• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Mauritshuis met kinderen!Terug naar het overzicht

Neem je kinderen gratis mee naar het Mauritshuis! Er is zoveel leuks te zien en doen!
Het Mauritshuis is het thuis van de beste Nederlandse schilderkunst uit de tijd van Rembrandt en Vermeer.
En... goed nieuws: kinderen zijn altijd gratis! Bezoek dit statige pand en bewonder Het meisje met de Parel, De stier van Potter en nog veel meer klassiekers.

Het Mauritshuis is altijd een leuk uitje met je kids. Voor families en kinderen zijn er namelijk verschillende kindertours door het Mauritshuis. Kies voor een speurboekje of gebruik een audiotour via de gratis Mauritshuis app.

Gratis speurboekjes
De speurboekjes haal je gratis op bij de servicebalie in de Foyer. Met kinderen vanaf 4 jaar ga je samen op zoek naar de dieren in de schilderijen. Je krijgt tips van boswachter Tim, bioloog Auke-Florian en natuurlijk Maurits Muis! Met kinderen vanaf 7 jaar ga je samen speuren, kijken en in gesprek. 

Jill Tour (7+)
Wist je dat het Mauritshuis het lievelingsmuseum van illustrator Jill Schirnhofer is? Ga samen met haar het museum in! Ze maakte een tour langs haar favoriete schilderijen. Ga aan de slag met het doe-boekje en luister naar de bijbehorende audiotour.

Dieren in het Mauritshuis Tour
Ga je mee op zoek naar alle dieren in het Mauritshuis? Download de gratis app en kies de thema tour 'Dieren in het Mauritshuis'.

In de schoolvakanties zijn er ook nog eens altijd ontzettend leuke activiteiten voor kinderen. Houd onze uitagenda in de gaten!

Mauritshuis is door kinderen uitgeroepen tot één van de leukste musea van Nederland. 100% kidsproof dus! En het leuke is: kinderen tot en met 18 jaar bezoeken het Mauritshuis gratis!

Klik op de roze button voor meer informatie en om je tickets te boeken!

Tip: In ons blog lees je alles over de verschillende kindertours.

Mauritshuis

Plein 29
2511 CS Den Haag
Openingstijden zie website Prijs Kinderen t/m 18 jaar gratis
Volwassenen € 19,-
Met Museumkaart en Ooievaarspas gratis
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Beestachtig leuk!

Beestachtig leuk!

Deze zomer draait de nieuwe grootbeeldfilm Animal Kingdom bij Museon-Omniversum. Ook zijn er beestachtig leuke dierenactiviteiten te doen. Kom zeker even langs!

Zomerprogramma Museon-Omniversum