Vogels spotten!Terug naar het overzicht

Hé pap, is dat een Lepelaar? Bij de Vogelplas kun je geweldig vogels spotten. Neem je verrekijker mee!

Vogelplas Starrevaart hoort bij recreatiegebied Vlietland en is een echt vogelwalhalla. Echte vogelaars, maar ook amateurs, spotten hier regelmatig bijzondere vogels. Lepelaar, wulp, visdief, kiekedief, geoorde fuut, dodaars, zomertaling, baardmannetjes, grote sperwer... en als je geluk hebt zie je zelfs een ijsvogel!

Fietsend of lopend kom je bij kijkhut De Vogelknip. Vanuit deze hut zie je de vogels van dichtbij zonder dat de vogels er last van hebben. En je ziet de Knipmolen, die uit 1814 dateert.

De Vogelplas hoort bij recreatiegebied Vlietland ter hoogte van Voorschoten. De plas vind je tussen de Kniplaan, de Oostvlietweg en de A4.

Pssttt! Ken je de lijst van 50 al met 50 supergave buitenactiviteiten? Vogelplas Starrevaart is de perfecte plek om nummer 26 af te strepen van je lijst: naar de vogels luisteren! Neem je je lijst mee en kijk je wat je allemaal af kunt strepen?

Tip: De vogelplas is heel ondiep en daardoor kun je hier vaak al snel veilig schaatsen op natuurijs!

Tip: Ook leuk om een rondje om de vogelplas te lopen, dat is zo'n 5 km.

Vogelplas Starrevaart

Kniplaan
Voorschoten / Leidschendam
Openingstijden Hele jaar toegankelijk. Prijs gratis
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Nieuwe attractie in Madurodam!

Nieuwe attractie in Madurodam!

Leef je uit in de wereld van De Hollandse Meesters: spring, klim, klauter en doe alles wat je niet laten kunt. Dé nieuwe familieattractie in Madurodam!

Ontdek de Hollandse Meesters