Ontdek Miramar ZeemuseumTerug naar het overzicht

Pareltje! Huh, een zeemuseum in Drenthe? Stap in de voetsporen van mej. Warners en speur het museum af!
Een fascinatie voor de zee
Huh, een zeemuseum in Drenthe? Miramar Zeemuseum werd opgericht door mej. Warners (1899 – 1986), een ‘blauwe dame met een fascinatie voor de zee’. Iedere reis vertrok ze met twee lege hutkoffers naar prachtige bestemmingen. Als ze weer terugkwam dan puilden haar koffers uit met bijzondere schatten die ze verzamelde tijdens haar reizen door meer dan 80 landen. In de nagebouwde werkkamer tref je haar hutkoffer, typemachine, tropenhelm en andere persoonlijke bezittingen aan … alsof ze net is teruggekeerd van een van haar reizen. Stap in de voetsporen van mej. Warners en speur het museum af naar bijzondere schelpen en zeedieren.

De zeedieren hebben er de buik van vol
Helaas worden de zeedieren en schelpen bedreigd door plastic afval. Hoe dat komt zie je in de expositie ‘Plasticsoep’. Bij deze expositie kun je ook zelf ervaren wat de gevolgen van afval zijn voor zeedieren. De expositie is mede mogelijk dankzij Naturalis en de Plastic Soup Foundation. Of volg het schelpenpaadje en loop langs een twaalftal borden met vragen en leuke weetjes over de walvis. De Walvistuinroute is vrij toegankelijk, ook buiten de openingstijden.

Vier je kinderfeestje
Pssst.. ben je jarig (geweest)? Kom dan je kinderfeestje vieren bij Miramar Zeemuseum? Super gezellig! Ontdek hier meer!

Meer weten? Klik op de roze website button voor alle info!

Miramar Zeemuseum vormt samen met OERmuseum en Museum Valse Kunst de ‘Schatkamers van Zuidwest-Drenthe’.

Miramar Zeemuseum

Vledderweg 25
8381 AB Vledder
Openingstijden Zie website Naar de website
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Het is zomervakantie!

Het is zomervakantie!

Het is ZOMER en VAKANTIE in Drenthe! Zes weken, heerlijk! Maar er zullen ook momenten zijn waarop ze zich vervelen. Check onze blogs met zomertips!

Naar de zomertips