Dagje Scheveningen met kinderen!

26 juli 2021
Scheveningen... de bekendste badplaats van Nederland waar heel veel nieuws is te ontdekken! Een tof gezinsuitje. Het strand, spelen in de golven, maar er zijn ook heel veel attracties, activiteiten én fijne horeca. Wij delen in dit blog dé hotspots voor een dagje Scheveningen met het gezin.
Afkoelen op het Kurhausplein in Scheveningen!

De Pier

De Pier is niet te missen en natuurlijk een must als je op de boulevard van Scheveningen bent. Met de kinderen lopen we er het liefst bovenop, lekker buiten uitwaaien! Het uitzicht is echt gaaf. Helemaal als je in het reuzenrad gaat natuurlijk!



In de gesloten gondels van Skyview geniet je ongeveer 20 minuten van het spectaculaire uitzicht over zee, het strand, Scheveningen met het majestueuze Kurhaus en de skyline van Den Haag. Ben je een échte durfal? Dan spring je natuurlijk van de 55 meter hoge Bungee Toren of zoef je met de Zippline zo naar het strand... waah!


Kidsproof tip: Legoland Discovery Centre Scheveningen




Fantastisch leuk voor de kleintjes is LEGOLAND Discovery Centre Scheveningen. Daar willen onze kids natuurlijk als eerste naartoe! Het is makkelijk te vinden: bij die grote giraffe Gigi op de boulevard:-).



Binnen kom je in een heel kleurrijk speelparadijs vol LEGO. Je ziet Miniland waarin Den Haag is nagebouwd met meer dan een miljoen LEGO-steentjes. Tot in het kleinste detail! Natuurlijk het Kurhaus, de Pier, het reuzenrad, het Binnenhof, Vredespaleis en we zagen zelfs de giraffe Gigi:-). Echt zo gaaf gedaan. Er beweegt van alles, auto's rijden, je ziet fietsers, bootjes, de molens draaien én het wordt om de paar minuten nacht. Dan wordt het donker en gaan de lichtjes aan... zó mooi!



Naast Miniland is er van alles te doen en beleven voor de kinderen. Je kunt aan allerlei tafels bouwen met héél veel LEGO, er is een attractierit met toverstaf, een doolhof met lasertralen om je Ninjaskills te trainen, een 4D-bioscoop met toffe LEGO films en nog veel meer. Onze complete ervaring in Legoland Scheveningen lees je hier.


Nieuwe Noord-Boulevard Scheveningen




Met de LEGO tasjes in de hand gaan we de nieuwe Noord-Boulevard verkennen. Dat is het stuk boulevard rechts van De Pier en net wat rustiger dan het gedeelte bij het Kurhaus.



Je vindt hier allemaal van die vrolijke oranje 'schommel-tafels' waar je even pauze kunt nemen voor wat lekkers. Op de foto hierboven zitten we bij strandtent Panama Beach.



Liever springen dan schommelen? Ga dan naar de buren, want bij Strandrestaurant Atlantis hebben ze meerdere springkussens voor de kinderen staan.


Nieuw: Foodhall Scheveningen




Jazeker nog meer nieuws, en wow, dit is mooi! In de nieuwe Foodhall word je verrast door een wereldse sfeer met allemaal kleurtjes, lampjes en je ruikt het heerlijke eten meteen. Het heeft een wat aziatische vibe, maar je kunt hier ook terrecht voor een lekkere pizza, een (vegan) bitterbal bij de Ballen Bar, mexicaanse lekkernijen en nog veel meer.




Naast fijne binnenplekken kun je ook buiten op het terras van de Foodhall genieten van allerlei lekkers. 



De meisjes gaan voor ijsjes!



En een kusje:-)


Familie-vertier in Scheveningen


Langs de hele boulevard vind je volop familie-vertier. Zo is het trampolinepark naast de Pier bij onze kinderen altijd een hit. Het strand zelf is natuurlijk de grootste speeltuin, maar ook bij de vele strandpaviljoens vind je speelhuisjes, glijbanen en trampolines en altijd wel een kids menu. Scheveningen is helemaal ingericht op families!


Uit eten met kinderen in Scheveningen


Er zijn veel mooie strandtenten waar je heerlijk neer kunt ploffen, maar een persoonlijke favoriet is DownUnderBeach aan het Zwarte Pad, waar de kinderen ook surfles kunnen krijgen. Zelfs de allerkleinsten gaan hier, met de Surfguppies veilig de zee in. Er worden overal langs de kust van Scheveningen surflessen gegeven en in de schoolvakanties ook veel surfkampen voor kinderen.

Houden jullie van Italiaans eten ga dan naar La Galleria Boulevard in Scheveningen. Een sfeervol familie restaurant met een speciale kinderhoek met leuke spelletjes. 




Een andere plek waar wij zelf graag gaan eten met de kinderen is Rodizio op het Kurhausplein. De spiezen waar ze mee aan tafel komen vinden de kinderen superleuk en lekker. Onze favoriet is de ananas!

Sea Life Scheveningen


Loop je terug langs het Kurhaus en Legoland, dan is het volgende supertoffe uitje niet te missen: Sea Life Scheveningen



Een bezoek aan Sea Life is iedere keer een feestje. De vissen, zeepaardjes, de pinguins, het enorme aquarium met de haaien, de voelpoel en de speciale stempelspeurtocht... het blijft gewoon ontzettend leuk én educatief. En in de zomer, als het heet is, is het hier dankzij de airco héérlijk koel!





Aan de overkant van het Kurhaus vind je Pathé Scheveningen (altijd leuk een filmpje te pakken met je kinderen) en ook het AFAS Circustheater. Hier waren we vorig jaar bij Dolfje Weerwolfje. In 2021 kan je er de Sound of Music bezoeken.


Scheveningen Haven en Westduinpark


In Scheveningen Haven is ook altijd van alles te zien en beleven. De vissersboten die hier af en aan varen, de zeemeeuwen het is een bijzondere plek! Wij gaan graag even een visje halen bij Simonis. Onze kinderen zijn ook gek op de pannenkoeken bij Oma Toos, het pannenkoekenrestaurant aan de Dr. Lelykade!




Vanaf Scheveningen Haven loop je via Duindorp naar het Westduinpark; echt één van onze favoriete wandelplekken met kinderen in Den Haag. Er zijn daar heerlijke struinpaadjes, leuke speeltuinen en je kunt daar zomaar Schotse Hooglanders spotten!



Madurodam met de nieuwe Flying Dutchman


En ben je dan toch in Scheveningen, ga dan ook zeker langs Madurodam!



Wij waren er onlangs nog en hebben een heleboel attracties gedaan. Wist je bijvoorbeeld dat je in een écht Dakota vliegtuig kunt? Je beleeft hier Nederland in één dag, alsof je even op vakantie bent. Lees hier onze ervaring met kinderen in Madurodam!


Slecht weer plan - dagje Scheveningen.


Je hoopt natuurlijk op prachtig weer tijdens je dagje Scheveningen met het gezin, maar ook als het weer tegenzit vermaak je je hier nog prima. Sterker nog, de zee is altijd mooi en het is waarschijnlijk een stuk rustiger. Natuurlijk zijn het Legoland Discovery Centre en SeaLife bij elk weertype te bezoeken. Ook de Palace Promenade is dan een toffe plek voor gezinnen met Funland (arcade games), Glowgolf Scheveningen en Bowling Scheveningen.

Of wat dacht je van een mooie familiefilm. Bij Pathé Scheveningen aan de Kurhausweg draaien ze de nieuwste films en hebben ze fantastische zalen zoals de 4DX. Wij zagen hier Hoe tem je een draak en werden in onze stoelen heen en weer geschud, kregen water en wind in ons gezicht en het geluid en beeld waren ongekend. Ook is dit één van de weinige bioscopen met Dolby Cinema; beelden met meer dan 500x contrast. Je weet niet wat je ziet!



Bereikbaarheid


Hoe bereik je Scheveningen het beste? Vooral zomers kan het druk zijn. Met de tram, fiets of scooter naar het strand is bij mooi weer dan ook de snelste optie. Wist je dat je vanaf het station ook fietsen kunt huren? Of stap daar op een boot van de Willemsvaart en vaar naar Scheveningen. Tot slot kan je ook nog de tourist tram nemen, een hop on hop off tram waarmee je ook de rest van Den Haag bezoekt.

Verder heeft Scheveningen handige online voorzieningen om te checken hoe druk het is in de verschillende parkeergarages als je toch met de auto komt. Check voor je bezoek dus vooral de website van Den Haag over de parkeermogelijkheden en de verschillende vervoersopties! 


Overnachten

Is een dagje Scheveningen niet genoeg, dan zijn er heel veel hotels en pensions op Scheveningen. Via de bekende zoekmachines kies je wat het beste bij jullie gezin past voor een langer verbijf. Willen de kinderen niet alleen in zee, maar ook in een zwembad zwemmen kies dan voor het Kurhaus, Bilderberg of Carlton Beach.

Wij wensen je héél veel plezier met je dagje Scheveningen met kinderen in de bekendste badplaats van Nederland!

Tamara & Jantine  - Kidsproof Den Haag



Naar de website