De Balij BuytenhoutTerug naar het overzicht

Moerasbos, natuurbos, wandel- en fietspaden, een kinderboerderij en speelbossen... Welkom in De Balij!
De Balij vormt samen met het Bieslandse Bos een gestaag groeiend stukje ‘groene long’ tussen Zoetermeer, Pijnacker-Nootdorp en Delft, met volop mogelijkheden voor recreatie en leuke activiteite voor kinderen. Zo is er een 60 meter lange loopbrug in het moerasbos aangelegd.

Boswachter Lieke Verhoeven: "Het Balijbos ligt aan de rand van de wijk Rokkeveen in Zoetermeer. Vlak bij de stad en toch helemaal buiten. In dit bos is speelbos De Balij verscholen waar je lekker kan spelen en vies mag worden. Na het spelen kan je nog even wat drinken en de dieren aaien bij Stadsboerderij De Balijhoeve."

In het westen van de Balij wordt het bos steeds natuurlijker. Dit is goed te zien in het Natuurbos, waar de natuur haar eigen gang gaat. Midden in het Natuurbos ligt een ruig, open gedeelte dat wordt begraasd door runderen.

Bieslandse Bos
In het Bieslandse Bos vind je volop afwisseling. Moeras, ruigte, bos en open polder, het is er allemaal. Via de vele wandel- en fietspaden kun je het gebied goed verkennen. Op de verschillende zit- en uitkijkpunten vergeet je de drukte van de stad en ervaar je de natuur van dichtbij. Vooral bij de Ronde Vijver heb je weids uitzicht op de Bieslandse Polder. En je vindt hier ook speelbos Biesbush!

Het bos ligt tussen Zoetermeer, Pijnacker, Nootdorp en Delft. Het gebied is het hele jaar toegankelijk. Honden zijn welkom, behalve in het speelbos. Meer informatie vind je op de website van Staatsbosbeheer via onderstaande link!

TIP: Het meest complete overzicht van alle leuke speelplekken in bossen, parkjes en andere natuurgelegenheden vind je in de categorie Eropuit/Natuur!

Staatsbosbeheer Zuid Holland


Den Haag
Naar de website Direct mailen
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

De leukste zomerkampen!

De leukste zomerkampen!

We hebben zoveel te gekke vakantiekampen voor je verzameld voor deze zomer, in de regio én in de rest van Nederland! Van zeilen tot dansen en van avontuur tot sporten en alles ertussenin!

Welk kamp kies jij?