• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Ontdek Miramar ZeemuseumTerug naar het overzicht

Pareltje! Huh, een zeemuseum in Drenthe? Stap in de voetsporen van mej. Warners en speur het museum af!
Een fascinatie voor de zee
Huh, een zeemuseum in Drenthe? Miramar Zeemuseum werd opgericht door mej. Warners (1899 – 1986), een ‘blauwe dame met een fascinatie voor de zee’. Iedere reis vertrok ze met twee lege hutkoffers naar prachtige bestemmingen. Als ze weer terugkwam dan puilden haar koffers uit met bijzondere schatten die ze verzamelde tijdens haar reizen door meer dan 80 landen. In de nagebouwde werkkamer tref je haar hutkoffer, typemachine, tropenhelm en andere persoonlijke bezittingen aan … alsof ze net is teruggekeerd van een van haar reizen. Stap in de voetsporen van mej. Warners en speur het museum af naar bijzondere schelpen en zeedieren.


Oog in oog met de Walvis

Sta oog in oog met de walvis in hun nieuwe expositie. Deze zomer kun je alles leren over de walvis, van hoe het ooit begon met de oerwalvis tot aan de (Nederlandse) walvisvaart in Antarctica. Bekijk het 7,5 meter lange skelet van een dwergvinvis, ervaar zelf hoe zwaar een walviswervel is en ontdek leuke feitjes over deze giganten van de oceaan. Of volg het schelpenpaadje en loop langs een twaalftal borden met vragen en leuke weetjes over de walvis. De Walvistuinroute is vrij toegankelijk, ook buiten de openingstijden.

Vier je kinderfeestje

Pssst.. ben je jarig (geweest)? Kom dan je kinderfeestje vieren bij Miramar Zeemuseum? Super gezellig! Ontdek hier meer!

Meer weten? Klik op de roze website button voor alle info!

Miramar Zeemuseum vormt samen met OERmuseum en Museum Valse Kunst de ‘Schatkamers van Zuidwest-Drenthe’.

Miramar Zeemuseum

Vledderweg 25
8381 AB Vledder
Openingstijden Zie website Naar de website
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Zomervakantie in Drenthe

Zomervakantie in Drenthe

Laat die zon maar lekker schijnen, want het is bijna zomervakantie! Lekker zwemmen, creatief aan de slag, een dagje in de stad... bekijk snel de leukste zomeruitjes. Ook voor de minder zonnige dagen..:-).

Uittips in Drenthe