Museum BrediusTerug naar het overzicht

Dit bijzondere museum bevindt zich in een prachtig 18e eeuws herenhuis. Met KijkWijzer voor kinderen.
Toen Abraham Bredius ruim negentig jaar oud in 1946 overleed, liet hij de gemeente Den Haag zijn hele collectie van meer dan 200 schilderijen na.

In dit museum kun je zijn collectie bewonderen, zoals schilderijen van Rembrandt, Jan Steen, van Neer, ‘d Hoendecoeter en Hobbema. Ook kun je verschillende zilverwerken, tekeningen, porselein en meubelen bekijken.

Leuk voor families met kinderen vanaf 6 jaar
Voor kinderen heeft het museum een KijkWijzer voor families met kinderen vanaf 6 jaar. Deze KijkWijzer brengt kinderen op speelse wijze in contact met alle mooie meesterwerken die te bewonderen zijn. Zo bevat het een puzzel, speurtocht en verkleedopdracht. 

Maak bijvoorbeeld de schoenen-speurtocht en zie hoe een schoen iets toont van de drager, ontdek dat ze 350 jaar geleden al 3-d schilderijen maakten in de enige echte kijkkast in Nederland of maak een selfie met een mooie kanten kraag zodat je eruitziet als een echte jonkheer of dame uit de Gouden Eeuw. Het museum is niet alleen leuk voor kinderen maar ook nog eens gratis t/m 18 jaar.

Museum Bredius is gelegen aan de Haagse Hofvijver in het centrum van Den Haag, een bijzondere locatie dus! 

Klik voor meer informatie op de roze button. 

Tip: kijk regelmatig in onze uitagenda voor een overzicht van kinderactiviteiten in Den Haag.

Museum Bredius

Lange Vijverberg 14
2513AC Den Haag
Openingstijden Dinsdag t/m zondag van 11 tot 17 uur Prijs Kinderen t/m 18 jaar: gratis | Volwassenen: € 7,- Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Vol verwachting klopt ons hart...

Vol verwachting klopt ons hart...

Sinterklaas is in Nederland! Vooral een hele gezellige tijd. Je kunt Sint & Piet op veel verschillende plekken tegenkomen... Klik door naar de leukste Sinterklaasuitjes en meer!

Sinterklaas uitjes