Haagse geheimtip: Het Paradijs voor peuters en kleuters

11 februari 2020
Wat een fijn Haags plekje. Helemaal bovenin de Koninklijke Schouwburg Den Haag vind je het Paradijs; een kleine sfeervolle zaal met de leukste voorstellingen voor kindjes vanaf 0,5 jaar. Ook is er een fijne koffiehoek met speelplek. Een super manier om met jouw kleintje kennis te maken met theater.
Het Paradijs Den Haag
Elke vakantie en in het weekend zijn er voorstellingen voor iedereen vanaf twee jaar. Rondom de voorstellingen is er altijd van alles te doen voor de kinderen. Zo wordt elk theaterbezoek een feestje voor jong en oud.

Voorstellingen in de kleinste zaal van de Koninklijke Schouwburg: Het Paradijs.

Zondag 15 maart zie je Op zoek naar het Huilmeisje  2+  Het Huilmeisje gaat over Pars. Pars is stoer en huilt nooit, nergens om. Want echte meisjes huilen niet en bovendien; als je veel huilt wordt je opgeslokt door de tranenzee. Een vrolijk verhaal voor peuters en kleuters.

Dit seizoen is er ook voor het eerst voor de aller-kleinste een theater beleving voor kids vanaf 0,5 jaar: 29 maart is een voorstelling voor kinderen vanaf een half jaar, ja echt! De voorstelling heet Landing.

Dit seizoen is ook het bekenede verhaal van Fiep op 12 april op het podium te zien. Fiep heeft haast.  3+Later in het jaar komen Dribbel (24 mei), Doornroosje (7 juni) en het familiefestival Kleurrijk op 2 mei 2020 (2+) ook nog naar het Paradijs. Houd dit Haagse pareltje dus goed in de gaten als je met je peuter of kleuter een keer theater wilt beleven.

dribbel_paradijs_hnt

Koffie en limonade
Kom wat eerder naar de voorstelling en drink een kopje koffie in de bar op zolder. Kinderen kunnen hier heerlijk spelen met het autokleed, de verkleedkist en ander speelgoed. Bij alle kindervoorstellingen staan er gratis bekers lekkere limonade klaar. Zo ga je lekker fris de voorstelling in. Geregeld komen spelers na de voorstelling naar de foyer om het publiek te ontmoeten. Op de foto, een handje schudden of een knuffel geven, het kan allemaal.

Kortom: De Koninklijke Schouwburg in Den Haag is een paradijs voor jonge theaterbezoekers! Wil jij met je peuter of kleuter een keer naar het theater in Den Haag dan is dit een mooie eerste kennismaking. En ze hoeven echt niet de hele voorstelling op hun stoel te blijven zitten, fijn toch!

Praktisch: je vind de Koninklijke Schouwburg aan het Korte Voorhout 3. Via de website bestel je kaartjes.