• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

5x Kidsproof musea in Drenthe

3 juni 2024
Drenthe is rijk aan geschiedenis en hebben dan ook een aantal toffe musea voor kinderen. Daarom hebben wij onze 5 favorieten op een rijtje gezet voor je. Genoeg inspiratie voor de regenachtige dagen of een gezellig uitje met het hele gezin tijdens de vakantie!
Kidsproof musea in Drenthe

Drents museum Assen

Wil je samen de hele wereld ontdekken? Waar kan dat beter dan in het Drents Museum! Dit avontuurlijke museum in Assen staat bekend om zijn grote, bijzondere (inter)nationale tentoonstellingen over archeologie, hedendaags realisme en kunst.  Bij deze tentoonstellingen kan je speciale Familieroutes doen, vol kijk-, spel-, doe-, en denkopdrachten. Dichter bij huis blijven? Stap dan samen in de wondere wereld van Johannes van Lier en zijn excentrieke familie in Het Grootste Poppenhuis van Nederland. Natuurlijk mogen bij een bezoek aan het Drents Museum de beroemde Drentse veenlijken niet worden overgeslagen. 


Het Hunnebedcentrum

Ontdek de Hunebedden, prehistorie, ijstijden, natuur en meer met de kids! Het Hunebedcentrum is de locatie waar een museum over hunebedbouwers, een keientuin, de poort van De Hondsrug Unesco Global Geopark, een keientuin en het oertijdpark samen het verhaal van de Drentse prehistorie vertellen. Het is fantastisch voor de kids om meer te weten over prehistorie, ijstijden, natuur en nog veel meer. Daarom helpt het Hunebedcentrum graag een handje en biedt het verschillende manieren om kennis op te doen. Van oerschool tot oerverhalen.

Hunebedcentrum borger kidsproof


Drukkerij museum Meppel

Een levendig grafisch museum in de oude drukkerijstrad Meppel. Heden ontmoet verleden. In het Drukkerijmuseum kan je samen met de kids, kennis maken met de geschiedenis van het drukken van tekst en het vermenigvuldigen daarvan. Zoals het handzetten met loden letters en het machinezetten. Daarnaast worden er diverse druktechnieken zoals: hoogdruk, steendruk, zeefdruk en offsetdruk gedemonstreerd. Voor de kinderen (vanaf 4 jaar) is er altijd een leuke speurtocht te doen door het museum heen. Onderweg zijn er diverse activiteiten.

Drukkerijmuseum Meppel kidsproof


Het Gevangenismuseum Veenhuizen

Voor het hele gezin is er van alles te doen en te beleven in het Gevangenismuseum. Wil je iemand in de boeien slaan, je verstoppen in een oud cachot? Wil je weten hoe een gevangeniscel eruit ziet of een isoleer? Bij het Gevangenismuseum mag je overal in! Of maak een ritje in een echte oude Boevenbus. In het Gevangenismuseum ontdek je ook alles over de geschiedenis van misdaad en straf door de eeuwen heen. Je ontdekt welke straffen en vroeger gegeven werden en hoe een strafinrichting er vroeger uitzag. En door verschillende foto’s en filmpjes maak je kennis met de gevangenis van nu. Gegarandeerd een spannend maar bovenal educatief kinderuitje.

Gevangenismusem Veenhuizen Kidsproof


Miramar Zeemuseum

Een vreemde eend in de bijt, maar wat een parel! Een zeemuseum in Drenthe?! Miramar Zeemuseum werd opgericht door mej. Warners (1899 – 1986), een ‘blauwe dame met een fascinatie voor de zee’. Iedere reis vertrok ze met twee lege hutkoffers naar prachtige bestemmingen. Als ze weer terugkwam dan puilden haar koffers uit met bijzondere schatten die ze verzamelde tijdens haar reizen door meer dan 80 landen. In de nagebouwde werkkamer tref je haar hutkoffer, typemachine, tropenhelm en andere persoonlijke bezittingen aan … alsof ze net is teruggekeerd van een van haar reizen. Stap in de voetsporen van mej. Warners en speur het museum af naar bijzondere schelpen en zeedieren.

Miramar museum

Drenthe barst van nog meer leuke kidsproof musea en educatieve plekken. Ontdek ze allemaal via de roze website button hieronder. Naar de website