whoohoo!


Met een helm op hun hoofd, kraag om hun nek en stoer blauw pak lopen ze naar de karts. Riemen om, gaspedaal indrukken en go! Het eerste rondje zien we ze nog vrij voorzichtig voorbij rijden, maar als ze het parcours eenmaal doorhebben zijn ze niet te houden! De supersnelle baan vinden ze te gek, je rijdt hier zowel boven als beneden.

Als er met de zwart wit geblokte vlag gezwaaid wordt weten de boys dat het erop zit. De volgende groep (allemaal meiden) staat al te wachten. Een heat duurt 12 minuten, je hebt tijd om zo'n 8 tot 15 rondjes te racen. De duo kart reed er 15, de jarige die de snelste tijd had wist 11 rondes te volbrengen! Ze komen binnen met duimpjes op en een big smile. We hoeven niet te vragen of dat leuk was, dat is wel te zien.

Check onze video->De pakken gaan uit, de helmen af en we worden opgehaald voor het volgende programmapunt. Jongens jullie mogen nu gaan lasergamen. Die boodschap wordt met gejuich ontvangen. We lopen mee naar de lasergame-ruimte.De lasergame arena is een donkere, door blacklight verlichte ruimte, waar de volgende uitrusting wordt aangetrokken. In twee teams strijden ze tegen en met elkaar, rennen door de gangen en verstoppen zich achter de obstakels.


Na een half uur zitten ze oververhit en met rode wangen aan de feesttafel. Tijd voor drinken en wat lekkers. Je krijgt trek van zo'n avontuur.

'S avonds in zijn bed zegt ons feestvarken; het is net of ik nog steeds aan het racen ben, wat was het gaaf he.

Praktisch: De feestjes zijn dagelijks te reserveren. GameCity Zoetermeer is makkelijk aan te rijden vanaf de A12, je parkeert gratis voor de deur.
Ook zo'n stoer feest? Meer informatie over feestjes en arrangementen via de website
.