icon-closeLandelijk Watermonsters v2
icon-closeLandelijk Watermonsters v2

De Pier ScheveningenTerug naar het overzicht

Prachtig uitzicht over zee, reuzenrad en zipline, op de Pier is van alles te beleven voor jong en oud.
De Pier in Scheveningen is sinds 2015 compleet vernieuwd. De bekendste attractie aan de Nederlandse kust is inmiddels een ware foodboulevard geworden met een eigentijds aanbod van streetfood, restaurants, bars, terrassen, overdekte winkels en exclusieve hotelsuites met panoramisch zicht op de Noordzee. Met attracties als het reuzenrad, Bungy Scheveningen en de Zipline zijn er daarnaast voor jong en oud het hele jaar leuke dingen te doen. Ook zijn er op De Pier jaarrond festivals, culturele evenementen, markten, kidsactiviteiten en concerten. Wil je gewoon genieten van het geweldige uitzicht op zee en ouderwets 'pierewaaien'? Dat kan natuurlijk ook! De Pier is elke dag gratis toegankelijk vanaf 10:00 uur 's morgens.

Reuzenrad op De Pier
Den Haag van grote hoogte bekijken? Op de Scheveningse Pier bevindt zich Nederlands eerste reuzenrad boven zee, dat een spectaculair uitzicht biedt over het 11 kilometer lange strand en de skyline van Den Haag. Het veertig meter hoge reuzenrad heeft 36 gesloten gondels met airco, waaronder één vip-gondel die is voorzien van een glazen bodem en extra luxe inrichting. Alle gondels beschikken over comfortabele zitjes en bieden stuk voor stuk ruimte aan maximaal zes personen. Een ritje met het reuzenrad duurt ongeveer twintig minuten.

Zipline op De Pier
Vanaf de 55 meter hoge Bungy Toren raas je met snelheden tot 70 km/u langs het reuzenrad, over zee en 't strand om uiteindelijk te eindigen bij de terrasjes aan het begin van De Pier. De Zipline is geschikt voor waaghalzen van alle leeftijden. Minimaal gewicht om te mogen zippen is 30 kg. Zippen kan alleen, maar met z'n tweeën naast elkaar is ook mogelijk. Een rit voor volwassenen kost 27,50 euro en kinderen tot 16 jaar kunnen dit avontuur beleven voor 22,50 euro, als je online een ticket boekt. De openingstijden van de Zipline variëren, maar van april tot en met september is de attractie elke dag geopend vanaf 11:00 uur tot in de avond.

Wil je meer weten over de Pier? Klik dan op de roze button om naar de website te gaan.

Tip: voorbeelden van restaurants op de Pier waar kids van harte welkom zijn, vind je in onze categorie Uit eten.

De Pier Scheveningen

Strandweg 1
2586 JK Den Haag
Openingstijden Dagelijks vanaf 10 uur Prijs Toegang tot de Pier is gratis
reuzenrad:
7 euro voor kinderen t/m 12 jaar
9 euro voor volwassenen
26 euro voor een familieticket (2 volwassenen + 2 kinderen)
55 euro voor de VIP-gondel
Naar de website Direct mailen
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

ZOMERVAKANTIE!

ZOMERVAKANTIE!

Of het nu mooi weer is of wat minder, er is méér dan genoeg te beleven in en om Den Haag. We hebben heel veel superleuke tips voor je op een rijtje gezet. Vervelen is geen optie!

27 X zomerse gezinsuitjes!