Marlot en ReigersbergenTerug naar het overzicht

Sprookjesboom, bijenstal, ooievaars, vogeltuin, fruitmuren. En dat allemaal op Marlot en Reigersbergen.
Aan de stadsrand in het Noord Oosten van Den Haag liggen twee kleine groengebieden, Marlot en Reigersbergen.

Marlot straalt iets uit van grandeur: de oude bomen, de brede gracht, het huis dat ooit het landhuis was. In Reigersbergen kun je volop genieten van de weilanden. Het is ook een gebied waar je regelmatig ooievaars kan zien. Alleen daarom zou je er al naar toe gaan.

Sprookjesboom
In Reigersbergen bevindt zich waarschijnlijk de meest gefotografeerde boom van Den Haag. Deze sprookjesboom is een rode beuk, ooit geënt op een groene beuk. Als je het Marskramerpad volgt, zie je  de boom al snel aan je linkerkant. De reus is geveld tijdens een storm in 2001, maar is nog steeds een bezienswaardigheid!

Ooievaars
Op de schoorsteen van parkflat Marlot broedt sinds 1999 een paartje ooievaars.  Daar brengen ze elk jaar 2 of 3 jongen groot.

Fruitmuren
In Reigersbergen, tegen Marlot aan,  staan bijzondere fruitmuren. Het zijn  retranchementmuren. Fruitmuren werden gebouwd om zacht fruit zoals perziken een optimale groeiplek te geven. Een grappig effect hebben de poortjes die in de muren zijn gemaakt.

Bijenstal
De bijenstal staat aan de Leidsestraatweg 51 achter de fruitmuren langs de toegangsweg naar het Louwman Museum.
Open op elke 1e zondagmiddag april t/m oktober, van 12-16 uur. Ze vertellen u graag over de bijen en het imkeren. Ook is er Haagse honing te koop

Vogeltuin
In Marlot zijn veel vogels te horen en te zien: staartmezen, goudhaantjes, boomkruipers, boomklevers en de grote bonte specht. Natuurlijk zijn er ook veel “gewone” vogels,  zoals roodborstjes, eksters, kauwen en spreeuwen. De tuin zelf is niet toegankelijk voor het publiek, maar je kunt ook buiten de vogeltuin genieten van de vogels.

Klik voor nog meer informatie door via de roze button. 

Tip: Ken je de 50-dingen-lijst al? Er staan 50 superleuke dingen op die je buiten kunt beleven. Nummer 12 kun heel goed afstrepen in Reigersbergen? Lopen over een omgevallen boom!

Marlot en Reigersbergen

Leidsestraatweg 57
2594 BB Den Haag
Prijs Gratis
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

The Ocean Race in Den Haag!

The Ocean Race in Den Haag!

Van 11 tot 15 juni is de haven van Scheveningen het middelpunt van The Ocean Race! Er is ontzettend veel te doen voor het hele gezin. Muziek, straattheater, aquabootjes, mobiele zeillessen, schilderen en nog veel meer. Kom ook!

Bekijk de activiteiten