Museum Prinsenhof DelftTerug naar het overzicht

Nederland ontdek je in museum Prinsenhof Delft. Volg de mediatour en doe de familiespeurwaaier!

In Museum Prinsenhof Delft, een uniek monumentaal gebouw en voormalig Hof van Willem van Oranje, beleef je de Nederlandse geschiedenis. Je vindt hier alles over de 3 thema’s waaraan Delft zijn nationale betekenis en zijn internationale bekendheid te danken heeft: Willem van Oranje, Delfts Blauw en Delftse Meesters.

Ga tijdens je bezoek met het hele gezin aan de slag met de familiespeurwaaier. Aan de hand van opdrachten leer je het museum beter kennen. Let op: niet iedereen mag zomaar alle vragen beantwoorden. Door samen goed te zoeken, te tekenen of een code op te lossen, vind je het antwoord.

Of volg de multimediatour. Deze wijst jong en oud op de bijzonderheden in het museum. Ga op zoek naar bijzondere details in de tentoonstellingszalen, met behulp van afbeeldingen op de multimediaspeler. Dit geeft jonge bezoekers een extra uitdaging.

Ook heel spannend: Cold Case, wie vermoorde Willem van Oranje? Wat is er nu echt gebeurd? En weten we dat wel zeker? Met behulp van de familiekoffer Cold Case kan jong en oud onderzoek doen naar de moord op Willem van Oranje en vergelijken ze hun eigen bevindingen met de resultaten van het officiële moordonderzoek. Wist je dat de kogelgaten van de moord nog in de muur zitten?

Tip: Het museum heeft ook een museumwinkel vol met toffe kindercadeautjes, van boeken tot houten ridderzwaarden!

Meer weten over het museum? Kijk dan op de website via de roze button.

Tip: alle musea in Den Haag en omgeving met leuke kinderactiviteiten vind je in ons overzicht op Kidsproof!

Prinsenhof Delft

Sint Agathaplein 1
2611 HR Delft
Openingstijden zie website Prijs zie website Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Nieuwe attractie in Madurodam!

Nieuwe attractie in Madurodam!

Leef je uit in de wereld van De Hollandse Meesters: spring, klim, klauter en doe alles wat je niet laten kunt. Dé nieuwe familieattractie in Madurodam!

Ontdek de Hollandse Meesters