Pannenkoeken eten in de regio Den Haag en Leiden!

16 maart 2023
Omdat wij dól zijn op pannenkoeken eten op fijne plekken, hier onze favoriete pannenkoekenrestaurants in de regio!
Bij ons thuis hebben we een paar echte pannenkoekenmonsters. Gelukkig kan papa echt héle lekkere pannenkoeken bakken, maar we gaan ook graag naar een pannenkoekenrestaurant om lekker te smullen… Vandaar hier een lijstje met fijne plekken in de regio Den Haag, Leiden en Zoetermeer!

Tante Tokkie
In Voorschoten vind je Pannenkoekenboerderij Tante Tokkie. Superleuk! Het hoort bij de Natuurboerderij waar van alles te zien is. Schapen, geiten, alpaca's, ezels en meer. Ook is hier een fijne ijjssalon en vlakbij een natuurspeeltuin!



Vliegende Pan
In Zoetermeer vind je Pannenkoekenrestaurant de Vliegende Pan. Naast pannenkoeken staat er nog veel meer lekkers op de kaart. Het hoort bij Kinderspeelparadijs FunZone, een fijne binnenspeeltuin. Ook is er een buitenspeeltuin.


PEX

De pannenkoeken van PEX in Den Haag zijn een begrip. Héérlijk! Sowieso een fijne plek met de kinderen om een hapje te eten (ze hebben nog veel meer dan pannenkoeken!). Binnen is een aparte speelruimte en de grote speeltuin van de bosjes van Pex om de hoek is superfijn voor de grotere kids.



Pannenkoeken restaurant Berg en Dal met kabouterwandeling
Doe een bosduinwandeling met je kabouters en kom dan naar pannenkoeken restaurant Berg en Dal in Noordwijk. Bij restaurant Langs Berg en Dal ligt een knapzak gevuld met lekkers voor je klaar. Onderweg luister je naar een verhaal uit het kabouterboek en doe je kabouteropdrachten. Je volgt de mooie rode routepaaltjes, na afloop mag je de puntmuts mee naar huis nemen. En wie zei daar pannenkoeken?!



De Beslagkom
De naam alleen doet vermoeden dat ze hier wel met beslag om kunnen gaan…  En dat klopt want in de oude haven van Katwijk kun je bij De Beslagkom heerlijk eten met de kinderen. Naast pannenkoeken staat er nog veel meer op de kaart. En met de indoor speelplekken vervelen de kids zich zeker niet!



Onder de Watertoren
Tussen Scheveningen en Wassenaar is het heerlijk wandelen en fietsen. En even pauzeren tijdens zo'n tocht is heel fijn bij Onder de Watertoren. Je kunt hier lekker lunchen, waaronder een heleboel héérlijke pannenkoeken! Leuk ook om even op het gebouw van Onder de watertoren te klimmen via de trappen en te genieten van de mooie omgeving. Natuurlijk een ijsje toe, wat een leuke stop. Aanrader!



Ponyritje met pannenkoeken
Op de kinderboerderij in de Merenwijk in Leiden vind je het theehuis de Trotse Pauw. Hier is het iedere woensdag pannenkoekenmiddag! Leuk om te combineren met een ritje op de pony.


Oma Toos
Oud Hollands smullen aan de haven in Scheveningen met uitzicht op de bootjes. Welkom bij Oma Toos! De pannenkoeken zijn heerlijk maar de poffertjes ook! Er is een knus speelhoekje voor de kids. En omdanks het nieuwe gebouw, lekker modern, is de sfeer binnen heel gezellig met al die Oud Hollandse tegeltjes. Wij zijn fan!


Oudt Leyden

Midden in Leiden vind je Oudt Leyden Pannenkoekenhuysje. Hier krijg je je pannenkoek geserveerd op prachtige Delfts blauwe borden. En de pannenkoeken zelf zijn ook echt om te smullen!



Soete Suikerbol
Bij De Soete Suikerbol in Pijnacker staat er naast de pannenkoeken nog veel meer lekkers op de menukaart. En op de boerderij is veel te beleven. Zo kun je lekker spelen in de speelhoek, knuffelen met de diertjes of spelen met andere kinderen. Meekijken met de pannenkoekenbakkers of een mooie kleurplaat maken kan ook!



Paviljoen Malieveld

Je bent er vast weleens langsgekomen: het paviljoen op het Malieveld in Den Haag. Vlakbij Den Haag CS vind je dit fijne plekje, met heerlijke pannenkoeken, poffertjes, wafels en meer. Met mooi weer zit je hier heerlijk op het terras!



Pannenkoekenboerderij Panbos
Zo’n écht pannenkoekenboerderij waar je ook gewoon alleen maar pannenkoeken kunt krijgen. Wij eten hier graag nadat we lekker hebben gestruind door het Panbos, wat er tegenover ligt. En de kids zijn dól op de vissen die in de binnenvijver rondzwemmen. Ook is er een speelplekje voor de kabouters… Fijne plek!



Er zijn er natuurlijk nog veel meer! Deel jouw favoriete plek met ons via denhaag@kidsproof.nl! Nog veel meer kindvriendelijke restaurants met kinderen vind je in onze categorie Uit eten.

Eet smakelijk!

Tamara & Jantine