Vlinders aan de VlietTerug naar het overzicht

In deze tropische vlinderjungle vliegen honderden vlinders en vogels vrij rond! Dit moet je beleven!

Vlinders aan de Vliet is een overdekte tuin met een tropisch klimaat. Er is zoveel leuks te beleven!

Je komt de kas binnen en daar is het direct lekker warm en heel gezellig! En je ziet direct dat er meer is dan 'alleen' vlinders...

Nadat je een kaartje hebt gekocht, stap je de jungle binnen. Via allemaal leuke paadjes, langs het water, het is net echt. En overal fladderen supermooie vlinders. Onze favoriet: de grote blauwe. Wauw wat is die gaaf! 

De vlinders die hier te bewonderen zijn komen uit de warmere gebieden van de wereld. Andere vlinders dus dan die we om ons heen zien vliegen in de vrije natuur. De meeste vlinders vliegen wanneer er buiten opklaringen zijn. Met donker weer blijven sommige soorten stil zitten.

Maar je ziet ook leuke schildpadden en vrolijke vogels. Goed kijken!

Maar er is nog veel meer! Bij de ingang zijn de uitlopers van het tropisch koraal in twee zeewateraquaria weergegeven. Nemo en zijn zeevriendjes zijn hier te bewonderen! Ook een vrolijke papegaai, kikkers, wandelende takken, slangen, een spin... En zelfs 2 krokodillen! Deze worden af en toe (niet dagelijks!) gevoerd. Wij mochten dat een keer meemaken... zó gaaf. Eerst moesten we 'Alie' even roepen, daarna kreeg ie wat lekkers (sinaasappel en muis...). Alie had alleen niet heel veel honger;-).

Bekijk vooral dit filmpje met onze ervaring:Meer informatie
Voor meer informatie klik je even door naar site via de roze button. Als je contact opneemt vermeld er dan even bij dat je via Kidsproof komt.

Tip: ook leuk met je kinderfeestje, familie-uitje of je schoolklas/BSO!

Tip: via onze nieuwsbrief delen we enorm veel tips. Meld je aan, dan weet je zeker dat je niks mist!

 

Vlinders aan de Vliet

Veursetraatweg 195b
2264 EG Leidschendam
Openingstijden

Check de website voor de actuele openingstijden

Prijs € 9,50 volw en € 6,50 voor een kind Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Er is zoveel te doen in Madurodam

Er is zoveel te doen in Madurodam

Van Nederland in het klein tot spectaculaire attracties en de leukste doe-dingen. In Madurodam kom je ogen, maar vooral handen tekort! Ben jij klaar voor een dag vol doen, zien, spelen en leren voor jong én oud?

Moet je meemaken. Kom langs!