• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Juffenballet! Verslag van onze Kidsproof reporter

31 oktober 2022
Nee, Juffenballet is zeker geen balletuitvoering. Wat het wel is: een originele, inventieve voorstelling met prachtige decors met spannende wisselingen, grappige momenten, verrassende liedjes én met diepere lagen. Kortom: superleuk voor kids én ouders en binnenkort ook in Den Haag!
Te zien 27 november in de Koninklijke Schouwburg!
Onze collega's uit Rotterdam waren bij de voorstelling Juffenballet (leuk voor kinderen vanaf 6 jaar). Deze voorstelling is op 27 november 2022 ook te zien in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag! Via de roze button onderaan kun je kaartjes bestellen.

Hierbij de ervaring van onze collega's:

Op de lagere school Zonderland bepaalt de directrice, juffrouw Maanzaad, de sfeer. Ze is een oude hippie die een warme, gezellige sfeer op school belangrijk vindt, met af en toe een aai over de bol van de kinderen. Maar de andere juffen zijn het daar helemáál niet mee eens. Geen aai, maar een draai om de oren, dat is veel beter! Er moet meer gepresteerd worden, er moeten strakke regels komen! Dan komt er een nieuwe stagiaire op de school: juffrouw Klaproos, kortweg Roos. De juffen willen haar gebruiken om juf Maandzaad te bespioneren en zo te proberen haar af te zetten als hoofd van de school. Maar juf Roos wil dat helemaal niet!Als de school uit is, verandert het klaslokaal in een bos en de juffen in heksen, die gemene plannetjes maken. Ze brouwen een gif dat ze in de thee van directrice Maanzaad willen gooien om zo de macht over de school over te nemen. Maar dat gaat niet helemaal volgens plan… Kan juf Roos de directrice én de school redden?Kinderachtige juffen
In de voorstelling lopen de echte wereld en de toverwereld door elkaar heen. De juffen slash heksen hebben klinkende namen zoals juffrouw Maanzaad, juf Blaaskat, juf Blauwzuur en juf Kruitvat. Ze hebben ook verschillende rollen: de stiekemerd, de bazige, de meeloper. Soms lijken ze nog kinderachtiger dan kinderen zelf.

Grappige scènes
Het stuk bevat naast spannende liedjes ook prachtige muziek en dans en een aantal grappige scènes. Zoals wanneer juffrouw Stroop wordt gekozen tot nieuw hoofd van de school en ze haar kans grijpt alles naar haar hand te zetten. De modeshow, waarbij ze haar outfit als de nieuwe directrice moet uitzoeken, is hilarisch – ‘Wat een keuzestress!’Diepere lagen
Er wordt goed gespeeld en echt prachtig gezongen! Ook is er een leuke interactie met de zaal, kinderen en ouders doen bijvoorbeeld enthousiast mee met de gymles van juffrouw Kruitvat. Hier en daar zijn er grapjes die vooral de oudere kinderen en de volwassenen zullen begrijpen. Maar met name ook de diepere lagen die in de voorstelling zitten - kinderen moeten op school niet alleen maar presteren maar vooral ook kunnen spelen en andere vaardigheden ontwikkelen – maken Juffenballet ook voor ouders een mooie voorstelling om naar te kijken.

Ook enthousiast? Kom dan 27 november naar de voorstelling in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag! Klik door via de roze button en bestel je kaartjes.

Scènefoto's: Kamerich&Budwilowitz/EYES2 Naar de website