Haags Historisch MuseumTerug naar het overzicht

Kom speuren en ontdekken en leer over typische Haagse aspecten als de ooievaar en de leeuw!
Het Haags Historisch Museum aan de Hofvijver toont de geschiedenis en ontwikkeling van Den Haag. Ook héél leuk met de kids!

In het weekend en in de Haagse schoolvakanties kunnen kinderen in de Salon en op de Ontdekzolder terecht. Hier komen kinderen alles te weten over het leven rond 1900 door het zelf uit te proberen. Zo is er een auto die aangeslingerd moet worden en een echte telefooncentrale.  Ook kun je kleuren, film kijken en spelletjes doen: probeer maar eens te steltlopen of speel net als vroeger met een diabolo, krijt of springtouw!

Speurtochten en kijktochten door het museum
• Een Spinnensafari met Simon Smalpoot (6+): Simon de Spin neemt je het hele museum door met een spannende ontdekkingstocht!
• Speuren met de Haga rapper (8+): met deze speurtocht komen kinderen door middel van raps achter de geheimen van verschillende collectiestukken in de vaste presentatie Typisch Haags.
• Oog voor detail: Een kijktocht speciaal gemaakt bij de tijdelijke tentoonstelling die op dat moment in het museum te bewonderen is.

Het Kinderspoor
Op een leuke manier leren de kinderen over typisch Haagse aspecten zoals het koningshuis, de ooievaar en de leeuw, arm en rijk en Haagse kunstenaars door de eeuwen heen.

Kom langs en laat je hart veroveren voor Den Haag! LET OP: vanwege de coronamaatrgelen moet je vooraf je tickets reseveren. Klik door via de roze button.

Tip: in de vakanties worden leuke activiteiten georganiseerd. Check hiervoor onze Uitagenda!

Tip: Breng ook een bezoek aan de Gevangenpoort!

Haags Historisch Museum

Korte Vijverberg 7
2513 AB Den Haag
Openingstijden Dinsdag tot en met vrijdag van 10 - 17 uur.
Zaterdag en zondag van 12 - 17 uur.
Gesloten of gewijzigde openingstijden op de nationale feestdagen, zie de site
Prijs Kinderen jonger dan 6 jaar gratis, kinderen 6 t/m 17 €2,50 en volwassenen €7,50 Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Wij gaan weer naar school!

Wij gaan weer naar school!

De school is weer begonnen, clubjes van start, kinderfeestjes vieren, luizen pluisen... en we kunnen gaan genieten van de nazomer! Klik door naar onze tips om het nieuwe schooljaar goed mee te starten!

Clubjes, feestjes en meer!