10x gezonde knutsel traktaties!

12 januari 2023
School wil gezonde traktaties. Onze kinderen willen knutseltraktaties, dus maakten wij 10 gezonde knutseltraktaties!
Vitamine pizza!


Pizza di Vitamina
Neem je bij de pizzeria altijd pizza margarita of quattro fromaggi?  Deze pizza di Vitamina lijkt er op……met het grote verschil dat ie barst van de vitamines!
Benodigdheden
Pizzadozen (gewoon bij de pizzeria gevraagd), 1 of 2 watermeloenen, divers fruit (aardbeien, kiwi, banana, druiven, aardbeien, bessen etc) optie: witte chocoladevlokken
Bereiding
Snijd de meloen in plakken en snijd de plakken in 8 punten. Leg de stukken in de pizzadoos (eventueel stukje aluminium folie eronder) en beleg ze met het fruit. Om de pizza nog feestelijker te maken (ook ongezonder…) kun je er (witte) chocoladevlokken over strooien.Feestelijk fruit
Benodigdheden
Watermeloen of ananas of beide, blauwe bessen, vormpjes, prikkers, optioneel lint
Bereiding
Snijd de watermeloen of ananas in plakken en steek met verschillende vormpjes figuren uit. Prik het fruit op de prikkers en prik een bes tussen de stukjes fruit. Om het nog feestelijker te maken kun je een lintje om de prikker strikken.Rock that chick
Is ze niet cool? Deze hippe dame met haar van suikervrije snoepslierten en fruit?
Benodigdheden
Divers fruit (aardbeien, bessen, druiven, bramen etc), piepschuim hoofd (bestellen via internet), satéprikkers lang, suikervrije snoepsliertjes van de biowinkel
Bereiding
Prik het fruit aan de sateprikkers en bind onderaan de prikker een snoepsliert. Prik de sateprikkers in het piepschuim hoofd. Je kunt het hoofd nog versieren met stickertjes en er ogen op tekenen!

Feestelijke beker
Even potjes verzamelen, maar dan kun je een leuke traktatie maken waarbij je je kunt uitleven met knutselen!
Benodigdheden
Lege jampotjes, limonade, rietjes, lint, bevroren fruit, versiersels
Bereiding
Versier de jampotjes met glitters, verf, doe er limonade in met wat bevroren fruit en maak het af met een lintje en een vrolijk rietjeDierenparade
Wij hebben een hele lading van die plastic dieren thuis. Dit is een leuke manier om er vanaf te komen wink
Benodigdheden
Verschillende plastic diertjes, pakjes rozijntjes, lint
Bereiding
Bind de rozijnendoosjes met het lint op de rug van de dieren. Je kunt het persoonlijker maken door een persoonlijk kaartje aan het lint te hangen, bijvoorbeeld bij het afscheid van de creche of de peuterspeelzaal.

Vrolijke Fruitvlinder
Deze vindt mijn dochter zo leuk!
Benodigdheden
Verschillende soorten fruit, lange sateprikkers, oase/piepschuim om het in te steken, aluminiumfolie. En dik papier, stiften, schaar en eventueel stickers om mooie vlinders te maken.
Bereiding
Verpak de oase of het piepschuim met aluminiumfolie, steek het fruit aan de sateprikkers en prik deze op de Oase. Knip en kleur vrolijke vlinders en plak deze op het aluminiumfolie!Wrraahhh, pas op voor deze Krokodil….
Benodigdheden
Komkommer, kaas/worstjes, zilveruitjes, augurken, decoratiestift, korte sateprikkers
Bereiding
Prik op elke sateprikker een kaasje en een zilveruitje, augurkje of worstje. Je kunt ook variëren. Prik de sateprikkers in de komkommer.
Maak een inkeping aan de smalle zijde van de komkommer. Prik hier een sateprikker tussen zodat ‘de bek’ open blijft staan. Met stukjes kaas kan een oogje en tanden gemaakt worden.

Dit lieve egeltje is echt een druifje!
Benodigdheden
Peren, druiven, korte sateprikkers, decoratiestift (bruin of zwart)
Bereiding
Prik op elke sateprikker een druif. Schil de dunne kant van de peren (ongeveer tot de helft). Aan een zijde waar nog schil zit prik je de sateprikkers met druiven. Voorzie met een decoratiestift  de egel van oogjes!

Hoop dat dit voldoende inspiratie geeft voor een verrassende en gezonde traktatie. Dank je wel Tante Lien! En wist je dat we op Kidsproof Drenthe nog veeeeeel meer traktaties staan? Daar staan ook de minder gezonde traktaties en de traktaties waarbij niet al teveel geknutseld hoeft te worden!
SaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSave Naar de website