• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Recreatiegebied MadesteinTerug naar het overzicht

Madestein is een van de grootste groengebieden van Den Haag met veel recreatievoorzieningen.
Sportievelingen bezoeken het sportcomplex. Natuurliefhebbers spotten een groene specht of zelfs ijsvogel in het vogelrustgebied. Met de kinderen kun je naar stadsboerderij Hoeve Bijdorp.

Heempark
Gaat je wandelen in het heempark H.J. Bos? Dan kom je veel Nederlandse landschappen tegen. Zoals bossen, weilanden, duinen, polders en dijken. Wanneer de planten die voor deze landschappen karakteristiek zijn in 1 park zijn samengebracht, heet dat een heempark.

Recreatieplas
Rond de grote en kleine recreatieplas liggen diverse strandjes met daaraan lig- en speelweides. Aan de zuidkant van de grote recreatieplas vind je restaurant 't Brasserietje met terras aan het water.

Stadsboerderij Hoeve Bijdorp
Op de Stadsboerderij Hoeve Bijdorp wonen allerlei dieren, zoals konijnen, schapen, kippen, geiten, varkens en koeien. Er is ook een vlindertuin in Madestein met heel veel vlindersoorten.

Bereikbaarheid
Er zijn veel ingangen rondom Madestein. Vanuit de wijk Kraayenstein aan de oostzijde van Madestein, kom je er via de fiets- en wandelbrug over de Lozerlaan.

Met de auto ga je via de Lozerlaan, Nieuwe Weg en Monsterseweg. Verspreid over het gebied zijn er 8 parkeerplaatsen.

Tip: Ken je de lijst van 50 al met 50 supergave buitenactiviteiten? Madestein is de perfecte plek om gave avonturen te beleven en dingen af te strepen! Bouw je bijvoorbeeld een vlot bij de recreatieplas en streep je nummer 7 af?!  

Gemeente Den Haag

Madesteinweg 34
2553EC Den Haag
Naar de website
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Varend Corso Westland

Varend Corso Westland

Op 21, 22 en 23 juni kun je het Varend Corso Westland weer GRATIS bewonderen. Leuk uitje met je kinderen! Het bloemencorso trekt vanuit het Westland over het water door Midden-Delfland, Maassluis, Delft en Rijswijk.

Bekijk de route en kom ook!