• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Zingen bij de Academy of Vocal Arts is súperleuk!

29 januari 2024
Dat zingen bij de Academy of Vocal Arts een gewéldige ervaring is voor je kind, lees je in dit toffe blog van de trotse moeder van Sam.
Zingen is teamsport!

Zodra hij kon praten, begon Sam te zingen. Tijdens het spelen, in bad, de hele dag door. Daar moesten we iets mee. Een koortje, zangles, iets waar hij dit plezier in het zingen verder kon ontdekken. We probeerden een jaar musical les, maar dat was niets voor hem. ‘Mam, het zingen vind ik geweldig, maar dat gehuppel?’ Duidelijke taal, tijd voor een ander plan. Verder zoeken bracht ons bij de Academy of Vocal Arts (ACVA) in Den Haag. Dat bleek een gouden vondst.

TIP: Heb jij ook een kind dat zingen leuk vindt? Overweeg dan  het kennismakingspakket van de ACVA. Voor €20,- krijgt je kind een intake en mag hij of zij twee proeflessen volgen. Zo kun je samen met je kind kijken of zingen bij de ACVA iets voor jullie is. Aanmelden kan 24/7; instromen gedurende het jaar is dus mogelijk! Meer informatie vind je via de roze button onderaan deze pagina!

Sam begon daar met zingen toen hij 7 was wij zijn nog steeds zo blij dat wij dit bijzondere koor hebben gevonden. Waar hij begon met eenvoudige éénstemmige melodieën, zingt hij tegenwoordig delen uit de Matthäus Passion. Indrukwekkend toch? En een plezier dat hij erin heeft. Dat is zo leuk om te zien.Kinderen kunnen bij de ACVA al vanaf 3 jaar leren zingen. Maar je kunt op bijna iedere leeftijd nog instromen. Sam begon toen hij zeven was en op basis van zijn leeftijd stroomde hij toen in bij Koorklas B. Dat koor repeteert één keer in de week en vanaf Koorklas C mocht hij twee keer per week lekker samen zingen. Sam leerde er zijn stem goed gebruiken en kreeg les in solfège. Bij dat laatste wordt zijn muzikale gehoor getraind en leert hij van blad zingen. Dat houdt in dat hij zonder begeleidende melodie noten die hij ziet staan op de goede hoogte kan zingen.

Het is zo bijzonder om te zien met wat voor een gemak hij al deze, in mijn ogen best moeilijke, dingen leert. De leraren brengen het de kinderen allemaal met zoveel energie en passie bij, dat ze het geen opgave vinden maar een gave uitdaging. Ik vind dat echt fantastisch!

Toen Sam bijna twaalf werd, is hij doorgegroeid naar het Haags Kinderkoor, het concertkoor van de ACVA. Hij treedt regelmatig op en dat vindt hij geweldig. Het Haags Kinderkoor reist door het hele land en maakt soms zelfs uitstapjes naar het buitenland. Zo gingen ze naar Parijs voor twee optredens. Een geweldige ervaring toch?

Hij heeft na het Haags Kinderkoor zijn weg vervolgd in het Young Men’s Chorus, waar hij zijn nieuwe, lage stem leerde ontwikkelen en mee mocht doen aan hele gave projecten.

Praktische informatie
De ACVA is dé zangschool van Den Haag. De locatie waar je lessen kunt volgen:
- Haringstraat 60 Den Haag (Scheveningen)

Meer informatie vind je via de roze button hieronder!

Naar de website