Stadsboerderijen in Den Haag!

8 maart 2022
Er wonen héél veel leuke, lieve dieren bij de 10 stadsboerderijen die Den Haag rijk is! Kom je ook een keertje kijken?
Geiten, schapen, konijnen, cavia’s en nog veel meer dieren vind je bij de Haagse Stadsboerderijen. Aai ze, knuffel ze en ontdek ze... zó leuk om met je kids te doen! 

Je kunt er spelen, met zand, water, gras. Of ga meehelpen op de boerderij. Regelmatig zijn er leuke activiteiten; speurtochten, knutseluurtjes, of een schaapscheerfeest. Reden genoeg om alle 10 de stadsboerderijen te ontdekken!Bijvoorbeeld Stadsboerderij Landzigt in Leidschenveen/Ypenburg. Een heerlijke plek met een boerenlandschapstuin waar je heel avontuurlijk kunt spelen. Bijvoorbeeld hutten bouwen met wilgentakken of zandkastelen bouwen in de zandbak. Landzigt heeft een knuffelhoek waar kinderen de dieren kunnen aaien en knuffelen. De cavia's mogen op schoot van 14.30 tot 15.30 uur. Met een speciaal zacht borsteltje mogen kinderen de diertjes borstelen. Daarna drink je een kopje koffie en glaasje ranja bij de naastgelegen Smulhoeve.

Of ga eens naar Stadsboerderij de Gagelhoeve in Segbroek. Deze stadsboerderij is een boerderij met 2 dierweiden, een picknickweide, een moestuin, een kruidentuin en natuurlijk een fijne speelplek. Ook is er een speciale knuffelhoek waar je de kleine dieren kunt aaien en knuffelen. Vind je het leuk om dieren te voeren? Dan ben je om 16.00 uur van harte welkom om te helpen!

Bij Stadsboerderij 't Waaygat in Scheveningen is er ook zoveel te doen! Voor de kleinsten staat op het terrein een speeltuin. En er is een speciale knuffelhoek om kleine dieren te knuffelen. Leuk is het project 'Vooruit met de geit': 6 keer per jaar wordt een schoonmaakrondje met een geit door de wijk gelopen. Kinderen van 6 tot en met 12 jaar kunnen meehelpen het zwerfafval in de wijk op te ruimen. Goed bezig!Ook op de overige boerderijen ben je natúúrlijk van harte welkom: 

- Stadsboerderij de Woelige Stal (Centrum)

- Stadsboerderij Schildershoeve (Centrum)
 
- Stadsboerderij Op den Dijk (Escamp)

- Stadsboerderij de Herweijerhoeve (Escamp)

- Stadsboerderij de Reigershof (Haagse Hout)

- Stadsboerderij Molenweide (Laak)

- Stadsboerderij de Kakelhof (Loosduinen)

De stadsboerderijen zijn een fijne ontmoetingsplek voor mensen uit de buurt, jong en oud. Alle stadsboerderijen zijn open van dinsdag tot en met zondag van 9.00 tot 17.00 uur.

Wat is jouw favoriete stadsboerderij? Laat het ons weten! -> denhaag@kidsproof.nl


Tip: Op Kidsproof Den Haag vind je nog veel meer fijne buitenplekken in en om Den Haag om de natuur te beleven met je kinderen!