Madurodam, een dag vakantie met kinderen!

21 juni 2021
Zó leuk: wij gingen met onze kinderen op vakantie in eigen land in Madurodam in Den Haag. Wat een fijn gezinsuitje! Speuren, spelen, pompen, blussen en zelfs met het vliegtuig... Een staycation was nog nooit zo leuk!
Met de ouder/kind speurtocht in de hand gingen we op pad in het park en kwamen we langs allerlei toffe plekken. Vanwege het weer dat bij ons nogal wisselvallig was, hebben we de volgorde een beetje aangepast. Het fijne is dat er dus ook veel binnenattracties zijn waar je je met je kinderen meer dan goed kan vermaken!  Na het verhaal van George, wat voor de kleintjes best spannend kan zijn, kwamen we bij de Nijntje speeltuin. De jongste van 4 jaar ging hier natuurlijk hélemaal los!De grotere kinderen vonden zichzelf wat te groot voor Nijntje... en renden door naar speeltuin Waddenzee. Met een kabelbaan, boten, vissersnet en nog veel meer! Tussen de speeltuinen in vind je een paviljoen en een paar binnen-attracties. Eén daarvan is Nieuw-Amsterdam... en dat is súperspannend want je zet kanonnen in tegen de Engelsen om Nieuw-Amsterdam te verdedigen! Heel even waan je je in de 17e eeuw... leuk én leerzaam!Wat je hier ook vindt, is Zo Groot is Oranje. Wij vonden het in deze EK-tijd wel toepasselijk om daar ook een kijkje te nemen en de overwinning uit 1988 terug te kijken. Wij als ouders waren toen ongeveer net zo oud als onze kinderen nu...Na de film met de prachtige beelden van toen, gingen de kids zelf los in de voetbalzone. En ach ja, het regende best heel hard, dus we zaten lekker droog:-).De zon schijnt weer! Dan voetballen we buiten gewoon verder:-).We liepen langs allerlei prachtige miniaturen van bekende en minder bekende gebouwen. De kinderen blijven de rijdende treinen geweldig vinden, zien allerlei grappige poppetjes, de autosnelweg... "Hé, dat is Corpus!''. Dat is écht een herkenbaar gebouw want we rijden er regelmatig langs.De speurtocht brengt ons bij de kermis. Doe er een muntje in en de attracties gaan aan. Magisch voor jong en oud. Vooral die achtbaan!Schiphol mag natuurlijk niet ontbreken tijdens onze mini-vakantie in Nederland... en is in Madurodam ook echt niet te missen. Al die vlietuigen, landingsbanen en natuurlijk de verkeerstoren. Er is hier zoveel te zien!Dan volgt de attractie Waterwolf. Best heel spannend... we pompen net zo lang tot de wolf verslagen is en de Haarlemmermeer leeg is, zodat hier Schiphol kan worden gebouwd. Weer zo'n leuke attractie waar je al doende van alles leert over de geschiedenis van Nederland.Terwijl de grote kids de Waterwolf verslaan, staat de kleinste een brandje te blussen in de Rotterdamse haven... Vakantie in Nederland betekent vaak ook veel water... dus gaan we naar de waterweg! Hier ontdek je met bootjes hoe sluizen werken. En ja, spelen met water verveelt nóóit. Ook al ben je al 11 jaar!

En dan bereiken we onze eindbestemming: de Flying Dutchman! Deze échte Dakota is de nieuwste attractie in Madurodam en écht een aanrader.We stappen aan boord, doen de gordels dicht en we stijgen op... we vliegen! Tijdens de vlucht zie je Amsterdam maar kom je ook in een heuse lichtshow terecht... dat vonden onze kids écht vet!Wat was het weer leuk in Madurodam! Dat er veel te zien is, is wel bekend. Maar dat er ook zóveel te doen is met de kinderen... en dan hebben we nog niet eens verteld over de dijkdoorbraak waar je je vinger voor de waterspuit moet houden (altijd hilarisch), dat je als echte DJ kunt spelen, oud-Hollandsche klompjes kunt verdienen en nog véél meer.

Echt heel erg leuk voor een dagje uit met je gezin!De ouder-kindsspeurtocht is bij de ingang te krijgen. Via de roze button klik je door naar de website om kaartjes te reserveren.

Heel veel plezier én fijne vakantie!

groet,

Tamara & Jantine - Kidsproof Den Haag

Naar de website