Paleis NoordeindeTerug naar het overzicht

Sstttt.. hier werkt de koning. Als de vlag wappert is hij in het land. Woensdag zie je de erewacht.
Paleis Noordeinde, met zijn sierlijk aangelegde tuin, is gelegen aan het Noordeinde, één van de mooiste winkelstraten van Den Haag.

Woensdagochtend
Paleis Noordeinde in Den Haag is vaak op woensdagochtend het decor van een kleine koninklijke ceremonie, het aanbieden van de zogenaamde geloofsbrieven door nieuwe ambassadeurs. Koning Willem-Alexander ontvangt hen daarbij kort na hun aankomst in Nederland.

Een nieuwe ambassadeur arriveert in galarijtuig begeleid door ruiters van de Bereden Marechaussee. Bij Paleis Noordeinde staat een erewacht en een militaire kapel opgesteld. Na een eresaluut van vier tromroffels wordt het volkslied van het land van de ambassadeur ten gehore gebracht, gevolgd door een inspectie van de erewacht. Binnen wordt de nieuwe ambassadeur opgewacht door de koning. Voor het paleis kun je de aankomst van de koets, het spelen van het volkslied en de inspectie van de erewacht volgen - altijd weer een bijzonder moment in hofstad Den Haag.

Zomeropenstelling
Paleis Noordeinde wordt elke zomer, samen met het Koninklijke Staldepartement, een aantal dagen opengesteld voor het publiek. Het paleis is normalerwijze niet opengesteld voor persoonlijke bezichtiging, omdat dit het werkpaleis van koning Willem-Alexander is.  De exclusieve zomeropenstelling biedt daarom een unieke kans om dit bijzondere gebouw in de hofstad te bezoeken. Klik voor meer informatie over de openstelling en over de kaartverkoop op de roze button.

Tip: wist je dat Kidsproof je ook via Facebook op de hoogte houdt van leuke activiteiten bij jou in de buurt? Like onze pagina nu en mis niets!

Paleis Noordeinde

Noordeinde 68
2514 GL Den Haag
Openingstijden Het Paleis is gesloten voor publiek, in de zomer zijn er soms openstellingen. Woensdagochtend zie je regelmatig het aanbieden van de geloofsbrieven. Naar de website
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Er is zoveel te doen in Madurodam

Er is zoveel te doen in Madurodam

Van Nederland in het klein tot spectaculaire attracties en de leukste doe-dingen. In Madurodam kom je ogen, maar vooral handen tekort! Ben jij klaar voor een dag vol doen, zien, spelen en leren voor jong én oud?

Moet je meemaken. Kom langs!