De ReigershofTerug naar het overzicht

Op deze stadsboerderij wonen geiten, schapen, konijnen, kippen, cavia's, eenden en poezen! Met speeltuin.
Bij de stadsboerderij is ook een speeltuin. Op stadsboerderij de Reigershof is een knuffelhoek. In deze ruimte kunnen kinderen kleine dieren aaien en knuffelen. De knuffelhoek is geopend van dinsdag tot en met zondag van 15.00 tot 16.00 uur.

Kinderen mogen meehelpen met het verzorgen van de dieren. Loop hiervoor even langs bij de boerderijbeheerders.

Knuffelhoek
Op stadsboerderij de Reigershof is een knuffelhoek. In deze ruimte kunnen kinderen kleine dieren aaien en knuffelen. De knuffelhoek is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 14.30 tot 15.30 uur. Op zaterdag en zondag is de knuffelhoek geopend van 10.00 tot 11.00 uur.

Activiteiten

Op de stadsboerderij is een speurtocht die kinderen kunnen maken. Daarnaast zijn er regelmatig activiteiten op stadsboerderij de Reigershof. Het jaarlijkse schaapscheerfeest bijvoorbeeld.

Natuur-educatieve speeltuin
Op het terrein van Stadsboerderij Reigershof staat een natuur-educatieve speeltuin.
De natuurspeelplaats bestaat uit 3 onderdelen, is geschikt voor alle leeftijden en heeft een eigen speelplek.

0-6 jaar
Op het 1e gedeelte (bij de stadsboerderij Reigershof) staat een groene waterpomp waarmee de jongere kinderen het water in de beek pompen. Aan het einde van de beek kunnen ze het water met zand mengen. Naast de beek staat een grote wilgenhut waar de kinderen zich bijvoorbeeld kunnen verstoppen, een broodje kunnen eten of een boek kunnen lezen. Er staan banken gemaakt van boomstammen.

4-12 jaar
Aan de overkant van het pad ligt een groen paradijs waar kinderen van de basisschoolleeftijd een sluip- en kruiproute volgen over stappalen, bruggetjes en zwaaiende wilgentenen en riet. Bij het speelhuis kunnen kinderen uitrusten en kijken naar alles wat leeft en bloeit in de schooltuin.

12 jaar en ouder
Net buiten het terrein van Milieueducatie liggen heuvels met touwbanen voor stoere jongeren.

Voor meer informatie klik je even door naar de website via de roze button hieronder.

Tip: we hebben nog meer leuke gezinsuitjes in en om Den Haag voor je verzameld.

Stadsboerderij Reigershof

Reigersbergenweg 280
2592 EZ Den Haag
Openingstijden Alle stadsboerderijen zijn open van dinsdag tot en met zondag van 9.00 tot 17.00 uur. Prijs Gratis. Voor activiteiten kan een kleine vergoeding worden gevraagd. Naar de website Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Super leuke vakantiekampen

Super leuke vakantiekampen

Je vervelen in de vakantie? Niet tijdens een van de toffe vakantiekampen. Sportief, technisch, dichtbij of wat verder weg, met of zonder overnachting....de mogelijkheden zijn eindeloos!

Reserveer jouw zomerkamp!