Tien keer feest tijdens Tour de Loer

20 oktober 2022
Rotterdam ontdekken via coole pop-up shops, dat kan tijdens de Toer de Loer. Met de digitale kaart vind je je weg. Een aanrder voor deze herfst(vakantie)!
Tour de Loer in Rotterdam
Zaterdag 15 oktober stond onze Kidsreporter paraat om als een van de eersten Tour de Loer te gaan beleven in Rotterdam. Een bijzonder initiatief van Stichting Jarige Job. Het werd écht een toffe dag uit met een bezoek aan een tiental feestelijke pop-up shops in de binnenstad. Jij een leuke dag rond-loeren én meehelpen aan een verjaardagsbox voor een kind dat het thuis niet zo breed heeft. Nog tot 6 november kan je touren door Rotterdam.


Tour de Loer

Het vinden van de verschillende shops was al een uitje op zich. Je kunt je laten begeleiden door een digitale tour guide. Via deze digitale tour kun je ook doneren aan Stichting Jarige Job en zo een kind dat het thuis niet zo breed heeft met een verjaardagsbox een fijne verjaardag bezorgen! De digitale guide is handig voor ouders, de kinderen vinden vooral de papieren guide - die in elke locatie ligt - heel leuk!

De vrolijke shops liggen niet al te ver uit elkaar en zijn makkelijk te herkennen door het logo van Stichting Jarige Job en de opvallende truien die de vrijwilligers van de stichting dragen.Iedere locatie is even bontgekleurd en feestelijk en er is overal iets te beleven. Wat dacht je van het bedenken en promoten van 'Het Beste Cadeau Ever'? Of van een toren bouwen van reusachtige gebakjes, een optreden geven in een heus variétédecor of racen als Max Verstappen in een racesimulator. Favoriet bij onze Kidsreporter was het steppen door een kunstig doolhof van resttextiel. Er zijn steps in alle maten, dus mamma kon ook mee zwieren door de scherpe bochten en hobbelen over een maanlandschap.Voor de oudere kids die vooral hun telefoon en social media interessant vinden, is de tour ook zeker de moeite waard; de very instagrammable fotosets en kleurenlandschappen staan garant voor vele duimpjes omhoog!

Ieder kind verdient een feestje

Het was onze Kidsreporter niet ontgaan dat hij de tien feestjes niet alleen voor zichzelf bezocht. De tour kan namelijk worden afgesloten met het inpakken van een verjaardagsbox voor een kind voor wie het vieren van een verjaardagsfeestje niet vanzelfsprekend is. Nieuwsgierig als onze reporter is, nam hij alle informatie over Stichting Jarige Job in zich op. Het idee dat dankzij zijn wandeling langs alle belevingswerelden een ander kind blij gemaakt kan worden, werkt zeer motiverend om de digitale stempelkaart vol te krijgen.Inpakken en wegwezen

En zo toog onze Kidsreporter tegen het einde van de middag apentrots naar de eindlocatie om daar zijn volle stempelkaart te laten zien en een lege kartonnen doos in ontvangst te nemen. Om die vervolgens weer te vullen met alle benodigdheden voor een onvergetelijk verjaardagsfeestje voor de ontvanger. Versiering, traktaties, uiteraard cadeautjes en als kers op de taart een persoonlijke boodschap van onze Kidsproof Reporter. Moe, maar voldaan gingen we op huis aan met mooie verhalen om te vertellen.Goed om te weten

Het bezoeken van de shops is gratis. Ook het afleggen van de route is vrijblijvend; het is evengoed mogelijk slechts één of enkele van de pop-up shops aan te doen. Ook doneren is niet verplicht, maar wordt uiteraard zeer gewaardeerd. Er is op iedere locatie de mogelijkheid een donatie te doen via Tikkie, contant in de spaarpot of door de waarde van een product uit de verjaardagsbox te voldoen in de digitale tour guide. De shops liggen allemaal op loopafstand van elkaar in de binnenstad van Rotterdam en door het vrijblijvende karakter is het goed te combineren met andere bezigheden in de stad.

Komen jullie ook Tour de Loeren? Het kan nog tot en met zondag 6 novemberKijk op de website voor alle informatie! Hier kun je ook de digitale Tour Guide downloaden.

Veel plezier tijdens jullie Tour de Loer! Naar de website