• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Hallo Vermeer! in het Mauritshuis

11 juli 2022
We verkleden ons als meisje met de parel, dwalen door het 17-eeuwse Delft, maken een eigen tentoonstelling en ontdekken alles over Vermeer in de nieuwe familie-doe-tentoonstelling in het Mauritshuis! Deze week nog te bezoeken t/m 28 augustus!
Hallo Vermeer! workshops Mauritshuis zomervakantie 2022
Hoe rook Delft in de tijd van Vermeer? Waar werd verf in de zeventiende eeuw van gemaakt? En waarom vindt bijna iedereen het Meisje met de parel zo'n mooi schilderij? We gaan het ontdekken in het Mauritshuis.Je stapt een andere wereld binnen: Delft in de zeventiende eeuw. Hier ontdek je alles over de wereldberoemde schilder Johannes Vermeer.

Huizen uit Vermeer zijn schilderijen zijn nagebouwd. In de huizen worden verschillende activiteiten aangeboden aan de hand van een thema. Verkleden, puzzelen, filmpjes kijken, er is van alles te doen voor het hele gezin!Kies een schilderij dat je met de blokken na wilt maken. Onze kidsproofreporters kozen voor De astronoom. Het was een flinke puzzel, maar een kwartier later stond daar een prachtige astronoom om even bij te poseren.Favoriet bij zowel de kinderen als de moeders waren de verkleedmogelijkheden. Met de attributen die er liggen kan je een schilderij nadoen of gewoon waar je zin in hebt. We hadden dikke pret!Natuurlijk ontbreekt het meisje met de parel niet. Dit is het bekendste schilderij van Vermeer, wat ook écht te bewonderen is in het Mauritshuis. Met een pareloorbel, verkleedkleren, speciale belichting en een fotolijst word ook jij een echte Vermeer.We maken een mooie handtekening, schijnen met blacklight op een schilderij en leren van de informatieve muur. Ook is er een leuk informatief filmpje en een geheime ruimte om even te relaxen.

De schilderijen van Johannes Vermeer

Na de doe-tentoonstelling gaan we naar de andere kant van het museum om het schilderij in het echt te bekijken. Wat is ze mooi dat meisje, en van welke kant je haar ook bekijkt, ze lijkt je altijd aan te kijken.Zelf aan de slag met gratis workshops

In de Kunstwerkplaats kun je aan de slag om zelf een kunstwerk te maken en nog meer over Vermeer te ontdekken.  Bekijk snel alle workshops behorend bij de tentoonstelling Hallo Vermeer!

Er zijn workshops voor jonge kinderen vanaf 3, en oudere kinderen vanaf 7 jaar. Als een echte Vermeer-leerling leren zij onder andere portretten en stadsgezichten stempelen. De workshops zijn dagelijks en gratis en je hoeft hiervoor niet te reserverenFijn om te weten over Hallo Vermeer!

Mauritshuis is altijd gratis voor kinderen! Een ouder of begeleider mag op vertoon van de Vakantiepas gratis naar het Mauritshuis.

Tip: Jill Schirnhofer (bekend bij heel veel kids met haar creatieve programma's) maakte een leuke speurtocht door het Mauritshuis. Even ophalen dus!

Deze zomervakantie in het Mauritshuis dé familie-doe-tentoonstelling Hallo Vermeer! Te zien van 9 juli t/m 28 augustus.

Klik even door voor het hele programma en alle informatie! Naar de website