Marlot en ReigersbergenTerug naar het overzicht

Marlot en Reigersbergen

Leidsestraatweg 57
2594 BB Den Haag
Prijs Gratis
Sprookjesboom, bijenstal, ooievaars, vogeltuin, fruitmuren. En dat allemaal op Marlot en Reigersbergen.
Aan de stadsrand in het Noord Oosten van Den Haag liggen twee kleine groengebieden, Marlot en Reigersbergen.

Marlot straalt iets uit van grandeur: de oude bomen, de brede gracht, het huis dat ooit het landhuis was. In Reigersbergen kun je volop genieten van de weilanden. Het is ook een gebied waar je regelmatig ooievaars kan zien. Alleen daarom zou je er al naar toe gaan.

Sprookjesboom
In Reigersbergen bevindt zich waarschijnlijk de meest gefotografeerde boom van Den Haag. Deze sprookjesboom is een rode beuk, ooit geënt op een groene beuk. Als je het Marskramerpad volgt, zie je  de boom al snel aan je linkerkant. De reus is geveld tijdens een storm in 2001, maar is nog steeds een bezienswaardigheid!

Ooievaars
Op de schoorsteen van parkflat Marlot broedt sinds 1999 een paartje ooievaars.  Daar brengen ze elk jaar 2 of 3 jongen groot.

Fruitmuren
In Reigersbergen, tegen Marlot aan,  staan bijzondere fruitmuren. Het zijn  retranchementmuren. Fruitmuren werden gebouwd om zacht fruit zoals perziken een optimale groeiplek te geven. Een grappig effect hebben de poortjes die in de muren zijn gemaakt.

Bijenstal
In de Reigersbergen is een bijenstal waar je ’s zomers honing kunt kopen.

Vogeltuin
In Marlot zijn veel vogels te horen en te zien: staartmezen, goudhaantjes, boomkruipers, boomklevers en de grote bonte specht. Natuurlijk zijn er ook veel “gewone” vogels,  zoals roodborstjes, eksters, kauwen en spreeuwen. De tuin zelf is niet toegankelijk voor het publiek, maar je kunt ook buiten de vogeltuin genieten van de vogels.

Klik voor nog meer informatie door via de roze button. 

Tip: Ken je de 50-dingen-lijst al? Er staan 50 superleuke dingen op die je buiten kunt beleven, onderzoeken of maken. Heb je al gemerkt dat je nummer 12 heel goed af kunt strepen in Reigersbergen? Lopen over een omgevallen boom! Neem je lijst mee en kijk wat je nog meer af kunt strepen!

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs