Haagse Bos App 4+Terug naar het overzicht

Ontdek de geheimen van het mooiste stadsbos van Nederland met deze interactieve puzzeltocht!
Iedereen die in Den Haag woont is wel eens in het Haagse bos geweest. Wandelend, fietsend, hardlopend en wellicht in de winter nog eens wezen schaatsen. Maar het bos écht kennen doet natuurlijk alleen de boswachter.

Om kinderen ook de kans te geven het bos net zo goed te leren kennen hebben Noblestreet, ontwerpbureau Het Proces en de boswachter van het Haagse bos een interactieve puzzeltocht bedacht. Deze puzzeltocht is gratis te downloaden als app op je smartphone.

Je hebt de keuze uit 3 puzzeltochten. Kies het hele bos, of het deel aan de zijde van paleis Huis ten Bosch of aan de zijde van het Koekamp en het Malieveld.
Via een smartphone kunnen kinderen vanaf 6 jaar meedoen. Er zijn drie niveaus: makkelijk, medium en moeilijk, dus je kan zelf bepalen hoe uitdagend de vragen of opdrachten zijn.

Door het hele Haagse Bos incl. het Malieveld en de Koekamp zijn ooievaars verstopt (GPS locaties) op bijzondere, spannende en historische locaties. Navigeer met de kaart uit de app naar de ooievaars. Kom je in de buurt van een ooievaar dan verschijnt er een vraag of opdracht op je scherm. Beantwoord je de vraag goed dan ontvang je een letter. Aan het einde van je avontuur kan je met de verzamelde letters een woord maken.

Voor kinderen onder de 6 jaar is het vooral heel leuk om op zoek te gaan naar de ooievaars. De puzzeltochten duren ongeveer een uur.

Voor meer info klik je op de roze button.

Tip: Een speeltuin is altijd leuk. En helemaal als je er ook lekker met water kunt spelen! Check deze TOP 5 speeltuinen met water.

Foto's zijn gemaakt door fotograaf Arnaud Roelofsz.

Haagse Bos App

Haagse Bos
Den Haag
Prijs Gratis downloaden Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

The Ocean Race in Den Haag!

The Ocean Race in Den Haag!

Van 11 tot 15 juni is de haven van Scheveningen het middelpunt van The Ocean Race! Er is ontzettend veel te doen voor het hele gezin. Muziek, straattheater, aquabootjes, mobiele zeillessen, schilderen en nog veel meer. Kom ook!

Bekijk de activiteiten