De leukste thema- en speelparken

13 april 2023

Roetsjen in een achtbaan, oog in oog staan met loslopende apen of wandelen door een blotevoetenpark. Ze zijn er de hele dag zoet: een dagje in een attractie-, thema-, speel- of dierenpark. Kinderen (en wij stiekem ook) zijn er gek op.

Yes! De parken zijn (weer) open. We hebben er zoveel in Nederland. Kennen jullie ze allemaal al? En welke is jullie favoriet voor een dagje uit met het gezin?

1. Een dagje Artis



Omring je door fladderende vlinders in het Vlinderpaviljoen of bekijk de zebra's, giraffen en koedoes op de Savanne. Reis door de ruimte in het ARTIS-Planetarium en laat je verrassen door de eeuwenoude bomen en vele planten. Een dag in ARTIS is altijd anders. Plan alvast je bezoek aan de dierentuin van onze hoofdstad.

2. Oog in oog met apen in Apenheul



In Apenheul komen apen wel heel dichtbij. Ze lopen hier namelijk gewoon los. Kids speuren naar apen, doen mee met na-aapopdrachten en hangen de aap uit in de speeltuinen. Net open: gebied met avonturenpad en nieuwe aapsoorten. Neem je aapjes mee en ga het ontdekken!

3. Speel en spring erop los in FunZone


Zin in wat binnenpret? Ga naar één van de FunZone-parken; van Hoogeveen tot Breda. Daar showen je kinderen de beste tricks op de mega trampolines. En wat denken ze van tikkertje spelen in het ballenbad of de toren beklimmen? Bekijk alle locaties voor deze binnenpret.

4. Europa's grootste speelpark



Kabelbanen, trampolines, waterfietsen, motorskelters, minigolfbanen, een superglijbaan en... ontdek de rest zelf in dit enorme speelpark. In Linnaeushof vervelen je kinderen zich zeker niet. Tip: het 11 meter hoge piratennest wil je niet missen. Ze zijn weer open, dus boek snel je tickets!

5. Ontdek de wondere waterwereld in het Dolfinarium



Bij het Dolfinarium sta je oog in oog met zeezoogdieren. Met acht educatieve voorstellingen ontdekken kinderen de zee van heel dichtbij. Zelf spelen in vier stoere speeltuinen en in de waterattractie Waterpret, maakt hun dag compleet! Ontdek, beleef, verdiep met je kinderen bij het Dolfinarium.

6. Naar Sea Life én Legoland?



Op Scheveningen zitten 2 te gekke attracties om met je kids te beleven: Sea Life en Legoland Discovery Centre. Je kunt een voordelig combiticket kopen. Deze is 30 dagen geldig, dus beide uitjes hoeven niet op 1 dag. Handig! Check hier het voordelige combiticket.

7. Grootste BloteVoetenPark



Wandel de route van 4 km door het BloteVoetenPark in Brunssum en prikkel je zintuigen. Beleef spelenderwijs en blootsvoets de natuur. Banjer in modderpoelen, struin door het doolhof en klauter over hindernisbanen. Heerlijk! Schoenen uit en wandelen maar.

8. Wandelfeest voor jong & oud



Een geweldige dag beleven, wandelen langs bijzondere locaties, onderweg en op het start/finishterrein genieten van muziek en veel meer, het kan allemaal bij de Mega Wandel Marathon. Ook met rolstoel en runningframe toegankelijk. Geef je hier op voor het wandelfeest op 13 mei in Arnhem

9. Kom met je gezin naar Walibi Holland



Leuk dagje uit met je kinderen? Kom naar Walibi Holland en ontdek het nieuwe familiegebied Speed Zone – OFF ROAD. Stap samen in de familieachtbaan ‘Eat my Dust’, vlieg rondjes in ‘Wind Seekers’ en ontdek dansende speelfonteinen. Plan hier alvast jullie toffe dag in dit park.

10. BillyBird Hemelrijk is een hemels familiepark



Stap in de familieachtbaan, roetsj van de bootjesglijbaan of schommel 360° in het rond. BillyBird Park Hemelrijk heeft heel veel gave attracties en events. Zoals de Theaterweek in de meivakantie & het Spetterspektakel in de zomer. Hemeltjelief, hier wil je meer van weten!

Wist je dat we op Kidsproof.nl een categorie 'Attracties & bezienswaardigheden' hebben? Bekijk de eropuit-tips in jouw regio hier.

Zin om er een weekendje weg van te maken? Op Kidsproofvakantie.nl vind je leuke overnachtingsadresjes in de buurt van de grote Nederlandse parken. Is niet elk park voor jouw kind geschikt? Op Kidsproofplus.nl vind je een handig overzicht met parken die extra toegankelijk zijn voor kinderen met een beperking of zorgbehoefte.