Met kinderen naar museum Voorlinden

8 december 2020
Museum Voorlinden met kinderen? Jazeker is dat Kidsproof, we vertellen je graag wat je kan verwachten!
Museum Voorlinden met kinderen, kidsproof!
Museum Voorlinden in Wassenaar, voor wie het niet kent, is een museum met moderne kunst. Misschien niet het eerste waar je aan denkt als je met kinderen op pad gaat. Toch is het hier zeker Kidsproof! Het gebouw, de collectie en niet te vergeten de natuur vormen een ware ontdekkingstocht voor de kleintjes en zullen je zeker positief verrassen.Het museum is vooral bekend om het zwembad en het stalen doolhof. Dat zijn ook echt kunstwerken waarbij jonge bezoekers hun ogen kunnen uitkijken: maar ook de rest van het museum is de moeite waard voor Kidsproof bezoekers.Natuur
Het begint al buiten. Het museum ligt in een prachtige omgeving. Voor het museum een statige oprijlaan met een mooie tuin, bijzondere koeien en achter het museum klim je via de bosrand zo de duitoppen op. Maak vooral eerst een wandeling voordat je het museum ingaat met je kinderen.Het is prachtig én ze zijn meteen een beetje uitgeraast. Dat kan handig zijn want al is er veel kunst dat kinderen aan zal spreken, denk aan het zwembad, de liftdeurtjes of het stalen doolhof, het museum vraagt wel kinderen aan de hand te houden. Zo zijn de enorme gekleurde papieren vierkanten erg kwetsbaar, daar slopen we op onze tenen langs.Speciaal voor kinderen
Leuk zijn de ik zie- ik zie kaartjes. Jonge bezoekers van vier tot en met twaalf jaar kunnen bij Voorlinden aan de hand van Ik zie ik zie-kaartjes de kunstwerken uit het museum ontdekken aan de hand van vragen.Stel elkaar vragen als is Poes Misty die je ziet, echt of niet? En dat zwembad, worden we nou voor de gek gehouden, hoe werkt dat dan?Als ze liever creatief werken in plaats van denken kan je kleurpotloden meenemen om ze uit te dagen. Onze kinderen vonden dit museum vooral heel leuk om te fotograferen, er is dan ook veel te zien!

Educatie atelier voor kinderen
Museum Voorlinden heeft een educatieatelier. Hier worden regelmatig speciale activiteiten voor kinderen georganiseerd. Zo hebben ze in het kader van de tentoonstelling van Louise Bourgeois het educatieatelier omgetoverd tot spider studio; een plek waar kinderen onder begeleiding spinnetjes konden knutselen.

Highlights en een beetje eng
Neem een duik in een zwembad zonder nat te worden of dwaal door een gigantisch stalen doolhof. Je moet niet claustrofobisch zijn, want je blijft onverwachte bochten maken, heel gaaf! De Highlights van museum Voorlinden zijn kunstwerken die je echt moet beleven. Ze zijn altijd bij Voorlinden te zien. De liftdeurtjes, die populair zijn bij kinderen waren tijdens ons bezoek afwezig vanwege herstelwerkzaamheden. Sky space, een blik op de lucht, is tijdens de corona-periode vanwege crowd control gesloten, maar anders ook mooi om te zien. Onze kinderen waren verbaasd over de zangkunsten van de zang parkietjes...Dieren doen het natuurlijk altijd goed bij kinderen. Alhoewel... de beer met de grote opening aan de zijkant vonden ze maar creepy, maar wel heel stoer! Zou jij in een beer kunnen wonen?En de opgezette poes Misty, die vonden ze heel lief maar ook een beetje zielig.Samen meekijken en het verhaal vertellen wat je ziet is dus zeker aan te raden. De ik zie -ik zie kaartjes helpen hier ook bij!

Listen to your eyes
Naast de vaste highlights zijn er regelmatig tijdelijke tentoonstellingen. Tijdens ons bezoek was dat Listen to your eyes.Baby
Kom je naar het museum met je baby? De medewerkers laten je graag binnen bij de MIVA-deur als je een kinderwagen of buggy bij je hebt. Bij de damestoiletten kun je rustig kolven op het daarvoor bestemde bankje. Ook is in het MIVA-toilet een babyverschoontafel aanwezig.

Museum winkel
Wij zijn bij Kidsproof fan van museum winkels en ook Museum Voorlinden heeft een te gekke collectie verzameld met verrassend veel aanbod voor kinderen.

Restaurant
In het restaurant in het oude landhuis naast het museum is met de kleintjes ook rekening gehouden. Hier staan enkele gerechten speciaal voor kinderen op het menu.


Toen wij er waren was het to-go; open om warme dranken en een versnapering af te halen. Mocht de horeca weer open mogen dan kan je hier fijn zitten met uitzicht op de mooie tuin. Nu was alles in mooie kerstsfeer, er wordt duidelijk veel aandacht aan besteed!

Klik door voor alle informatie over Museum Voorlinden met families, gezinnen, kinderen groot en klein -> Naar de website