• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Museum Valse KunstTerug naar het overzicht

Zomervakantie tip! Museum Valse Kunst | Kunst met een glimlach: is het nep of is het vals?
Kunst met een glimlach: is het nep of is het vals?
Bedonderd worden bij je kunstaankoop. Het zal je maar overkomen. Werken van beroemde kunstenaars als Appel, Picasso en Dalí worden vaker vervalst dan je denkt. In Museum Valse Kunst vind je vervalste kunstwerken. Maar waarom doen die meestervervalsers dat nou toch? Over sommige vervalsingen zijn spannende verhalen te vertellen. Soms werden de vervalsers opgepakt en kregen ze een gevangenisstraf. Sommige nepkunstwerken werden duur verkocht.

Op zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur kun je het museum bezoeken en een speurtocht door het museum maken. Zie jij het verschil tussen nep en echt? Speurders krijgen na afloop een leuke verrassing. 

Maar niet alles is nep in het museum, er zijn ook authentieke (echte) schatten, zoals de mooie collectie internationale glaskunst en schilderijen van bekende Noord-Nederlandse kunstenaars, waaronder Roessingh en Dozy. Vanaf 2 oktober is ook de expositie ‘Buiten Licht’ van Joost Doornik, bekend om zijn kleurrijke schilderijen die opvallen door hun eigenheid en knappe verfbehandeling. 

Maak je eigen kunstwerk
Hee jonge Picasso’s en kinderknutselaars! Komen jullie Museum Valse Kunst bezoeken? In het kinderatelier kun je een verzameldoosje knutselen om valse dingetjes in te verzamelen en je mag meehelpen om op de muur onze levensgrote kleurplaat in te kleuren. Je kunt ook je eigen kunstwerk maken, die je na afloop mee naar huis mag nemen. Zien we je gauw?

Meer info? Klik op de roze website button

Leuk weetje: Museum Valse Kunst vormt samen met Miramar Zeemuseum en het OERmuseum de ‘Schatkamers van Zuidwest-Drenthe’.

Museum Valse Kunst

Brink 1
8181 BE Vledder
Naar de website
Meer leuke tips

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Zomervakantie in Drenthe

Zomervakantie in Drenthe

Laat die zon maar lekker schijnen, want het is bijna zomervakantie! Lekker zwemmen, creatief aan de slag, een dagje in de stad... bekijk snel de leukste zomeruitjes. Ook voor de minder zonnige dagen..:-).

Uittips in Drenthe