Naar Buiten! met de kinderen in de herfstvakantie in Den Haag

5 oktober 2021
Hoera het is weer bijna herfstvakantie! Dat betekent een week vrij voor de kinderen in Den Haag. Er wordt ontzettend veel georganiseerd voor kinderen in de herfstvakantie in Den Haag. Maar .. vergeet vooral ook niet naar buiten te gaan. Want herfst in een ontzettend leuk naar buiten seizoen!

Den Haag heeft zoveel mooie plekjes om Naar Buiten te gaan met de kinderen. Van bos, park tot speeltuin. Waar neem jij je kinderen naar toe deze herfstvakantie?

Naar het bos
Kastanjes, eikels, mooie herfstbladeren of beukenootjes die zoek je in het bos. Wij kwamen ook nog een eekhoorntje tegen in Clingendael. Een mooi gebied aan de noordkant van Den Haag. Iets verder weg, maar ook leuk De Horsten tussen Voorschoten en Wassenaar. Hier zagen wij heel veel paddenstoelen. Neem vooral een voetbal mee want er is een prachtig groot grasveld. Het Haagse Bos is ook zo relaxed. Direct even naar het speelbos Robin Hood!

Meijendel
Favoriet blijft natuurlijk ook Meijendel. In het bezoekerscentrum De Tapuit is heel veel leuks te zien en te doen. Heb jij de dieren al gezien? te leuk.  Het Monkeybos blijft natuurlijk een hit. Wat fijn om zo'n speelbos in de buurt te hebben! Vergeet vooral de nieuwe Duincampus niet, een ontzettend leuke activeiteit voor kinderen, gratis en leerzaam. In de herfstvakantie kun je extra veel activiteiten beleven in Meijendel. (dit jaar vanwege de corona maatregelen geannuleerd) Zo kan je op pad met de schaapsherder.Ockenburg
Restaurant Villa Ockenburgh bevindt zich op de Buitenplaats Ockenburgh omringd door prachtige natuur. Wist je dat je je dagkaart(en) voor Solleveld nu ook kunt kopen bij Villa Ockenburgh? Combineer een heerlijke wandeling met bijvoorbeeld een lunch in het pas gerenoveerde restaurant. Solleveld is een kwetsbaar en bijzonder duingebied en is onderdeel van Nationaal Park Hollandse Duinen. Voor het wandelen in Solleveld heb je een dagkaart nodig. Er is dagelijks een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Beschermers van Stichting Het Zuid-Hollands Landschap krijgen korting.

Houd de uitagenda van Kidsproof Den Haag in de gaten voor activiteiten met je kinderen in de herfstvakantie in en om Den Haag.

Zuiderpret
Deze natuurspeelplaats ligt aan de rand van de grote speelweide in het Zuiderpark. Maak een boomhut, slinger naar de overkant van de beek... en er is een uitkijktoren!
Spelen in het groen

IVN
Ken je IVN al? Een organisatie die ontzettend veel leuke natuuractiviteiten voor kinderen organiseert en natuurtips geeft, ook in de buurt van Den Haag. Bijvoorbeeld een natuurontdektocht of op zoek naar padenstoelen.

Haagse boerderijen
Er wonen veel lieve dieren bij de 10 Haagse stadsboerderijen. Altijd wel eentje in de buurt. Heb je zin om te helpen voeren en verzorgen? Kom langs en vraag het de beheerder!
Help je mee

Appels plukken
Vaste prik bij ons in de herfstvakantie is appels plukken en dan een heerlijke appeltaart maken. Appels en peren pluk je bij de Olmenhorst. Iets verder weg, maar ontzettend leuk om te doen. Framblij en PLUK zijn ook topadresjes in onze regio!

Naar het strand
Vorig jaar was de herfstvakantie in Den Haag zo mooi, dat we zelfs op het strand hebben gelegen. Of het dit jaar uitwaaien of zonnen wordt; het strand is altijd een fijne plek. Daarom dit overzicht van Haagse stranden voor de herfstvakantie. 

Naar de speeltuin
In elke schoolvakantie proberen we een andere speeltuin te bezoeken. Er is zoveel leuks te ontdekken. In de herfstvakantie gaan we zeker even kijken bij de nieuwe speeltuin bij Wijkpark de Verademing. Ben jij er al geweest?

Verblijf in Den Haag
Kom je niet uit Den Haag of wil je Den Haag eens als toerist ervaren? Wij gingen je voor en geven tips voor een stedentrip Den Haag met kinderen. Ideaal voor de herfstvakantie!

Leuke herfstuitjes
In de herfst is er heel veel te doen met kinderen in Den Haag, er wordt zoveel georganiseerd. Van theater tot film, van kinderboeken tot fruit plukken. De uitagenda van Kidsproof Den Haag is er daarom elke dag voor jou met nieuwe tips!

Een hele fijne herfstvakantie met de kinderen in Den Haag!

Tip: Vergeet niet je 50-dingen lijst mee te nemen als je naar buiten gaat. Er staan 50 superleuke dingen op die je buiten kunt beleven, onderzoeken of maken.

Tip: check onze thuiscategorie vol met herfstknutsels en recepten. Leuk na een fijne wandeling!