Voorjaarsvakantie uitjes in en om Den Haag, Delft en Zoetermeer

12 februari 2024
Je zou willen dat we minimaal 3 weken voorjaarsvakantie hadden.. zóveel leuks is er te doen! Zo zijn er deze vakantie in en om Den Haag echt een heleboel toffe theatervoorstellingen, workshops, te gekke familiefilms, speurtochten en nog veel meer. Klik meteen door voor alle tips en inspiratie.

Geweldige voorstellingen en festivals deze vakantie


Theater- en kunstfestival KrokusKabaal
KrokusKabaal is een superleuk theater- en kunstfestival voor kids van 0-12 jr in de voorjaarsvakantie. Bij de 10 cultuurankers, verspreid over heel Den Haag, vind je een bomvol programma met theater, dans, workshops en meer. En allemaal voor kleine prijsjes. Kom ook!

nijntje de musical
21 feb. | Koninklijke Schouwburg | 2+
Beleef de avonturen van het wereldberoemde konijntje en haar vriendjes! Neem je nijntje-knuffel mee en zing en dans mee met de liedjes. Met nijntje wordt de eerste theaterervaring een feest voor peuters én ouders!Paradijsvogels
22 feb - 10 mrt | Theater Merlijn | 6+
In deze betoverende voorstelling van Theaterschool Rabarber klimt een groep jongeren hoog in de bomen. In een uniek decor boven het publiek! Ze willen niet terug naar een bestaan waarin verbeelding geen plek heeft.

Diarree is mijn lievelingskleur
22 februari | Theater a/h Spui | 8+
Diarree is mijn lievelingskleur combineert explosief theater met beeldende kunst, actionpainting en muziek. Het laat zien dat je ook dingen kunt laten ontstaan door eerst andere dingen kapot te maken. Oh shit, this piece smells like art!

Gullivers reizen
25 februari | Theater a/h Spui | 8+
Deze voorstelling vol humor en muziek gaat over Gul: een succesvol meisje dat iedereen altijd alles moet uitleggen. Vermoeiend! Tot ze door haar atlas heen valt, op een onbewoond eiland terecht komt en daar bizarre avonturen beleefd.Checkpoint Theater
25 februari | Rijswijkse Schouwburg | 8+
Spektakel, plezier, idiote proeven en interactie. Dat staat centraal in de nieuwe voorstelling Checkpoint Theater, Het dak er af! Word meegenomen in de wereld van ontploffingen, schietende knakworsten en nog veel meer. Spectaculairder dan ooit!

Lentekriebels festival
Zeil mee over de oceanen, ontdek het wilde westen en zoek mee met de kleine mol naar wie er op zijn kop heeft gepoept. Dit allemaal én meer tijdens het Lentekriebels festival in Theater a/h Spui en de Koninklijke Schouwburg. En kom je ook knutselen?

Wat draaien er superleuke films deze vakantie!


Peppa's Bioscoop Feestje
Peppa Pig bestaat 20 jaar en dat viert ze met een super episch feest! En jij bent uitgenodigd! Ga met het hele gezin naar de film en beleef een ideaal eerste bioscoopbezoek voor de allerkleinsten. Vanaf 7 februari in Nederland te zien!

Fantastische familiefilms
In de vakantie draaien er weer nieuwe pareltjes bij Kinepolis Leidschendam! Don vlucht weg uit het theater, Fien en Teun maken een circus, Issam moet de wereld redden van AI en meer. Popcorn op schoot en genieten maar!Leuke familiefilm: Don & DJ
Wanneer de lichten uitgaan in het oude poppentheater van Central Park, komen de poppen tot leven... en trekken de wijde wereld in! Ontmoet twee vreemden op weg naar een bijzondere vriendschap! Vanaf 7 feb te zien in heel Nederland.

GAME ON – spannende film!
Wat als kwaadaardige AI de gamewereld de échte wereld inbrengt? Zal het Issam met de beste gamers ter wereld lukken om door 4 reallife games heen te battlen? GAME ON is echt te gek! Spannendste film deze voorjaarsvakantie.

Leuke familiefilms bij Pathé
Met een bios-bezoek ben je even helemaal in een andere wereld. Deze vakantie is dat een Beestenboel, een Circus, een Game-setup of een Poppentheater. Het is bij Pathé maar nét voor welke familiefilm jullie kiezen!

Deze musea hebben een superleuk programma


Gezellige beestenboel
In het Mauritshuis stap je deze vakantie in de wonderlijke wereld van Savery. Ontdek zijn wonderlijke wezens vól kleur en ga aan de slag in de Kunstwerkplaats. Maak een fantasiemasker of schilder de dodo. Wel even reserveren!

Museum Prinsenhof Delft
Kom in de vakantie zeker naar Museum Prinsenhof Delft! Hier opent 'Pioniers in Keramiek', ga aan de slag met Delfts blauw en ga mee tijdens de spannende rondleiding in Stadsgevangenis Het Steen. Niet voor angsthazen! Een k(l)eileuk programma!Eén met de natuur
Kom naar Museon-Omniversum en laat je inspireren door de wereldberoemde natuurbeschermer Jane Goodall! Geniet van haar fantastische grootbeeldfilm, de fototentoonstelling, maak een zaaipotje, doe de speurtocht en nog veel meer.

Spring in het jaar 1000!
Kom middeleeuws knutselen en speuren in het jaar 1000 bij het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Bezoek de familietentoonstelling over het jaar 1000 en maak je eigen sieraad in Viking-stijl. Ook is er een levensgrote game!Kids only tour
Deze vakantie verkennen kids samen met majoor Maas het Mariniersmuseum in Rotterdam. In een speelse tour ontdekken ze alles over vrede en vredesmissies. Ontmoet een bijzondere gast en bouw een rupsvoertuig met vredesboodschap.

Let's get digital!
Leer op 18 februari bij Beeld & Geluid in Den Haag alles over ons digitale leven, met een knipoog naar vroeger! Met een workshop door cabaretduo de Blauwe Vinkjes, een speurtocht door de My First Smartphone expositie, een toffe bingo, knutselhoek en meer!

Uitjes vol avonturen


CoComelon bij SEA LIFE!
Tijdens je duik in de onderwaterwereld van SEA LIFE Scheveningen kom je een bijzondere bezoeker tegen: JJ van CoComelon! Knuffel, dans en zing met JJ, maak coole foto's en ontmoet ongelooflijke dieren.

Hier is zoveel te doen
Beleef de leukste avonturen in Madurodam! Klim dwars door de schilderijen van De Hollandse Meesters, ga op zoek naar verborgen schatten tussen de miniaturen én red Nederland van het naderende water. Reserveer online, mét korting!Peppa Pig World of Play
Peppa Pig fans opgelet, want hier moet je naartoe! Peppa Pig World of Play is dé binnenspeeltuin die peuters en kleuters meeneemt in de magische wereld van Peppa Pig. Je vindt deze beleving in de Mall in Leidschendam.

NINJAGO® Evenement
Altijd al een echte Ninja willen worden? Kom dan naar Legoland Discovery Centre in Scheveningen! Hier bouw je mee aan een grote draak, kun je baby Ryu bouwen tijdens de workshop en speuren in MINILAND. Leuk!

Zo gaaf is de haven
Ontdek alles over de Rotterdamse haven in FutureLand! Bezoek de interactieve tentoonstelling De digitale haven en bekijk schepen en terminals van héél dichtbij in de bus- of boottour. Kids doen de toffe kidsquiz en creatieve workshop.Leuk en lekker actief


Spoorzoeken & lentespeuren

Wil jij weten welke dieren er leven in de duinen in Meijendel? Kom erachter tijdens de excursie spoorzoeken met duinwachter Tommy. Liever zelf op pad? Haal dan de lente speurtocht op in De Tapuit en ga op zoek. Leuk!

Gezellige gratis korfbalmiddag
Op zoek naar een leuke en sportieve activiteit in de voorjaarsvakantie? Doe dan op 21 februari gratis mee met de sport- en spelmiddag bij korfbalvereniging CKV Excelsior in Delft. Kom en ontdek of korfbal ook iets voor jouw kind is!

Vakantie bij Bounce Valley
Bounce Valley heeft maar liefst 2 locaties in de regio Den Haag. Er is een fantastisch Airpark in Zoetermeer én in Delft langs de A13! Kies jouw favoriete locatie en kom deze voorjaarsvakantie langs in dit kinderparadijs!

Kom ook boulderen!
Op zoek naar een leuk en actief vakantie-uitje? Ga dan boulderen bij Boulderhal De Campus! Zonder gedoe met touwen klim je allerlei routes. Natuurlijk wel met een dikke valmat. Echt heel leuk voor iedereen vanaf 7 jaar!En nog véél meer!


Al deze leuke uitjes en nog veel meer vind je in onze uitagenda. Deze vullen we dagelijks aan, dus neem regelmatig een kijkje. Mooi weer of regent het de hele dag? Voor alle weertypes is er iets leuks te vinden. Veel plezier!

Naar de vakantie-uitagenda