• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

WonderkamersTerug naar het overzicht

Dwaal, ontdek, speel en laat je compleet verrassen in de Wonderkamers van het Kunstmuseum!
In de Wonderkamers van het Kunstmuseum Den Haag beleef je echt iets bijzonders! Samen met de ‘Wonderkids’ ga je op avontuur met een supergave museumgame.

Met een tablet in je hand ga je in tweetallen op avontuur en krijg je verschillende opdrachten die je uitvoert in Wonderkamers. Dans met Mondriaan, ontdek wat kunst waard is, speel de geheel vernieuwde wonderkamer Dress Up of verkleed jezelf in de kamer Op de Catwalk.

Je kiest zelf hoeveel van de dertien kamers je speelt, maar natuurlijk mag je ze ook allemaal spelen. Houd wel energie over voor het einde: je komt terecht in het labyrint, waar je op zoek gaat naar jouw favoriete kunstwerken. Je gekozen werken zie je terug op je tablet en daarmee ga je aan de slag om vanuit je eigen brein een wonderkamer te ontwerpen. Als hij klaar is zie je hem terug in het labyrint.

Je kind maakt in Wonderkamers niet alleen kennis met kunst, maar ook met zichzelf. Je leert spelenderwijs wat jij mooi, lelijk, aansprekend of juist nietszeggend vindt. 

Dus neem je familie of vrienden mee voor deze supertoffe ervaring. En...het Kunstmuseum is gratis voor kinderen. Veel plezier!LET OP: Vanwege de benodigde leesvaardigheid is Wonderkamers geschikt vanaf 9 jaar. Vanaf 13 jaar mag zonder volwassen begeleiding gespeeld, mits de volwassene in het museum blijft en telefonisch bereikbaar is.

Te jong voor Wonderkamers? Haal het doe-blad Het Labyrint bij de Wonderbalie en struin samen door dit doolhof terwijl je leuke kijk- en doe-opdrachten doet.

Reserveer je ticket via de oranje button.

Klik voor meer informatie op de roze button.

Tip: Ben je toe aan een andere sport of iets creatiefs? Bekijk dan eens onze verzameling toffe clubjes en vind jouw nieuwe favoriete hobby!

De beelden zijn gemaakt door fotograaf Thijs Wolzak.

Kunstmuseum Den Haag

Stadhouderslaan 41
2517 HV Den Haag
Openingstijden dinsdag t/m zondag
10.00 - 17.00 uur
maandag gesloten
Op feestdagen aangepaste openingstijden, zie website
Prijs Wonderkamers is gratis, volwassenen betalen entree voor het museum (gratis t/m 18 jaar of met Ooievaarspas.)
Op vertoon van de vakantiepas mag een ouder gratis mee.
Naar de website ReserverenDirect mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Varend Corso Westland

Varend Corso Westland

Op 21, 22 en 23 juni kun je het Varend Corso Westland weer GRATIS bewonderen. Leuk uitje met je kinderen! Het bloemencorso trekt vanuit het Westland over het water door Midden-Delfland, Maassluis, Delft en Rijswijk.

Bekijk de route en kom ook!