icon-closeLandelijk Natuurmonumenten Oerrr 2
icon-closeLandelijk Natuurmonumenten Oerrr 2

Duincampus geopend! Voor de buitenfans.

15 mei 2019
Bezoekerscentrum de Tapuit van Dunea heeft er een topuitje bij. Ga mee op ontdekkingstocht met kikker, ree of konijn en leer over water, geschiedenis, flora en fauna in dit mooie duingebied. Welkom op de Duincampus!
Duincampus_tapuit_monkeybos_dunea
We mogen als Kidsproof heel wat uitjes komen bekijken, proberen en testen. We vertellen je altijd graag hoe dat was. Soms is zo'n uitje zo'n pareltje dat je wel zou willen roepen: 'Ho stop met wat je aan het doen bent en ga hier naartoe."  Juist... dit is er dus zo één.  Komt ie: "Ho stop en ga naar de Duincampus!"

DUINCAMPUS_UITJE_TAPUIT

Meijendel hadden we al langer in ons hart gesloten; het prachtige bos- en duingebied bij Wassenaar. Met natuurlijk de speelweide, natuurspeeltuin het Monkeybos, het bezoekerscentrum De Tapuit en de waterspeeltuin maakt het altijd al een topuitje. Dunea heeft daar nu een nieuwe topper aan toegevoegd: De Duincampus.

Kies één van de drie routes en ga op ontdekkingstocht.
- Waterles met docent Kikker
- Flora- en faunales met docent Ree
- Geschiedenisles met docent KonijnWij kozen voor de Ree en volgden dus de routepaaltjes met de ree erop. Deze brachten ons langs 9 opdrachten en vragen. De antwoorden schreven we in ons duinschrift dat we voor vertrek bij de Tapuit afgehaald hadden.
DUINCAMPUS

De route is goed te volgen, ook toegankelijk voor wagens (rolstoel en kinderwagen) en mag met de hond (aan de lijn!) gelopen worden

We sprongen zover als een konijn.
duincampus_monkeybos

Zagen kikkervisjes, salamanders en veel verschillende waterplanten.
duincampus_WASSENAAR_tapuit

En ontdekten welke dieren allemaal in het duin leven.
Duincampus_vos

We zaten met onze ogen dicht in de luisterhoorn en hoorden vogels en het ruizen van de wind.
duincampus

Open de klep en ontdek het duingeheim. Wat ligt er in de vitrine?
duincampus

We kropen, klauterden en klommen ..
duincampus

duincampus


Nadat we alle opdrachten hadden voltooid gingen we de antwoorden checken bij het Bezoekerscentrum de Tapuit. Met een mooi Duindiploma gingen we naar huis. We gaan snel terug om ook de tocht van Kikker en Konijn te volgen!

duincampus_kidsproof

Praktisch: haal je gratis duinschrift bij de Tapuit. Leuk voor kinderen van ca. 6-10 jaar.

Deze tip en nog 24 andere fantastische natuurplekken in  Nederland staan ook in ons gratis mini-magazine. Download het GRATIS digitale mini magazine met daarin 25 geweldige plekken voor gezinnen in de Nederlandse natuur. Met leuke kidsroutes, wandelingen, avontuurlijke speelplekken en natuurlijk fijne (take-away) horeca. Je ontvangt het digitale mini magazine nu tijdelijk bij inschrijving voor onze nieuwsbrief. Schrijf je direct in via deze link en ontvang de gratis download!