• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

De 12x leukste pannenkoekenrestaurants

24 juni 2024
Pannenkoeken eten: één groot feest! In Drenthe zijn heel veel leuke pannenkoekenrestaurantjes te vinden, zowel in een stad als in de natuur. Voor als je geen zin hebt om te bakken, wij hebben een aantal gezellige adresjes in Drenthe en omgeving voor je gevonden! Onze 12 favoriete adresjes vind je hieronder!
De lekkerste en leukste pannenkoekenrestaurants in Drenthe

Midden-Zuid Drenthe


Pannenkoekenschip de Libertè, Meppel

Eten op de meer dan 110 jaar oude tweemastklipper De Liberté is een bijzondere belevenis. Het schip, dat afgemeerd ligt in het centrum van Meppel, heeft een prachtig, met veel hout en koper afgewerkt interieur. Het heeft tientallen jaren gevaren als vrachtschip, maar nu is het een pannenkoekenschip.

Pannenkoekenhuis Kabouterwoud, Zuidwolde

In Zuidwolde vind je Het Kabouterwoud; een pannenkoekenhuis waar je terecht kunt voor veel verschillende soorten pannenkoeken en meer. Voor de kinderen is er ook een leuke binnenspeeltuin met een springkussen en glijbaan! Daarnaast hebben zij ook een speelruimte die bijna net zo groot is als ons eetgedeelte. Hier is een grote bellenblaas aanwezig en er zijn talloze kabouters verstopt die de kinderen kunnen ontdekken.

De bospub, Dwingeloo

Op een prachtige plek in het Nationaal park Dwingelderveld ligt aan de rand van het bos, Bospub de Boerdennen. In hun grote tuin met amfitheater kun je hier heerlijk genieten! Ze serveren een uitgebreide menukaart voor lunch en diner maar ook al meer dan vijfentwintig jaar ambachtelijke pannenkoeken. Zij hebben voor een ieder wat op de kaart staan.


Herberg de Wilde Hof, Vledder

Pannenkoeken zijn hun specialiteit. Ze zijn verkrijgbaar met verschillende vulling en lekker voor jong en oud! De pannenkoeken worden bereid met molenaarsmeel, wat ze een eigen smaak geeft. Kijk tijdens het eten trouwens niet alleen naar je pannenkoek, maar ook om je heen: de herberg is namelijk prachtig! De kinderpannenkoeken zijn verkrijgbaar met dezelfde vulling als de grote pannenkoeken.


Pannenkoekenboerderij 't Achterhuus, Ruinen

In het oude esdorp Ruinen (in de buurt van Meppel) vind je Luning’s restaurant, tapascafé en pannenkoekenboerderij ‘t Achterhuus. Drie totaal verschillende horeca-gelegenheden, gevestigd in één nostalgisch pand aan de Brink. Voor de kids een toffe boomhut buiten.

Pannenkoekboerderij 't Hoes van Hol-an, Aalden

In deze Oud-Saksische stijl gebouwde pannenkoekboerderij, smaakt de echte Drentse pannenkoek veel lekkerder dan thuis aan de keukentafel. De boerderij bestaat al sinds 1668 en heeft in de eeuwen alleen maar aan charme gewonnen. ’t Hoes van Hol-An vereenzelvigd met een uitgelezen stek voor een goede kop koffie met een Drentse wafel, een uitsmijter, kopje soep of een heerlijke pannenkoek.


Met Stroop ofzo, Emmen

Hun zeer kindvriendelijk restaurant in Emmen-Centrum, op 300 meter vanaf Wildlands Adventure Zoo, is fris en hip ingericht. Er is ruimte voor kinderwagens en kinderstoelen. In het restaurant hebben ze een open keuken zodat je mee kunt kijken, vooral onze kleine gasten vinden het erg leuk om de pannenkoeken door de lucht te zien vliegen.

De Strohoed, Elp

Kom genieten van oudhollandse pannenkoeken bij pannenkoekenrestaurant De Strohoed in Elp. Hun keuken kan voor vrijwel elk speciaal dieet pannenkoeken bereiden (uitgezonderd pinda-allergie), zodat iedereen aan tafel kan genieten van dit heerlijke oudhollandse gerecht. Zo zijn glutenvrije, melkvrije en eivrije pannenkoeken geen probleem. De kinderen genieten kunnen volop in de speeltuin.Noord-Drenthe


Pannenkoekenschip, Assen

De pannenkoeken zijn niet zomaar pannenkoeken, maar OERpannenkoeken. Het zijn ook echte stOERe pannenkoeken met een beetje ‘bite’ en vooral heel veel smaak. En dat komt weer door de OERgranen spelt, haver, boekweit en gerst die we extra aan de pannenkoeken toe hebben gevoegd. Kleur- of smaakstoffen, suikers en rijsmiddelen zitten er niet in. Op een leuke locatie in de stad Assen, eet je dus volstrekt natuurlijke pannenkoeken.


De Snoepert, Odoorn

De boerderij Snoepert is een echt familiebedrijf. De authentieke sfeer vind je dan ook terug in de boerderij en in de de pannenkoeken. Deze worden bereid met dagverse ingrediënten; verse groente, vers fruit, heerlijk gerookt buikspek, prachtige volle salami en natuurlijk de enige echte Drentse boerenmetworst die je ook in de boerderij kunt kopen. Bij mooi weer kunnen kinderen naar hartelust spelen en ravotten (voor het royale terras achter de boerderij). Bij slecht weer is er binnen een (speel-)ruimte voor ouders én kinderen.

De Deugniet pannenkoeken-speelboerderij, Borger

Welkom in de Piratenherberg van Kapitein Deugniet. In deze ruimte eten we alleen de heerlijkste Pannenkoeken en als er nog ruimte is een heerlijk toetje. Deze Pannenkoeken worden gebakken door de scheepskok in het Kombuis. Verderop in de Haven ligt Kapitein Deugniet's piratenschip voor anker. Voor en na de maaltijd kunnen jullie spelen op zijn schip, maar pas op voor de bemanning :).


Pannenkoekenboerderij Brinkzicht, Gasteren

Het blijft een geweldige belevenis, pannenkoeken eten in een authentieke Drentse boerderij midden in het Nationaal Park Drentsche Aa. In het brinkdorpje Gasteren. Vlakbij het prachtige hunebed D10. Speciaal voor de kinderen hebben zij een aparte menukaart met kinderpannenkoeken of een leuke kidsbox. Ook hebben zij voor de kinderen twee super leuke speelplekken gecreëerd.

Wil je thuis lekker aan de slag? Dit is wel heel leuk om samen te maken met de kinderen. Bananen-pannenkoekspies.
Kijk voor nog meer heerlijke restaurantjes in onze uit eten categorie. Naar de website