Het alpengevoel met korting

6 januari 2018
Een dagje naar de wintersport met het gezin. Op en top in Alpenstemming. Ja, je leest het goed; een dagje. Niet 10 uur in de auto, maar in Zoetermeer. Met de familie-skipas bij SnowWorld!
Skien is leuk!
Het begint weer te kriebelen; zin om te gaan skien. Berichten van verse sneeuw in de Alpen zijn op het nieuws, wintertijd, chocolademelk. Plus, we zijn wel heel erg nieuwsgierig naar de verlenging van piste 3. Sinds de opening van deze piste heeft SnowWorld Zoetermeer Europa's steilste indoor piste van ruim 300 meter. Die willen we proberen!

Familie-skipas
Zondagochtend stappen we dus lekker op tijd in de auto voor een dag wintersport. Een mooi moment om meteen te checken of alle skibroeken, jassen en handschoenen nog passen. De helft bleek te klein en staat nu, lekker op tijd, op marktplaats.

Om 9 uur staan we aan de balie bij SnowWorld. Ze hebben voor gezinnen een mooi product; de familie-skipas. Bij 2 volwassenen is 1 skipas voor een kind (t/m 12 jaar) gratis! Dat scheelt toch weer. Bij 1 volwassene met 2 kinderen (t/m 12 jaar) is deze actie ook mogelijk. We kleden ons rustig om, materiaal huren en dan met je skipas (net als in de bergen) door het poortje. Je staat meteen in de kou en Nederland lijkt heel ver weg. Wat een fijn gevoel is dat toch. 



Skipret
De skipret kan beginnen. Kobe is een paar keer van de kleine kinderpiste af geweest, even weer het gevoel te pakken krijgen. En het blijft een leuke helling met de rupsband en de poortjes boven. Met zijn armen zwaaiend in de lucht komt hij jodelend naar beneden. Papa staat trots te kijken. Elin staat vandaag voor het eerst op de ski's. Ze doet het super én met een glimlach: het állerbelangrijkste!

De oudste (10) staat ondertussen te popelen van ongeduld, want die verlengde piste 3 lonkt. We splitsten even op en hij gaat met zijn vader naar de derde baan. En wat een feest is dat. Helemaal boven besef je je hoe hoog je staat en een blik naar beneden bevestigt wat er al over gezegd werd, dit is echt een volwaardige afdaling. Wow wat tof en bijzonder dat dat indoor mogelijk is. Ze komen met rode wangen van enthousiasme vertellen dat dit toch wel heel erg 'kicken' is. 



Nog meer pret
We hebben een skipas van 2 uur gekozen. Als je door het poortje gaat stopt de tijd. Ideaal want ik ben met de jongsten wel toe aan een kleine 'break'. Skien is waar het bij SnowWorld Zoetermeer allemaal om gaat, maar er is nog veel meer te beleven. We drinken chocomelk, de kleine leeft zich uit in de kinderhoek. Van de glijbaan, bellen vangen die de clown blaast. Hoezo moe?



En dan begint de Magische Wintershow. We belanden in een themashow waarin Jovel zijn droom laat uitkomen; het laten sneeuwen. Natuurlijk komt mascotte Snowy ook nog langs. Mila (3) kijkt haar ogen uit. Aan het einde van de show gaan de clown en Snowy met een lint van kinderen richting de apres skibar voor de kinderdisco. Kobe (6) stuitert als een kangaroo achter ze aan. Het is net de apres-ski na de skilessen in Oostenrijk. 



Tot slot nog even de baan op, want dat skien blijft toch het allerleukste. Die 2 uur blijkt goed gekozen, iedereen is tevreden en voldaan als ze om zijn. We duiken nog even de winkel in voor een paar handschoenen en sokken. Zijn we helemaal klaar voor de échte Alpen, wel jammer dat die zo ver rijden zijn...

Tip: ook gezellig met het gezin een dagje skien, kijk dan naar de familie-skipas aanbieding.