Sinterklaasintocht in de regio Den Haag!

30 oktober 2019
Jaja, Sinterklaas komt ook dit jaar weer naar Nederland. Ben je benieuwd waar in de Haagse regio je Sinterklaas kunt zien? Lees dan snel verder. Ook vind je leuke tips voor toffe Sinterklaasactiviteiten!
Sinterklaas in Scheveningen
Hoe krijgt Sinterklaas het toch ieder jaar weer voor elkaar? Al die afspraken in een paar weken tijd! Wij mochten zijn agenda even inzien en hebben zijn afspraken in de Haagse regio voor je op een rijtje gezet. 

Intocht Sinterklaas 16 november

Op zaterdag 16 november komt Sinterklaas aan in Scheveningen Haven! Rond 10.30 uur start het programma en naar verwachting komt de boot rond 11.15 uur aan waarna hij aansluitend een rondrit maakt door Scheveningen richting het Centrum van Den Haag. Ieder jaar weer een geweldig spektakel!

Op de Fred is Sinterklaas ook op 16 november. Kom je ook?

Ook kun je Sinterklaas in Leidschendam en Voorburg op 16 november verwelkomen. Eerst bij het sluisje van Leidschendam, uiteraard met Pietenband. En daarna vaart hij door naar de oude haven in Voorburg. 

En uiteraard slaat Sinterklaas de kinderen in Zoetermeer niet over. De Sinterklaasintocht in Zoetermeer is ook op 16 november, hij wordt rond 11.30 verwacht in het gezellige Stadshart. Ben je er ook bij?

Traditiegetrouw komt Sinterklaas op zondag aan Wassenaar, en wel op 17 november.

Intocht Sinterklaas 23 november

Een week later, op 23 november, kun je de Sint en zijn Pieten verwelkomen in Delft.

Ook is de intocht van Sinterklaas in Rijswijk op 23 november. Let op, dit jaar op een andere plek ivm werkzaamheden!

En de Leyweg wordt ook verrast vandaag met de intocht!Sinterklaas in het theater

Maar er zijn nog veel meer leuke Sinterklaasactiviteiten te doen in de regio! In het theater bijvoorbeeld. Verschillende voorstellingen met of over de Sint.

Vanaf 22 november t/m 4 december brengt Rabarber bij theater Merlijn de voorstelling Sinterklaas en het verdwenen speelgoed. Een heerlijk Sinterklaasvoorstelling voor alle kinderen vanaf 3 jaar.

Al een aantal jaar te zien is de nostalgische voorstelling KLAAS van NTjong in de Koninlijke Schouwburg! Op 23 november, 30 november en 1 december.

En 24 november is het leuke muziektheater Zachtjes gaan de Paardenvoetjes in de Koninklijke Schouwburg.

Oh, en 27 november heeft Sint nog een gaatje in zijn agenda om het Theater aan het Spui te bezoeken. En hij neemt Dieuwertje Blok van het Sinterklaasjournaal mee!

Je ziet, er is heel veel leuks te doen. En houd vooral de Uitagenda in de gaten voor nog meer leuke activiteiten.

Veel Sint-plezier!

Tip: ben je nog aan het stoeien met het maken van je verlanglijstje? Kijk dan eens in onze categorie Kinderwinkels voor inspiratie!