Cool skate- en graffitifeest bij Skatepark Sweatshop

22 augustus 2016
Je zou je 10e (of 8e, of 11e..) verjaardag maar mogen vieren bij Skatepark Sweatshop! Skateles, tekenles, graffiti spuiten, tosti's eten en nog even vrij skaten. Dat is toch fantastisch!
Graffiti feestje Skatepark Sweatshop
Wat gaan we doen met je verjaardagsfeestje; skaten of graffiti? Lastige keuze! Wat een geluk voor mijn jarige van 10, het kan ook allebei!

Skatepark Sweatshop biedt stoere skatefeestjes aan voor de jarigen. Een skatefeestje duurt 2 uur; het eerste uur krijg je les en tijdens het tweede uur kan je vrij skaten. Een graffitifeestje is een leuk en creatief feestje waarbij de jarige job met al zijn vriendjes en vriendinnetjes gezamenlijk een paneel gaan bespuiten onder begeleiding van een ervaren graffitileraar. Sportief en creatief samen duurt 3 uur en is wat ons betreft een super combi!

Binckhortslaan
Met één jarige en 7 vriendjes rijden we naar de Binckhortslaan. Skatepark Sweatshop heeft hier een eigen terrein, waar je kunt parkeren een grote hal met de skatebaan, een loods voor het graffitiwerk en een winkel. Handig! We gaan aan de lange tafels eerst de kadootjes uitpakken. Je kunt zelf taart meenemen als je wilt. Heel fijn; er staat een super koffieapparaat, dus de ouders zijn ook blij. 

Feest
Wij beginnen met de graffiti. De superenthousiaste begeleider leert de jongens de eerste beginselen van een goede schets. Ze gaan aan de slag met potloden en zetten letters en vormen op papier die ze later op een paneel met graffiti mogen overzetten. Als de schets af is gaan we skaten. Lekker de energie eruit! De skateleraar neemt het hier over en krijgt binnen een uur alle 8 de jongens rollend over de baan, zowel van het lachen als met echte skate-skills. Ze willen meer, meer.. 

Skatepark Sweatshop feestje

Eerst mogen ze hun schets met echte graffiti spuitbussen tot leven brengen. Handschoenen aan, mondkapje voor; het echte werk gaat beginnen. Wel even goed opletten want als je iets moois wilt maken zijn daar speciale technieken voor. Iedereen had uiteindelijk een gaaf graffiti paneel om mee naar huis te nemen.

Tosti's
Hierna hadden de mannen wel trek gekregen. Tijd voor tosti's en limonade. "Mogen we dan nog even op dat skateboord?" Natuurlijk, er is nog tijd om vrij te skaten. Met de net geleerde beginselen gaan ze lekker zelf aan de slag. Over de miniramp, verschillende obstakels en echt straatmeubilair. Wij ouders drinken nog een kopje koffie. Fijn dat ze in zulke enthousiatse handen zijn, en een hele relaxte sfeer. Je hoeft niet bang te zijn dat ze te hard schreeuwen of rondrennen. Zo is het voor iedereen feest.

Een week later
Onze tuin ligt vol met uitgevouwen kartonnen dozen en zoonlief staat met een mondkapje op graffitikunstwerken te maken. Zo lang het op karton is wat ons betrft prima!

Tip: Liever steppen? Dat kan ook, kijk voor alle mogelijkheden bij Skatepark Sweatshop.